Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti nuo čiulptuko ? 2 dalis

QUOTE(Fanatikute @ 2007 09 25, 00:46)
Mano dukrytei 1.8m,tai tiute jai be galo reikalinga.Vakar buvom zoologijos sode ir ji savo tiute atidave antytems,pati to norejo 4u.gif bet kai pamate,kad negali ji tos tiutes pasiimt atgal,tai triuksma pakele baisiausia,mociute puole su saka trukt per tvora,bet dar toliau numete thumbup.gif Tai maze iki namu grizo be tiutes ir pamiegojo masinoj,bet tik iejo i namus,tai pirmas zodis buvo tiute doh.gif Bandysiu ir as ikirpt tiute ar pati galiuka nukirpt g.gif

va ir pas mus panasi situacija buvo, tik ne antytem davem, o uzkrito uz lovos ir niekaip neisejo istraukt, tai manau tokios progos pacios geriausios, vistiek jau supranta, kad ta soske pas antytes, as jau nebeduociau, sakyciau, kad eisim kita diena paziuret, gal antytes atiduos, taip ir pamirstu smile.gif
Atsakyti
Mano dukrytei,kaip ir daugumai vaikučių, kuo toliau ,tuo labiau soskytės reikėdavo užmiegant bei prabudus naktį. Sau užsibrėžiau tikslą,kad iki 1,5 metukų turiu kaip nors jos atsikratyti, nes tik atsigula ir sako am, am, atseit duok soskę. Nuvažiavom vasarą pas senelius į sodą (dukrytei buvo metukai ir 5 mėn.), o ten toks akmeninis briedis yra. Ir atidavėm tam briedžiui...Labai ieškojo, verkė...labai sunku man buvo kokias tris dienas, bet po to apsiprato, tik sakydavo "briede am am", t.y. briedis suvalgė soskytę ir nusišypsodavo. O karpyti ir laukti, kol pati atpras, kažkaip nesiryžau. Dabar jau gyvenam be soskės, tie vargai jau mums praeityje... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasras: 26 rugsėjo 2007 - 22:45
Manau, kuo didesnis vaikas, tuo sunkiau ji atpratinti nuo soskes (ciulptuko). Ir reiketu tai padaryti bent jau iki to laiko, kol vaikas nepradejo sneketi!
Mums pasiseke soskes atsisakyti, kai buvome 10 menesiu. Ir ivyko tai visai neplanuotai ir netiketai...
Siaip dukrytei reikedavo soskes, kai eidavome miegoti (kai uzmigdavo, isimdavau), bet atejo toks laikas, kai mazoji net nakti jos reikalaudavo. Jei pamesdavo, pradedavo zirzti, as turedavau keltis, ieskot ir ideti jai i burnyte. Ir kadangi tai kartojosi daug naktu, buvo neimanoma issimiegoti, su vyru nusprendeme, kad reikia kazka daryti!
Viena ryta emiau ir paslepiau ta soske! Teko pavargti... Bet jau uz savaiteles viskas susitvarke!
Ir dabar labai dziaugiuosi, kad mes "tokios dideles"! smile.gif
Nes tenka sutikti vyresniu vaiku, kurie sneka su soske burnoje... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitasa: 27 rugsėjo 2007 - 15:05
Dar gimdymo namuose man sesutė griežtai burbtelėjo:"Jam nereikia čiulptuko...negadink vaiko..."tarsi aiškeregė būtų.Tačiau mažis labai verkdavo ir atrodė,kad čiulptukas bent trumpam padeda ispręsti problemą,beto per amžių amžius vaikai čiupia tiūtes ir nieko jiems blogo nenutinka.Ir nesiruošiau aš iš jo atimt TIŪTĖS labai anksti,nes kaip man atrodė ji labai praverčia naktimis.Bet kai jam buvo 6mėn.nutiko tokia istorija:kažkur namie užsimetė čiulptukas-kaip skradžių žemę,o nupirkt kita vis neišsiruošiau į miestą.O po keletą dienų,kai tiūtė atsirado-jis net nežinojo ką su ja daryti.Aš įgrūsdavau jam į burną,nes naktys tapo vėl neramios,tačiau jis išspjaudavo čiulptuką ir toliau į dūdas per visą naktį.Kad naktys būtų ramios teko ilgai ieškoti įvairiausių nuraminimo būdų,bet TIŪTĖS nuo tada nei karto neėmė į burnytę,o aš ir neverčiu.O kai ateidavo kiti vaikai su tiūtėm-atimdavo iš jų ir mesdavo.Gal ir tiesą sakė,kad jam jo nereikia...
Atsakyti
mes tai tiesiog nebedavem viena vakara ir viskas. idejom i lovyte miegui be soskes ir tiek. malesi malesi ir uzmigo. pora vakaru reikejo ilgiau palaukt kol uzmigs, bet paskui vel viskas kajp anksciau pasidare.
Atsakyti
Mums tai irgi soskės reikia tik miegui. Kai miegui ikeliu maže į lovytę, tai ji atsistoja ir rodo į tą pusę kur soskė guli. Na kaip neduosi blush2.gif ax.gif , gaila dar kolkas. O jau kai gauna tai jau taip nušvinta vaikas. Bet ir mums jau po truputį reikia kaip nors be jos apseiti 2.gif
Atsakyti
Mes tai keletą kartų bandėm atprasti, bet vis nesigaudavo - nakčiai išsireikalaudavo. Ir pametęs kiek buvo, vis tiek prireikdavo naujos arba senąją rasdavom. Ir pipirus barsciau, tai isigudrindavo nusiplauti...
Galų gale vieną vakarą eilinį kartą pametė. Nors ir suradau, bet nebedaviau. Pati stebiuosi, kaip nepareikalavo tą naktį. Kitą naktį mėgino prašyti, bet nedaviau. Ir daugiau nereikėjo. biggrin.gif Turbut laiku pataikiau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
mazajai,tiute pradejome duoti kai jai buvo 3sav.(nerami budavo,taip ir prisireike).Taip iki dabar ir turi savo "ramintojeli",kurio prisireikia,tik einant miegoti.Karta pameteme tiute ir mazylei teko pratintis miegoti be jo,taciau prasidejo musu vargeliai-isikrauste i musu lova,nakti neissimiegodavo ne,tik mazoji,bet ir mes... doh.gif taip ir teko vel sugrazinti tiute blush2.gif ,del-musu seimyneles ramybes...ko jau tik nepadarysi,del savo ANGELELIO!
Atsakyti
Iki 1,5 soske buvo reikalinga tik uzmigdymui. Bet ,vasara vaikas buvo 2 savaites pas mociute, kuri leisdavo imti "niania" kiek vaikas norejo. Todel, grizus is mociutes namo, emiausi to reikalo jau rimtai.
Bet viskas isejo labai atsitiktinaï: vaikas zaide su ciulptuku, o as jam pasiuliau ji ismest i siuksledeze. Netiketai vaikas mane paklause ir ismete i siuklsedeze savo "niania". Cia jau staigiai prie vaiko akiu vyras isnese siuksles ir viskas ... taip "niania" paliko musu namus.
Vakare buvo kosmaras bijau.gif vaikas negalejo uzmigt, reke "niania", o as ramiai aiskinau, kad jis pats ismete ja ir jos jau nera...taip tesesi tol, kol vaikas isvargo ir uzmigo. Nakti dar 2 kartus kelesi ir verke. Bet ryte atsikeles paklause "ne niania?" sakiau, kad nera ir jis ramiai nuejo zaist.
Dar kokia savaite eidamas miegot vaikas klause "ne niania?", sakydavai, kad ne ir vaikas ramiai ejo miegot.
Dabar net neklausia ir pamates vaika lauke su soske ramiai i ja reaguoja mirksiukas.gif
Atsakyti
mes vakar bandėme būti be soskės, tai dieną sekėsi neblogai, netgi gerai ir pietų miego ejome be soskės. Vakare irgi užmigome sunkiai ,bet be soskės, o naktį taip įsiverkėme, kad man pagailo ir daviau tą išsvajotą soskę.
Atsakyti
QUOTE(Laurutė @ 2007 10 02, 07:56)
mes vakar bandėme būti be soskės, tai dieną sekėsi neblogai, netgi gerai ir pietų miego ejome be soskės. Vakare irgi užmigome sunkiai ,bet be soskės, o naktį taip įsiverkėme, kad man pagailo ir daviau tą išsvajotą soskę.

aš žinok dieną beduodavau,vakare taip pat užmigdydavau be jos,bet nakti,kai prabusdavo tai visada duodavau soske ax.gif ir taip truko kokias 4 naktis kol pati jis per miegus isspjaudavo ir nebesikeldavo soskes thumbup.gif
Atsakyti
Pirmąją auginom be soskės-neėmė, tai miegodavom abi apsikabinusios su krūtim burnoje, tai kai gimdžiau antrąją vežiausi soskytę į gimdymo namus ir pratinau nuo pirmos dienos ir visai nepergyvenu dėl to kaip reiks atsisakyti, svarbu, kad dabar lengviau bigsmile.gif
Atsakyti