Praeitą vasarą važaivom prie ežero su nakvyne ir pamiršom "soskę" namie.Jau tolokai nuvažiavę buvom tai negrįžom.Vandeniukas truputį pasinervino,paverkė.Prie ežero nuvažiavus atrado užsiėmimų su draugais ir pamiršo kad kažko trūksta.Taip ir metė "soskę"

Papasakosiu kaip as atpratinau viresne dukra nuo soskes.Jai tada buvo metai trys menesiai tai jau pradejome vaikstineti daug glostiti sunelius lindom visur kur tik imanoma
Soskes kaip ir nelabai reikejo tik miegui, bet turejo visada kabeti kaip talismanas
Tai gi viena diena pabendravom mes su suniuku o kai grizom namo apkirpau minksta dali palikau gal puse cm.ir prikabinau atgal.Kai atejo laikas miegoti ji pamate kad soske apkirpta
As jai pasakiau kad turbut siandien kai laukia buvome suniukas tau tas atkando
svarbiausiai kad ji patikejo
Veliau paeme soske ir ilgai baresi ant tuo suniuko.Idomiausia tai kad dar kelis men nesiojome prisegta apkirpta soske
ji tesiog paimdavo ja i rankas ir uzmigdavo.Po kiek laiko tokios soskes jau nebereikejo.

Mano dukrytei nuo pat gimimo nelabai čiulptuko reikėdavo, tik užmigti naudodavo, o kaip 8 men. jį pametėm, tai dideles tragedijos nebuvo ir nuo tada nezino ka su čiulptuku daryti.

Mano didysis savo čiulptuką atidavė paršiukams ,kai buvo pas močiutę kaime. Tada jam buvo 1m.2mėn.,jaunėlis - kai sulaukė to paties amžiaus ,jam nematant, nukirpau žirklėm tie,kad neitu įsikąsti. Kaip jis buvo tą akimirką supykęs,
kaip sviedė čiulptuką ant grindų. Nuo tada nei vienam nei kitam čiulptukų nebereikėjo.

QUOTE(Anota @ 2008 05 16, 13:36)
la, maniskiui jau 2.5 ir jis dar ciulceno draugyte tai du kartus nesem gulbiu vaikuciams pas mociute pats ismete i siuksliu deze ir kazkaip nebepraso

QUOTE(simonyyte @ 2008 07 09, 00:29)
la, maniskiui jau 2.5 ir jis dar ciulceno draugyte tai du kartus nesem gulbiu vaikuciams pas mociute pats ismete i siuksliu deze ir kazkaip nebepraso
tikriausiai pamirso kad turi 

Paprasčiausiai nebėr ir nebereikia

SOS-gelbekit mamytes....mano dukrai 7 menesiai.diena soskes kaip ir nereikia,o jau vakare miegot be jos nenueina.nakti kas 20 minuciu prabunda ir ima rekti,nes soske iskrenta.ir taip visa nakti kas 20 minuciu sokinejam.kaip atpratinti?gal kuri susiduret?buciau lb dekinga.

Mums soskiukas buvo reikalingas tik uzmigti,o uzmigusi isspjaudavo pati
,bet nakti ir mes keldavomes daznai,nes nerasdavo tutuko
Kai pradejom miegoti viena kart per diena,pagalvojau,kad isvis mums jis nebereikalingas ir nukirpau pati tutuko galiuka,bet labai nedaug.Vakare einant miegot paprase tutuko,as padaviau lyg niekur nieko,o ji man ir sako "nepatogus,palaikyk"
.Tai mums juoko su vyru buvo visam vakarui
. Kelias dienas vis rankytej palaikydavo ir man atiduodavo,taip ir nebereikia mums jo visai

Kai pradejom miegoti viena kart per diena,pagalvojau,kad isvis mums jis nebereikalingas ir nukirpau pati tutuko galiuka,bet labai nedaug.Vakare einant miegot paprase tutuko,as padaviau lyg niekur nieko,o ji man ir sako "nepatogus,palaikyk"

sveikos mamites
mamo suneliui 1m ir 1men, soskes mums reikia tik kai megucio einam
noreciau jau atpratinti nes girdejau daug neigamu atsilepimu
,karta bandziau -buvo baisu
vis galvoju gal dar per mazas
man atrodo kad dar nesuprastu jai sakiciau kad suniukas suvalgie ar panasei

Mes soskę naudojom tik užmigimo pagreitinimui. Kai jau snausdavo, įkišdavau soskę, kad galėčiau paguldyt į lovelę ir kad sūnus neprabustų
O dieną mes apseidavom be jos. Mums jau 1, 4 tai nusprendžiau, kad gal jau net nebekaišiosiu. Na taip ir padariau. Ją paslėpiau, kad nematytų niekada, nes kuomet mato, prisimena šį daiktą ir užsinori
O ir miegant jos visiškai nepasigedo, pavalgo, pačepsi ir užmiega. Dabar pagalvoju, kad jau galėjau jos neduot daug anskčiau, manau kad irgi taip pat nebūtų pasigedęs