Įkraunama...
Įkraunama...

Ar moteris, "sėdinti" namie, nedomina vyro?

QUOTE(Moonte @ 2012 09 24, 13:52)
Mano drauges mama, kai jai buvo 15 metu sutikdavo, prie pagrindines, iduodavo smuika ir ji pedindavo i muzikos mokykla. Pati mokyklines knygas parnesdavo namo.

Tai draugė būtų prasčiau grojusi, jei po pamokų būtų pati knygas namo parsinešusi ir pasiėmusi smuiką?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 09 24, 13:52)
Bet tai yra kraštutinumas. Nu ne visos mamos dirba tiek, kad vaikai jų beveik nemato.

Sveikatos draudimą turi.
O tai ne namų šeimininkės neugdo?
Ok, tebūnie.

1. Kodel krastutinumas, as ja maciau vakare, iseiginemis dienomis, per jos atostogas. BET MAN, ASMENISKAI, BUVO PER MAZAI.

2. O kur as buvau parasiusi kad neugdo, bet klausimas manau visame kame stomas ne taip. Kaip tai daroma. Kaip dirbama darbe, kaip dirba NS, kaip ugdomas vaikas. Va tuomet ir prisikasime prie esmes. Kad ne visos dribandcios, kaip NS, yra vertos pagarbos. Man tik keista, kad sodinamos ant pjedestalo dirbancios (pati esu karjeriste). Dirbancias erzina, kad kas geru zodziu pamini NS darbo svarba.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 24, 13:50)
Kokias socialines garantijas turi namu seiminke?
Jus akcentavote jog ji netalikea visuomenei naudingo darbo. dristu nesutikti. Ji ugdo naujus visuomenes narius, tos pacios visuomenes ateiti.

Tokias kokias susikuria pati, kaip ir kiekvienas valstybės pilietis.

O jau dirbanti tai neugdo nieko? Nu dirbanti tai visiška rupūžė-vaikai apleisti, nevalgę, be būrelių, ji nemoka mokesčių. Kažin kas pensiją moka tos NŠ pensininkams tėvams, už kokius pinigus jos vaikas vidurinę nemokamai lanko, gydosi? Ar tik ne už dirbančios mokamus mokesčius.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 09 24, 13:56)
Tai draugė būtų prasčiau grojusi, jei po pamokų būtų pati knygas namo parsinešusi ir pasiėmusi smuiką?

Itariu, jog taip. Vaikui sulakstyti i namus padeti knygas, paimti smuika ir t.t. Uzima laiko, kita vertus itariu dar itakojo pamoku tvarkarastis, o ir koks smuikininkas, kai nuo pervargimo rankos dreba, ar nusalusios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 24 rugsėjo 2012 - 13:03
QUOTE(Moonte @ 2012 09 24, 12:52)
Mano drauges mama, kai jai buvo 15 metu sutikdavo, prie pagrindines, iduodavo smuika ir ji pedindavo i muzikos mokykla. Pati mokyklines knygas parnesdavo namo. Metu skaicius nera cenzas, nuo kurio reikia skaicuoti vaiko veiksnuma.

O kai man buvo 15 metų, sutikdavau mamą pakeliui:ji iš darbo, aš iš mokyklos, ir namo kartu pareidavom 4u.gif
Svarbiausia, kad viskas būtų daroma sveiko proto ribose biggrin.gif Bet pasitaiko kraštutinumų (ir ne taip jau mažai....), kai lazda yra perlenkiama į vieną pusę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 13:54)
Na vaikas tvarkosi savo kambarį, tu savo. A kas tvarko kolidorių? g.gif Gi bendra erdvė, naudojatės visi biggrin.gif

Vyras
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 09 24, 13:49)
Realus gyvenimas yra toks, kad vežiok tu tą vaiką 15 m. , lavink, aukok save, bet ateis konkursas ir tą tavo lavintą vaiką nustelbs koks iš rajono, eilinį būrelį, pas gerą mokytyoją lankęs vaikas, dirbančios mamos vaikas.  biggrin.gif  Ne nuo vežiojimo viskas priklauso ir ne nuo už durų sėdėjimo per vaikų treniruotes, o nuo pačio vaiko noro, talento ir gabumų.

Čia kaip suprantu man asmeniškai skirtas komentaras? Na aš pvz. visai nesiaukoju schmoll.gif Be to kur reikia vežioju tikslingai, bet nedarau iš vaikų žvaigždžių ir konkrečios srities profesionalų. Jiems ta veikla patinka, tinka.

O jei kas nors mano, kad du - trys užklasiniai dalykai yra beprotiškai daug, tai taip. Kas Vilniuje norma, kituose miestuose "nenormalu".
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 24, 13:58)
Kaip dirbama darbe, kaip dirba NS, kaip ugdomas vaikas.

Asmeninė patirtis. Dukraeina į muzikos mokyklą, du kartai per savaitę, vieną kartą po darbo aš jos laukiu apie 15 min, kitą kartą ji apie 15 min. Pati nueina, trys pamokos iš eilės, po jų pasiimu, važiuojam namo. Kuo mano darbas trukdo vaiko lavinimui? Jie aš sėėsiu už durų ji geriau gros, geriau kažką darys? Jaunam sveikam vaikui sunku nueiti, nuvažiuoti iki mokyklos? Kuo mano dirbančios ir kitos NŠ vaikai skiriasi? Niekuo.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 24, 13:58)
1. Kodel krastutinumas, as ja maciau vakare, iseiginemis dienomis, per jos atostogas. BET MAN, ASMENISKAI, BUVO PER MAZAI.

2. O kur as buvau parasiusi kad neugdo, bet klausimas manau visame kame stomas ne taip. Kaip tai daroma. Kaip dirbama darbe, kaip dirba NS, kaip ugdomas vaikas. Va tuomet ir prisikasime prie esmes. Kad ne visos dribandcios, kaip NS, yra vertos pagarbos. Man tik keista, kad sodinamos ant pjedestalo dirbancios (pati esu karjeriste). Dirbancias erzina, kad kas geru zodziu pamini NS darbo svarba.

1. Rimtai? g.gif Nes nu pvz. man pamokos būdavo iki 15 val kažkur, tada grįždavau iš mokyklos ir eidavau į muzikos mokyklą, namie būdavau dažnai net vėliau nei mama ir tėtis, tai neįsivaizduoju, kuo man būtų padėję tai, kad mama būtų nedirbusi. Vienu tarpu mama dirbo pamainom - dvi savaites dirbdavo, dvi - ne. Tai vienintelis skirtumas būdavo tas, kad tarp mokyklos ir muzikinės pietūs būdavo šilti ir ką tik pagaminti ir nereikdavo pasišildyt. O daugiau... nu nežinau. Bet čia gal tik man taip.

2. Asmeniškai aš nesodinu niekur nieko. Kaip jau minėjau, manau, kad tiek dirbanti, tiek ir nedirbanti mama jei nori, rūpinasi savo vaikais ir jais domisi, o jei nenori, tai ne. Ne visos dirbančios yra karjeristės. Lygiai taip pat ir ne visos namų šeimininkės yra šeimai bei vaikams pasišventusios.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 09 24, 13:58)
O jau dirbanti tai neugdo nieko? Nu dirbanti tai visiška rupūžė-vaikai apleisti, nevalgę, be būrelių, ji nemoka mokesčių. Kažin kas pensiją moka tos NŠ pensininkams tėvams, už kokius pinigus jos vaikas vidurinę nemokamai lanko, gydosi? Ar tik ne už dirbančios mokamus mokesčius.

O jus manote seimos galva mokesciu nemoka?Mano tevai dirba ir susimoka nemazus mokescius. biggrin.gif
O uz gydyma dabar jau daug kur primoketi reikia (vaikui).Nori papildomu tyrimu-mokek,fizioterpija kainuoja.Dantistas ir taip privatus
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 09 24, 13:48)
Arba tas, kuris pats įdėjo daugiau pastangų reikiamam rezultatui pasiekti.

Mano sūnus lankė sportinius šokius. Jau beveik pačioje pradžioje vyko aiški diferencijacija - vaikai, kurie ateina dukart savaitėje, sudalyvauja užsiėmime, išeina. Ir vaikai, kurių tėvai papildomai samdo individualias pamokas, užrašinėja į kiekvieną konkursą ir vežioja (nes konkursai dažnai vykdavo kituose miestuose), užrašo į vasaros stovyklas ir t.t. Tie pirmieji buvo kaip ir nepastebimi (nors ne mažiau gabūs, spėju), antrieji - trenerių dėmesio centre, į juos būdavo kreipiamas dėmesys per užsiėmimus ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 09 24, 12:58)
Tokias kokias susikuria pati, kaip ir kiekvienas valstybės pilietis.

Taip taip thumbup.gif Dirbančių mamų vaikai sėdi visi purvini, negabūs, nieko nemokantys ir alkani gatvėj ant šaligatvio, jie ne tik kelio iki mokyklos nežino, bet nežino kelio ir iki namų! bigsmile.gif
Ačiū dievui, kad maniškė jau moka padoriai sėdėti, nes nuo naujų metų teks ir jai gurgiančiu pilvu ir nepraustais zūbais ropoti gatvėn.... biggrin.gif
Atsakyti