QUOTE(flight @ 2012 09 26, 13:40)
Čia svarbus dar ir kontekstas, jei didžioji dalis tėvų vaikus atveda, lydi, pasisviekina su mokytoja, paklausia, kaip jos vaikui einasi ir t.t, tai tas pats vienas ateinantis-išeinantis vaikas su rakteliu ant kaklo gali sudaryti niekam nerūpinčio, emocionaliai apleisto vaiko įspūdį. Jei visi padeda vaikui susikrauti kurpinę, o vienas ateina su amžina netvarka joje, vis ką nors pamiršęs, palikęs, neįsigijęs reikiamos priemonės ar joje priešpiečių maisto likučiai pūna, tai vėlgi, įspūdis toks, kad niekam neįdomu, kaip vaikas mokosi, niekas nepasižiūri, nepatikrina.
Kadangi vedžiojau savo pirmoką pirmas dvi savaites (dideliam jo nepasitenkinimui, bo jis jau ir po pirmos savaitės man aiškino, kad vienas gali), tai galiu pasakyti, kad antros savaitės pabaigoje pasiimančių tėvų/senelių būrys sumažėjo iki trijų asmenų. Na, turbūt pas mus visi tokie nesirūpinantys
Ir šiaip aš esu prieš tai, kad padėt vaikui susikraut kuprinę. Aš prižiūriu, kaip jis tai daro, pasakau, ką galėtų/reikėtų daryti kitaip, jei yra būtinybė, bet kad eičiau ir kraučiau už jį, tai jau ne. Mokykloje net atėjusi pasiimti laukdavau už durų, kol jis pats viską susikraus ir susirankios ir ateis pas mane. Nu bet čia detalės.
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 09 26, 15:03)
Tai pasiplėsk, nes nieko nesakantis komentaras. Ir jis neskirtas nei tau, nei kitai, kuri gali rinktis. Tas pats ir Hmmmm. Ir pan., kurios prisiima asmeniškai. Tai skirta toms, kurios neturi išeities, jokių pasirinkimo galimybių, nebent būti bedarbėmis ir gyventi iš pašalpų, nebent toks.
Kai dirbanti moteris, kuri neturi iš ko rinktis, guodžiasi kitai, kuri nedirba, kad pavargo nuo visko, nori gyventi taip kaip ana, ir mėgautis gyvenimu, o ne bėgti nesibaigiančiame žiurkių rate, kur nemato jokių perspektyvų. Dirbk - pirk - mirk. Ir liežuvis pakabintas ant peties. Manote tai pavydėtinas, lengvas ir malonus gyvenimas? Ir gal manote, kad tokia gyvenimo perspektyva yra labai viliojanti? Ar kas nors padėkos už tai? Na tarkim. Tie patys vaikai gali nejausti jokio dėkingumo, nes ne nuo to darbo kiekio ar darbų priklauso, kaip tie vaikai po to su tėvais elgsis ar bendraus.
Na, kadangi parašyta buvo nenurodant tikslinės auditorijos, tai ir prisitaikiau
O visą antrą pastraipą galima pritaikyti praktiškai žodis žodin ir NŠ, kuri neturi gebėjimų/galimybių/vyro leidimo dirbti. Ar kas nors padėkos susiraukusiai, vargo ir namų ruošos užspaustai NŠ? Turbūt irgi ne. Niekas nepadėkos nelaimingam žmogui už tai, kad jis praš..ko savo gyvenimą vardan nežinia ko ir nežinia kam.