QUOTE(Kozete @ 2005 09 28, 16:58)
Dariau vyną pirmadienį iš vynuogių.
Nežinau kaip gausis. Išspaudėme su vyru sultis, gavosi apie 5l, įdėjome 0,5kg cukraus ir viskas uždarėme ir laukiame rūgimo. sakė mums, kad skiesti vandeniu, daugiau cukraus dėti, bet nedėjome, kas bus tas bus. Nesinorėjo labai stipraus padaryti.
Nežinau kaip gausis. Išspaudėme su vyru sultis, gavosi apie 5l, įdėjome 0,5kg cukraus ir viskas uždarėme ir laukiame rūgimo. sakė mums, kad skiesti vandeniu, daugiau cukraus dėti, bet nedėjome, kas bus tas bus. Nesinorėjo labai stipraus padaryti.
as prisimenu kai mano tevai darydavo vyna tai nespausdavo sulciu...pradzioje visas vynuodes su kauliukais ir kekem sutrauskydavo dideliam puode ir palikdavo kazkuriam laikui kad pradetu rugti. tada (nezinau po kiek laiko) ta rauga perkosdavo ir supildavo i didziuli buteli su mediniu kamsciu. padedavo siltai ir laukdavo...paskui dar pamenu istatydavo i ta kamsti tokia zarnele urios kita gal imerkdavo i buteliuka su vandeniu...cia tam kad matytu kaip vynas rugsta. jei rugsta per silpnai tai pupsi is zarneles oro burbulai silpnai, o jei per sipriai tai pupsi labai intensyviai. jie ten kazkaip reguliudavo jo rugima....is tiesu gera vyna padaryti - menas
Sveikos,
noriu daryt naminį vyną, tik nežinau iš kur gaut vyno mielių. Gal kuri žinot kur ieškot?
noriu daryt naminį vyną, tik nežinau iš kur gaut vyno mielių. Gal kuri žinot kur ieškot?
Pabandžiau pasidaryti vynui raugo iš razinų ir tų chloramino miltelių - gryna nesąmonė, nebandykit ir daryti. Iš viso nesuprantu kas tokį dalyką išgalvojo- viskas smirdi chlorkėm, o apie rūgimą ir kalbos nėra, aš išpyliau iš karto nes chlorkių į vyną pilti tikrai nesiruošiu. Yra kitas receptas - iš gerai sunokusių uogų, jas patraiškyti, sudėti į butelį, užpilti stikline vandens ir puse stiklinės cukraus, išmaišyti ir su tankiu audiniu uždengus palaikyti 3-4 d 22-24 laipsnių temp. Šiaip yra knygelė apie vynų darymą, geriau jau nusipirkti, nei daryti su chlorkėm.
o mano usovio ismyslas: i degtines maza buteliuka prideda azuoliniu pagaliuku ir laiko. po kazkiek laiko degtine pasidaro rudos spalvos kaip brendis, o skonis tai man visu spiritiniu bjaurus, tai negaliu pasakyti ar pasikeite. na o mano vyrelis i degtine primete svarainiu gabaliuku ir spanguoliu ir medaus. dabar laukia kas bus
mum dažnaqi actu pavirsta
Bandom ir mes pirmą kartą obuolių - vynuogių vyną gaminti
. Pradžioj labai gražiai rūgo, o va vėl pridėjus cukraus - jokio gyvybės ženklo
. Vyno mielių neradom, tai nusprendėm įdėti paprastų
, tik kiekio nežinom
. Gal kas galit padėti
.
O gal žinot kitų gaivinimo būdų?
. Labai lauksiu
.
O gal žinot kitų gaivinimo būdų?
QUOTE(Neryte @ 2005 11 07, 13:59)
Dar vienas kiausiniu likeriuko receptukas
8-10 kiausiniu tryniu(priklauso nuo kiausiniu dydzio)
0,5 kg cukraus
0,5 l 35%grietineles
0,5 l degtineles
Kiausiniu trynius issukame su cukrumi,po to po truputi pilame grietinele ir plakame toliau,gale supilame degtine ir dar paplakame(viska plakame mikseriu).
Viska pilam i buteliukus ir paliekame pora savaiteliu ramybeje tamsioje vietoje,bet ne saldytuve! Gaunasi super,reikes kaledom pasidaryti
Tiesa,is kiausiniu baltymu gaunasi liuksiskas tortukas:tereikia juos isplakti iki standziu putu su cukrumi ir citrinos rugstim,po to ipilti tirpintos zalatinos ir i saldytuva stingti.Taigi,viskas sunaudota,ir viskas nem nem
8-10 kiausiniu tryniu(priklauso nuo kiausiniu dydzio)
0,5 kg cukraus
0,5 l 35%grietineles
0,5 l degtineles
Kiausiniu trynius issukame su cukrumi,po to po truputi pilame grietinele ir plakame toliau,gale supilame degtine ir dar paplakame(viska plakame mikseriu).
Viska pilam i buteliukus ir paliekame pora savaiteliu ramybeje tamsioje vietoje,bet ne saldytuve! Gaunasi super,reikes kaledom pasidaryti
Tiesa,is kiausiniu baltymu gaunasi liuksiskas tortukas:tereikia juos isplakti iki standziu putu su cukrumi ir citrinos rugstim,po to ipilti tirpintos zalatinos ir i saldytuva stingti.Taigi,viskas sunaudota,ir viskas nem nem
o per porą savaičių su kiaušiniais tai nieko nepasidaro, normaliai?
Noriu paklausti vieno dalyko, nezinau net i kuria tema geriau rasyt...
Kas yra sodos vanduo, kurio daznai reikia kokteiliams?
bandziau syki daryt nieko niesejo ir nez.ar dar kada bandysiu
QUOTE(Monika21 @ 2007 03 21, 02:14)
bandziau syki daryt nieko niesejo ir nez.ar dar kada bandysiu
Idomu, o kur galima gauti buteliu, bent 20litru talpos , vyno gamybai. Sezonas ne už kalnų.











