Įkraunama...
Įkraunama...

Naminių alkoholinių gėrimų receptai

QUOTE(Taktas @ 2007 04 19, 23:11)
Idomu, o kur galima gauti buteliu, bent 20litru talpos , vyno gamybai. Sezonas ne už kalnų.

tokiu buteliu galima rasti vet vaistinese,nu ir senukuose esu maciusi drinks_cheers.gif
Atsakyti
DAMU LIKERIS
2 indeliai kondencuoto pieno be cukraus,
1 stikline cukraus,
1,5 stiklines degtines(jei norit stipresnio tai degtines galima ir daugiau)
4 sauksteliai tirpios kavos,
vanilinio cukraus ar kitokiu kvapu.

Be degtines viska pakaitinti kol istirps cukrus, paskui supilti degtine ir drinks_cheers.gif
Gerimelis tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrys: 09 gegužės 2007 - 15:13
Gal kas zino kaip pasigaminti svarainiu trauktine? ax.gif
Atsakyti
as taip pat turiu daug svarainiu gal kas zinote skaniu receptuku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(svajine @ 2007 10 23, 20:52)
Gal kas zino kaip pasigaminti svarainiu trauktine? ax.gif

as dariau paprastai,svarainius supjausciau,uzpiliau cukraus ir perfiltruotos naminukes,gavosi skani,kuo ilgiau islaikai tuo skanesne.
Atsakyti
norejau paklausti ar degtine tinka nes naminukes nezinau kur gauti 4u.gif
Atsakyti
Citrinu likeris :
500 g. spirito,600 g. vandens,3 citrinos,1 apelsinas,2 stiklines cukraus,1 arb. s. citrinos rugsties. Apelsino ir citrinos zieveles supjaustyti plonai.Po to vaisius isdarineti,kad neliktu baltu odeliu.Viska sudeti i stiklaini,uzpilti spiritu ir vandeniu.Vis suplakti.Po paros galima skanauti.4u.gif
Papildyta:
Naminis krupnikas :
10 kardamono seklu,1/2 muskato riesuto,1 arb. s. kmynu seklu,10 gvazdikeliu,10 meskauogiu,3 cinamono lazdeles,truputi safrano,6-8 griezineliai imbiero,gabalelis apelsino zieveles,3 vaniles lazdeles,1 kg. medaus,1,5 spirito.Visus prieskonius supilti i puoda,uzpilti spiritu ir kaitinti,bet neuzvirti.Kai misinys ima garuoti,puoda nukelti nuo ugnies,viska nukosti per tanku sieteli.Viska supilti i stiklini inda.Laikyti bent savaite,paskui skysti nupilti i kita inda,sumaisyti su medumi,jei reikia-nesmarkiai kaitinant.Misini palikti stoveti bent 3 menesius.Paskui ispilstyti i butelius.mirksiukas.gif
Atsakyti
"KEDRINE" :
i 0,5 ltr. naminukes buteli imesti 8-10 nelukstentu kedro riesutu ir palikti 2 parom.Po to galima skanauti.mirksiukas.gif
Atsakyti
Citrinu kremas :
5 citrinos, 0,7l. alkoholio, 700g cukraus, 2 pakeliai vanilino, 1l riebaus pasterizuoto pieno.
Citrinas nulupti ir 48h laikyti alkoholyje. Piena isplakti su cukrum ir vanilinu ir sumaisyti su alkoholiu. Paruosta! Tik si gerima, as laikau saldytuve, nes neisivaizduoju kaip reaguotu pieans siltoje patalpoje.
Atsakyti
[quote=ausrys,2007 05 09, 16:11]
DAMU LIKERIS
2 indeliai kondencuoto pieno be cukraus,
1 stikline cukraus,
1,5 stiklines degtines(jei norit stipresnio tai degtines galima ir daugiau)
4 sauksteliai tirpios kavos,
vanilinio cukraus ar kitokiu kvapu.

Be degtines viska pakaitinti kol istirps cukrus, paskui supilti degtine ir drinks_cheers.gif quote]
Na aš tokį darau, bet iškarto naudoju kondencuotą su cukrum ir nieko nekaitinu, o dektinės pilu 500g, tai gaunasi padaryto g4rimo stiprumas 20 laipsnių
Atsakyti
QUOTE(solerna @ 2007 03 01, 12:29)
Noriu paklausti vieno dalyko, nezinau net i kuria tema geriau rasyt...  g.gif  Kas yra sodos vanduo, kurio daznai reikia kokteiliams?

Čia amerikoniškas pavadinimas mineraliniui su burbuliukais lotuliukas.gif
Aš dar kartą pasikartosiu: kur Lietuvoje gaunate spirito? blush2.gif
Atsakyti
Po isbandyto Citrinu kremo, gavau drasos ir Braskiu kremui smile.gif Itin saldus ir kvapnus likeris smile.gif
Reikes: 1 kg braskiu, 0,5 litros alkoholio (95%), 1 kg cukraus, vanilinio cukraus,1 litras pasterizuoto riebaus pieno.
Braskes palaikyti 3 dienas sandariai uzpiltas su alkoholiu. Svarbu keleta kartu per diena pamaisyti. Piena uzkaisti ir imaisyti cukru, bei vanilina. Kaitint kol istirps. Atsaldyti. Braskes nuvarvinti ir galima dar pertrint per sieta, nes yra gerokai prisigerusios alkoholio (o gal net perspaust per sulciaspaude ?! ). Sumaistyi piena ir braskiu-alkoholio misini. Laikyti saldytuve, arba saldiklyje (tokiu atveju, istraukt 10 minuciu pries vartojant).
Atsakyti