Citrinu likeris :
500 g. spirito,600 g. vandens,3 citrinos,1 apelsinas,2 stiklines cukraus,1 arb. s. citrinos rugsties. Apelsino ir citrinos zieveles supjaustyti plonai.Po to vaisius isdarineti,kad neliktu baltu odeliu.Viska sudeti i stiklaini,uzpilti spiritu ir vandeniu.Vis suplakti.Po paros galima skanauti.
Papildyta:Naminis krupnikas :
10 kardamono seklu,1/2 muskato riesuto,1 arb. s. kmynu seklu,10 gvazdikeliu,10 meskauogiu,3 cinamono lazdeles,truputi safrano,6-8 griezineliai imbiero,gabalelis apelsino zieveles,3 vaniles lazdeles,1 kg. medaus,1,5 spirito.Visus prieskonius supilti i puoda,uzpilti spiritu ir kaitinti,bet neuzvirti.Kai misinys ima garuoti,puoda nukelti nuo ugnies,viska nukosti per tanku sieteli.Viska supilti i stiklini inda.Laikyti bent savaite,paskui skysti nupilti i kita inda,sumaisyti su medumi,jei reikia-nesmarkiai kaitinant.Misini palikti stoveti bent 3 menesius.Paskui ispilstyti i butelius.