QUOTE(emaliuke @ 2007 09 03, 16:35)
Tai jau neaisku

numezgiau jau iki tos vietos pradejau rankovems akis numetineti ir manau kad kakla reiktu pradet tvarkyt na as niekaip nesuprantu,daleiskim kur idejau suknute,kaip kaklo iskirpte daryti kaip tas akis numetinet ar ant atskiro virbalo deti man va tas neaisku ,nes niekad su virbalais tokiu dalyku nesu dariusi tik salikus kelis ir kepures vaikams visai paprastas
Na bandysiu papasakot, kaip aš darau, kai jau numezgu iki tos vietos, kai reikia daryti kaklą. Gal yra ir koks kitoks būdas,bet aš darau šitaip

Suskaičiuoju akis, kiek yra iš viso, tada numezgu iki vidurio, vėl numezgu atgal iki krašto (nuo vidurio atgal, o ne iki galo). tada vėl mezgu eilę, bet jau nebe iki vidurio, o kiek mažiau keliom akim (priklausko nuo siūlų storio ir to, kokio gilumo ir platumo iškirpimo noriu). tai gi tas kelias akis palieku ir vėl mezgu atgal, ir taip darau tl, kol jau lieka tiek akių, kiek reikia pečiui. jokių nenuleidžiu akių (ta prasme, nesuimu). Tada numezgu visą eilę iki pat galo, ir viską tą patį kartoju iš kitos pusės(t.y. numezgu iki vidurio, atgal, vel link vidurio palikdama kelias akis, vel atgal ir t.t.). kai jau baigiu, nuleidžiu akis. taip pat darau ir priekį, ir nugarą, tik priekiui aišku darau gilesnę iškirptę.
na nežinau ar ką nors supratai, sunku žodžiais paaiškint