Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Sonatina,KEPTI VARŠKĖČIAI,tai kažkas panašu į varškės apkepą?Bet kaip gražiai iškepa tose silikoninėse formelėse bigsmile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Taip, tie varškėčiai labai panašūs į apkepą, tik kad iškepti porcijomis smile.gif O silikoninėmis formelėmis tai neatsidžiaugu - ir išplauti lengva, ir išimti iš jos lengva, ir formų įvairių yra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 14, 16:40)
Siūlau paragauti mūsų mėgiamo patiekalo smile.gif

VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS JOGURTO PADAŽE

5 – 6 vidutinio dydžio bulvės
3 morkos
8 – 10 vištos kumpelių
1 butelis jogurto padažo (500 ml)
200 g fermentinio sūrio

Bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Dėti į uždengiamą kepimo indą.
Morkas nuskusti ir supjaustyti panašiai, kaip bulves. Dėti ant bulvių.
Ant viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.
Supilti padažą (aš naudoju firmos Kuhne padažą salotoms).
Sutarkuoti sūrį ir suberti ant viršaus.
Uždengti dangčiu ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 – 2 val.
P. S. padažų išbandžiau įvairių, bet su šituo mums skaniausia smile.gif  Daržovių irgi galima dėti įvairių: brokolių, kalafiorų, pievagrybių, vienu žodžiu, tokių, kokias mėgstate 4u.gif



Naaa.. tik ką iškepiau ir spėjau prisivalgyt šito skanėsto... bigsmile.gif Nu nerealiai skanu.. jau antrą kartą dariau.. tai gavosi geriau, nei pirmą.. rolleyes.gif

Jaučiu varysiu DAR lekštutę sudorot... essen.gif laugh.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Diksė @ 2006 05 16, 21:25)
Naaa.. tik ką iškepiau ir spėjau prisivalgyt šito skanėsto...  bigsmile.gif  Nu nerealiai skanu.. jau antrą kartą dariau.. tai gavosi geriau, nei pirmą..  rolleyes.gif 

Jaučiu varysiu DAR lekštutę sudorot...  essen.gif  laugh.gif  clap.gif

o kepimo inda reikia istepti aliejum g.gif
as ir noriu toki pasidaryt, ale savo maxej tokio padazo neradau ax.gif
Atsakyti
Na aš kepiau stikliniame inde.. tai tikrai nereik niekuo tepti.. smile.gif O su kitais tai nei nežinau... bet abejoju, kad ten riebalų reiktų.. g.gif
Atsakyti
Gal turite pasiulymu, ka pagaminti is kiaulienos farso g.gif
O tai vien kotletai, kotletai doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 16, 09:02)
O silikoninėmis formelėmis tai neatsidžiaugu ir formų įvairių yra

Sonatina, o kur tu perki tos silikonines formeles ? jau taip susidomejau ax.gif
Atsakyti
Aš pirkau čia smile.gif Bet šiaip būna ir Maximoj, ir Senukuose, tik aišku ne toks didelis asortimentas...
Atsakyti
QUOTE(AudraB @ 2006 05 17, 10:56)
Gal turite pasiulymu, ka pagaminti is kiaulienos farso g.gif
O tai vien kotletai, kotletai doh.gif  doh.gif  doh.gif


O iš faršo gali pasidaryti štai ką smile.gif

ŠEPARDO PYRAGAS

500 g faršo
1 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais
2 - 3 skiltelės česnako, susmulkinto
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 ml šaldytų žirnelių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų padažo
200 ml jautienos ar vištienos sultinio
druskos
pipirų
kapotų petražolių

bulvių košės pagal mėgiamą receptą
200 g fermentinio sūrio

Įkaitintame aliejuje apkepti faršą, svogūnus, česnakus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2 - 3 min. Pilti sultinį, dėti pomidorų padažą ir virti, kol padažas sutirštės (jei mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens). Suberti žirnelius, petražoles ir dar kelias minutes pakaitinti.
Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus smile.gif

P. S. žirnelių nereikia atšildyti. Aš druskos nededu, nes sultinį paruošiu iš kubelio ir jis būna pakankamai sūrus...
Atsakyti
QUOTE(AudraB @ 2006 05 17, 11:56)
Gal turite pasiulymu, ka pagaminti is kiaulienos farso g.gif
O tai vien kotletai, kotletai doh.gif  doh.gif  doh.gif


Is kiaulienos farso galima padaryt "Kotletukus su idaru".
Pradziai pabandyk i vidu ideti gabaliuka fermentinio surio.
Galima padaryti su grybais dziovintais ir svieziais. Dziovintus grybus apverdi, po to sumali su mesmale pakepini svoguna, jei megsti gali kartu su morka, po to viska sumaisai idedi prieskoniu ir idaras jau paruostas.
Sviezius grybus supjaustai ir pakepini, o toliau daryk kaip anksciau rasiau tik gali ideti dar maza kiausini(arba tryni), tada gali gautis sausoki.

Papildyta:
Is karto atsiprasau, kad dedu receptukus be nuotrauku, nors cia receptu su nuotraukomis skyrelis ax.gif tikiuos nesupyksit ax.gif
Bet kotletu paivairinimui galiu dar pasiulyt MĖSYTĖS IR GRYBŲ MALTINUKUS
Šviežių grybukų, pvz, pievagrybiai (apie 2/3nuo faršo kiekio)
mėsos faršo -geriau paukštienos ar kiaulienos,
pusė svogūno, kas mėgsta česnako, kiti prieskoniai...
Piene išmirkyto batono porą riekių, kiaušinis.
Sumaišom faršą ir kepam aliejuje.
L.skanu ir šaltam pavidale,be nieko essen.gif O su švelniu baltu padažu karšti,
nesvarbu, ar su bulvem, ar su ryžiais -išvis fantastika essen.gif
Atsakyti
QUOTE(AudraB @ 2006 05 17, 09:56)
Gal turite pasiulymu, ka pagaminti is kiaulienos farso g.gif
O tai vien kotletai, kotletai doh.gif  doh.gif  doh.gif

galima virti spagečius su daug daug kepinto faršo+svogūnai+pomidorų tyrė essen.gif arba lazanija su faršu essen.gif balandėlial, koldūnai, daržovių sriuba su daug kukulių essen.gif visur eina faršas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 22 gegužės 2006 - 23:27
Ivairus falsyvi zuikiai - t.y. kepsniai vienam gabale,
ivairus apkepai - su kopustais, obuoliais, ryziais; lazanija, musaka
ivairios farsiruotos darzoves - paprika, baklazanai, cukinijos, agurkai, pomidorai...
i tesla ivynioti - koldunai, kanelioni, wontonai, rusiskas pyragas, strudelis su farsu
Na, o kur dar farsiruota vista - isimi kaulus, dedi farsa su kiausiniu + bandele ar ryziais + kokiom slyvom - visai sventiskas kepsnys.
Atsakyti