QUOTE(Sonatina @ 2006 05 17, 11:55)
O iš faršo gali pasidaryti štai ką
ŠEPARDO PYRAGAS
500 g faršo
1 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais
2 - 3 skiltelės česnako, susmulkinto
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 ml šaldytų žirnelių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų padažo
200 ml jautienos ar vištienos sultinio
druskos
pipirų
kapotų petražolių
bulvių košės pagal mėgiamą receptą
200 g fermentinio sūrio
Įkaitintame aliejuje apkepti faršą, svogūnus, česnakus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2 - 3 min. Pilti sultinį, dėti pomidorų padažą ir virti, kol padažas sutirštės (jei mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens). Suberti žirnelius, petražoles ir dar kelias minutes pakaitinti.
Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus
P. S. žirnelių nereikia atšildyti. Aš druskos nededu, nes sultinį paruošiu iš kubelio ir jis būna pakankamai sūrus...

ŠEPARDO PYRAGAS
500 g faršo
1 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais
2 - 3 skiltelės česnako, susmulkinto
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 ml šaldytų žirnelių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų padažo
200 ml jautienos ar vištienos sultinio
druskos
pipirų
kapotų petražolių
bulvių košės pagal mėgiamą receptą
200 g fermentinio sūrio
Įkaitintame aliejuje apkepti faršą, svogūnus, česnakus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2 - 3 min. Pilti sultinį, dėti pomidorų padažą ir virti, kol padažas sutirštės (jei mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens). Suberti žirnelius, petražoles ir dar kelias minutes pakaitinti.
Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus

P. S. žirnelių nereikia atšildyti. Aš druskos nededu, nes sultinį paruošiu iš kubelio ir jis būna pakankamai sūrus...
vakar dariau




Papildyta:
QUOTE(Amalia @ 2006 05 23, 09:38)
Ivairus falsyvi zuikiai - t.y. kepsniai vienam gabale,
ivairus apkepai - su kopustais, obuoliais, ryziais; lazanija, musaka
ivairios farsiruotos darzoves - paprika, baklazanai, cukinijos, agurkai, pomidorai...
i tesla ivynioti - koldunai, kanelioni, wontonai, rusiskas pyragas, strudelis su farsu
Na, o kur dar farsiruota vista - isimi kaulus, dedi farsa su kiausiniu + bandele ar ryziais + kokiom slyvom - visai sventiskas kepsnys.
ivairus apkepai - su kopustais, obuoliais, ryziais; lazanija, musaka
ivairios farsiruotos darzoves - paprika, baklazanai, cukinijos, agurkai, pomidorai...
i tesla ivynioti - koldunai, kanelioni, wontonai, rusiskas pyragas, strudelis su farsu
Na, o kur dar farsiruota vista - isimi kaulus, dedi farsa su kiausiniu + bandele ar ryziais + kokiom slyvom - visai sventiskas kepsnys.
O gal galim būtų smulkiau

