
2 vidutinio dydžio baklažanai
100 g majonezo
50 g smulkiai tarkuoto sūrio
2 skiltelės česnako
smulkiai supjaustyti bazilikai, petražolės
aliejus kepimui
druska
popieriniai rankšluoščiai arba servetėlės
baklažanus supjaustyti išilgai nestoromis riekelėmis. Abibarstyti baklažanus druska ir palikti pusvalandžiui. Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to, kad kepant mažiau įsidertų riebalų.
Tuo metu padaryti padaryti sūrio padažą - sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su majonezu ir česnakais.
Baklažanus nusausinti servetelėmis ir kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Nusunkti ant popieriaus. Karštus aptepti padažu ir pabarstyti žalumynais.
Skanaus
