Už šio patiekalo idėją dėkoju savo draugei Natalijai, šiuo metu gyvenančiai Mauritanijoje


Iki kelionės į orkaitę

Laimingi pasitinkantieji Pelenės "avto" iš tolimos kelionės mojuoja puokštemis ir balionais

galutinis kelionės tikslas


4-5 kg moliūgas
10 kumpelių
200 g džiovintų slyvų
200 g dziovintu abrikosų
2 rūgštūs obuoliai
50 g sviesto
druska
2 šaukštai medaus
prieskoniai vištienai
Nupjauti moliūgo viršunę, išimti vidų, (bet sienelių kiek palikti) labai gerai sieneles ištrinti druska. Vištieną apibarstyti mėgstamais prieskoniais, lengvai pakepinti svieste. Džiovintus vaisius apiplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti penkias minutes, sumaišyti su vištiena ir dar patroškinti. Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Moliūgą iš vidaus ištepti medumi, vištieną su vaisiais sudėti į moliūgą, dar pridėti obuolių, supjaustytų ketvirtadaliais, uždengti moliūgo dangčiu. Į skardą įpilti vandens. Moliūgą kepti apie dvi valandas. Patiekti kartu su moliūgo gabaliukais.
Skanaus
