Aš šiandien gaminau lašišą
šiaip nieko ypatingo, receptas paprastas
lašiša pasūdžiau ir išvoliojau miltuose ir kepiau, kai iškepė pašlaksčiau citrinos sultym ir patiekiau su bulvėm bet galima ir su ryžiais
prie žuvies labai tinka morkų su majonezu ir trupučiu česnako salotos 
Aš šiandien pietums dariau karbonadą, apvoliotą sūrio drožlėse
skanu


QUOTE(xmarx @ 2006 11 08, 23:40)
Siandien su vyru gaminome "Makaronus lasisos padaze" pagal Garbanes recepta
Tik vietoj konservu dejom sviezios gabaleliais pjaustytos lasisos, be to, kai suberem visas recepte nurodytas petrazoles ir svogunlaiskius, patiekalas isejo zymiai "zalesnis" negu nuotraukoj. Na labai mums patiko.
Aciu autorei uz toki saunu receptuka
Aciu autorei uz toki saunu receptuka
Malonu kad patiko
Rituxx, lašiša atrodo tiesiog nepakartojamai!
Tik man, kepant žuvį, nuolat kyla nesklandumų: miltai nubyra į kepimo aliejų ir virsta karčia tešla, o žuvis subyra
:
Tik man, kepant žuvį, nuolat kyla nesklandumų: miltai nubyra į kepimo aliejų ir virsta karčia tešla, o žuvis subyra
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 11, 01:51)
Tik man, kepant žuvį, nuolat kyla nesklandumų: miltai nubyra į kepimo aliejų ir virsta karčia tešla, o žuvis subyra
1. kad miltai nenubyrėtų, juos reik nukratyt, kad būtų tik šiek tiek pavilgyta juose
2. būtina sąlyga, žuvį kept jau įkaitusioje keptuvėje ant įkaitusio aliejaus ir žuvies nevers tol, kol jau matysis, kad iškepus apačia
Papildyta:
QUOTE(lineva @ 2006 11 12, 16:10)
aš lašišos niekad nekepu
QUOTE(starbee @ 2006 11 12, 18:51)
aš lašišos niekad nekepu
nes ir kvapas nekoks, ir mum su vyru labiau patinka virta
man yra žymiai skaniau virta garuose arba šiaip virta, prie jos darau padažą: aliejus, citrinos sultys, garstyčios, kaparėliai 
Dar lašiša puiki kepta folijoje
QUOTE(Isila @ 2006 11 13, 17:26)
QUOTE(mutantė @ 2006 11 14, 09:24)
Daroma labai paprastai: karbonadas atmušamas ir ištrinamas prieskoniais, pagal skonį: su česnakais(aš dariau be jų), pipirais, druska arba vegeta, aš naudojau tradicinius lietuviškus prieskonius mėsai SantaMaria.
Išplakamas vienas kiaušinis, pamirkomas jame karbonadas ir apvoliojamas tarkuotame sūryje (vietoj džiūvesėlių). Kepti aliejuje, kaip paprastą karbonadą...
P.S. Geriausiai kepti tefloninėje keptuvėje, nes sūris gali prilipti
Skanaus
Nežinau tiksliai ar šitam skyrelyje skaičiau, pora receptukų, bet noriu padėkoti už rudnosiukų receptą - puikiai ir greitai gavosi, o ir labai skanu.
Ypač vyrui labai patiko.
O kitas patiekalas lietiniai su dešrelėmis
Tik aš dar dėjau svogūnus, pievagrybius ir sūrį
Dabar labai dažnai juos valgom, labai pamėgom
O kitas patiekalas lietiniai su dešrelėmis
Šiandien kepiau faršo laivelius įdarytus grybais ir pateptus majonezu
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2006 11 21, 08:15)
o grybus dedam i vidu ir uzdengiam farsu ar ant virsaus tik majonezas dedamas?
QUOTE(Čalykušu @ 2006 11 21, 09:39)
Tai gi receptas:
500 g. faršo sumaišyti su 1 kiaušiniu, 1 smulkintu svogūnu, 3 skiltelėmis smulkinto česnako, 2 valg. šaukštais majonezo, 1 valg. šaukštu miltų ir prieskoniais.
Įdarui: 300 g. pievagrybių(galima kitus grybus) pakepinti su 3 vidutiniais svogūnais, į pabaigą padruskinti.
Ant skardos sudelioti faršą, viduje padaryti "duobutę", į ją dėti grybus, ant viršaus šaukštelį majonezo, kepti 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 20-25 min
gaminau vakar karbonadus apkeptus su suriu.bei dariau garnyra zirneliai morkos keptos ir salotas poras obuolys ir agurkas.viskas pasakiskai.vyras patenkintas isisiepes valge.
aciu uz saunias idejas 
Papildyta:
beje labai skania misrainyte valgiau.kukuruzai is indelio,tunas,svogunas ir sumaisom su majonezi.lebai skanu
Papildyta:
beje labai skania misrainyte valgiau.kukuruzai is indelio,tunas,svogunas ir sumaisom su majonezi.lebai skanu









