Įkraunama...
Įkraunama...

Kalankė

Dar neseniai auginu 2 kalankes ant vienos palangės smile.gif, jos gausiai žydi ir mezga žiedus, yra daug pumpurų ir kažkodėl vienos kai kurie žiedai nudžiuvo (pumpurai ne).
gėle nereta, štai kaip atrodo -

kalankės

gal kas pasakys kodėl ir ką daryt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazira: 06 rugpjūčio 2007 - 15:13
Deja, padeti niekuo negaliu, nes nelabai patyrusi gelyciu augintoja esu. tik smagu, kad atsirado si tema, nes as pati turiu kalanke kuri zydi raudonais pilnaviduriais ziedeliais. truputi ja apgenejau ir stai is nulauztu sakeliu turiu daug nauju augaliuku. tai labai idomu ar taip padauginti augaliukai islaikytu motininio augalo pozymius t. y. ar ziedeliai taip pat bus pilnaviduriai? gal ir kvailas klausimas, bet suabejojau. doh.gif
Atsakyti
Nusipirkau zydincia kalanke pries tris metus. Kai nuzydejo iki siol dar nesulaukiau nei vieno ziedo. doh.gif Kaip ja priversti vel zydeti?
Atsakyti
QUOTE(Kūlverstukas @ 2007 08 12, 21:37)
Nusipirkau zydincia kalanke pries tris metus. Kai nuzydejo iki siol dar nesulaukiau nei vieno ziedo.  doh.gif  Kaip ja priversti vel zydeti?
Man irgi aktualu... blush2.gif
Atsakyti
Nusipirkau zydincia kalanke pries tris metus. Kai nuzydejo iki siol dar nesulaukiau nei vieno ziedo.  doh.gif  Kaip ja priversti vel zydeti?

Ir man įdomu! Aš ir žydėjimą skatinančiomis trašomis laistau, ir į geresnę žemę persodinau, ir į balkoną išnešiau, o ji - tik stiebiasi aukštyn ir viskas... doh.gif
Atsakyti
Radau kitame forume patarimu.
Stai nuoroda: http://geles.nkkm.lt...e...&puslapis=1
Atsakyti
Kalankėms reikia laaaaaabaaaai daug šviesos ir saulės smile.gif
Vienoj firmoj buvau, tai ten kalankė visa išvirtusi nuo žiedų. Stovi ant palangės kur pati kaitriausia saulė iki pat vakaro bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasimetus_laike: 16 rugpjūčio 2007 - 21:24
ieskojau ieskojau tokios temos, galvojau nemoku ieskot, o jos tiesiog nebuvo hihihi.gif pati auginu dvi, kurios neseniai buvo drastiskai apkirptos nes laikiau balkone, tai kaip ishbujojo - bet ant stiebu, taip negraziai, ziedyniai nezmoniski, pradeje vyst, pagailejau gelytes, nudziorinau - lai atsigauna, nes zydejo apie puse metu... dabar su trasom laistau, tikiuos sustipres.
Atsakyti
QUOTE(Kūlverstukas @ 2007 08 16, 14:31)
Radau kitame forume patarimu.
Stai nuoroda: http://geles.nkkm.lt...e...&puslapis=1
Reikės pabandyti notworthy.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruci: 17 rugpjūčio 2007 - 07:02
Kalankė graži ir nereikli gėlė. Kai nebelieka žiedų, reikia nusilaužti šakelių ir pasodinti į naują vazoną. Ir dar kartas nuo karto patręšti. Kiek aš pastebėjau, tai geriausiai kiekvieną pavasarį vis pasisodinti naujų šakelių ir tada jos užaugs ir žydės biggrin.gif
Atsakyti

4u.gif maniškė irgi nebepražysta, nors stovi balkone, ant saulės, visa žalia išbujojus, o žiedeliai kažkaip nebepasirodo g.gif .Gal ką ne taip darau?
Atsakyti
QUOTE(Bertute @ 2007 09 06, 15:23)
4u.gif maniškė irgi nebepražysta, nors stovi balkone, ant saulės, visa žalia išbujojus, o žiedeliai kažkaip nebepasirodo  g.gif .Gal ką ne taip darau?

MAN ATRODO, SAULĖ JAU NEPATINKA... MANIŠKĖS BUJOJA UŽ ŽALIUZIŲ - TUOJ VISĄ LANGĄ UŽAUGS, O ŽIEDŲ - NĖ KVAPO! doh.gif
o siaube, kad prirėkiau.... blush2.gif
Atsakyti