Įkraunama...
Įkraunama...

Kalankė

QUOTE(DIA-40 @ 2015 10 17, 19:46)
auginiai tai motininio augalo dalys,paprasciausiai nulaužykite šakeles ir sukiškite i žeme arba vandeni ,greitai išleidžia šaknis.bet kaip jau ir rašiau ,tai geriausia daryti pavasari. Turėtu pražysti apie gruodžio mėnesi,tada nereikia laikyti tamsoje ,nes naturaliai gaunasi trumpa diena.

Pritariu drinks_cheers.gif aš irgi nebesistengiu senų nužydėjusių augalų pražydinti, nuskinu šakeles, pamerkiu ar iškart į žemę įkišu - jos labai greitai įsišaknija. Tai tada yra tikimybė, kad pražys, tik gražų augalą sunkoka suformuoti - gaunasi vis tiek labiau pastypusios negu parduotuvėj, žiedai ant ilgų žiedynstiebių... kad bent kiek kompaktiškesnės augtų - pradžioj nugnaibau viršūnėles, kad labiau šakotųsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 19 spalio 2015 - 07:44
QUOTE(DIA-40 @ 2015 10 16, 11:12)
sveiki. neverta vargti su nužydėjusiom kalankėm,nes tai hibridai, nepadaugintas senas augalas vargu ar antra karta beprazys. Pasidauginti ta pati augala galima naujais auginiais ,tada didesnė tikimybė ,kad žydės. geriausias varijantas auginius pasodinti lauke ,kad ir darže ,praejus šalnu pavojui ,o rudeni prieš šalčius pasodinti i vazoneli ir atsinešti i kambari .trešti kaktusu trašomis, sodinti i kaktusams skirta žeme,vazonas nedidelis.

Aciu 4u.gif

Labai nemegstu tokiu geliu, kur reikia taip zaistis schmoll.gif Ko gero keliaus i siuksliu deze...
Atsakyti
Kalankiu žydėjimas dar nuo rušies ju priklauso.Pas mane viena rožines spalvos,smulkiasniais lapais jau krauna pumpurus,o oranžines spalvos su didesniais karpytais lapais [lapu pakraščiai rausvi],dar nieko negalvoja. abi buvo lauke augintos is šakeliu,rugsėjo mėn. atneštos I kambari ir laikomos ant pietinės palangės.Kitos rūšys gali pražysti gruodžio-vasario mėnesiais.Dar pastebėjau ,kad labai patinka skystos trasos SCHULTZ skirtos kaktusams.pas mane jos žydi pusmeti ,todel manau,kad verta auginti,nes pasodinus lauke šakeles gali jas užmiršti iki rudenio.
Atsakyti
Man jos nepatinka nunyksta poto išmesti reikia schmoll.gif
Atsakyti
Dovanoju kalankę Vilniuje. Gal kam reikia? Rašykite PM.
Atsakyti
Sveiki, ruošiasi žydėti daigremonto kalankė liaudiškai''paleistuvė'',pirma karta,neturiu patirties su šiuo augalu , ka reikės daryti su nužydėjusiu stiebu ?kas turite patirties?
Atsakyti

Gaila, visi metai praėjo nuo klausimo, o atsakyti galiu tik dabar, nes tikdabar radau šią temą. Paprastos kalankės žiedai nuostabūs, lyg varpeliai, švelniai violetiniai ar rožiniai su ryškiais kuokeliais lyg tamsesniais taškeliais, žiedynas galingas, pražysta ne visas iš karto, o palaipsniui. Nužydėjus jį nupjaunu, bet geriau vazone auginti kelis augalus nevienodo amžiaus, tada kasmet žydės vis naujas, nes faktiškai nužydėjusią kalankę reikia išmesti ar panaudoti vaistams - ji pasidaro negraži.

Priedas  Ziedai8g.JPG   108,23KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Ziedai12g.JPG   133,34KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Ziedai14idomi.JPG   104,08KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti