Skatinamieji nekenkia lialiukui. Neesu medike, bet kiek suprantu, ten tiesiog i organizma paduodama kazhkokiu medzhiagu, kurios shiaip jau naturaliai turetu pradeti gimdyma. Taigi, kadangi skatinimas 'nenaturalus', tai 'kentesi' tu (nesakau, kad taip butinai bus, bet teorishkai tai tokia eiga...): saremiai vystysis greichiau, stipriau, bus skaudesni. Be epidurinio kazhi ar apsieisi (velgi - zhinau atveju, kada apsiejo be jo, bet...). O va su epiduriniu jau kita kalba: vieni sako, kad vaikas negauna tu vaistu, kiti, kad gauna mazha doze. Treti ish viso sako, kad nuskausminamieji nuima skausma mamai, bet vaikui prideda dvigubai.
Pagal medicininius tyrimus, tiketina tokia eiga: skatinamieji - epidurinis - cezaris. Chia ne gasdinimas, o tiesiog tyrimu ishvados, kurias teko skaityt.
Mano asmenine nuomone - kuo mazhiau intervencijos, tuo geriau ir tau, ir vaikui. Priesh gamta geriau neshokinet

Skatinimas be rimtos medicinines priezhasties man ish viso kvepia 'ishpindejimu'. Mane skatino, nes 2 savaites perneshiojau, o niekas nevyko. Achiu Dievui, pachiu skatinamuju kaip ir nereikejo: uzhteko piliules, kuri pradeda minkshtint gimdos kakleli

O va drauge viena 'pavargo' nuo neshtumo ir skatinosi savaite priesh, po to dvi paras kankinosi - na, ne laikas dar buvo!
Sakychiau, atsipalaiduok ir lauk savo stebuklo, naturaliai ivykstanchio. Na ir kas, kad shventes ligoninej sutiksi - jokios Kaledos neuzhgosh TAVO vaikelio gimimo.
Gali bandyt 'skatintis' naturaliai: valgyk ashtraus maisto, daug vaikshchiok, lipk laiptais, pagulek shiltoj (ne karshtoj) vonioj, pamasazhuok spenelius, mylekis

Ne visoms padeda (man nepadejo...), bet ka gali zhinoti...