Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skatinimas vaistais

Gydytojai siaip sau neskatina, tik esant butinybei. Dazniausiai del pernesiojimo. Pernesioti daug pavojingiau nei skatinamieji. Ir skatinamuju yra keletas rusiu. Gali but laseline, gali but zvakute.
Man paciai skatino zvakute. Niekam to nelinkeciau. Saremiai is kart kas 1 min, oi koki skausmingi buvo blink.gif O dar kai pasake, kad greiciausiai teks para gimdyt doh.gif Pati gydytoja pasiule epidura. Beje kaip kazkas minejo cia, kad jis kenkia, tai galiu pasakyt, kad tikrai nekenkia. Nebent nepataikys anesteziologas sad.gif

Skatinant, zinoma, kazkuri dalis patenka ir vaikuciui, bet ji nera pavojinga.
Taciau geriausia kai vaikutis pats pasirenka kada jam ateit i sita pasauli wub.gif Nebent jau buna persigalvojes ir nusprendes pasilikti siltoj vietelej nestuke.gif Tuomet tiesiog gali uzdust savo vandenyse ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE (Ode @ 2004 12 06, 20:29)

Pagal medicininius tyrimus, tiketina tokia eiga: skatinamieji - epidurinis - cezaris. Chia ne gasdinimas, o tiesiog tyrimu ishvados, kurias teko skaityt.

Taip buna, kuomet gydytojas-anesteziologas blogai apskaiciuoja ir padaugina vaistuku. Tuomet sustabdo gimdymo veikla.
Atsakyti
QUOTE (Eima @ 2004 12 08, 22:52)
Tuomet tiesiog gali uzdust savo vandenyse ohmy.gif

Taigi jis ten nekvepuoja - jam deguonis paduodama per virkshtele...
Atsakyti
QUOTE (Eima @ 2004 12 08, 22:55)
QUOTE (Ode @ 2004 12 06, 20:29)

Pagal medicininius tyrimus, tiketina tokia eiga: skatinamieji - epidurinis - cezaris. Chia ne gasdinimas, o tiesiog tyrimu ishvados, kurias teko skaityt.

Taip buna, kuomet gydytojas-anesteziologas blogai apskaiciuoja ir padaugina vaistuku. Tuomet sustabdo gimdymo veikla.

Tai tiesa, bet nepriklausomai nuo vaistu kiekio, vaikui gali buti paduodama per mazhai deguonies, susiplneti jo shirdeles plakimas, kristi spaudimas, o tai jau priveda prie cezario.
Atsakyti
QUOTE (jurgabar @ 2004 12 06, 19:29)
Mamytes, noreciau paklausti gal kas zinot ar nekenkia 2.gif maziukiui skatinamieji. Mano situacija tokia, kad terminas yra 12. 17d. Aisku neta jokios garantijos kadiki ta dienos pagimdysiu, o jei kelias dienas paveluosiu tai kaledas teks sutikti ligonineje.As to labai nenoriu sad.gif Galvoju paprasyti savo daktares paskatinti gimdyma keliomis dienomis, bet kyla klausimas, ar nekenkia???? g.gif g.gif g.gif

Oi nemanau,kad gera mintis skatinti gimdyma,jei to nereikia.Viskas kas nenaturalu kazkiek kenkia!Pvz. as gimdziau 42 sav.gydytoja nenorejo skatinti ir tempe guma kiek galejo. Ir pasirodo gime sveikas vaikutis, jokiu pernesiojimo pozymiu.Paprasciausia jam buvo dar ne laikas, o gal gydytojai apsiskaiciavo.Turetum apie tokius dalykus negalvoti ir leisti vaikuciui gimimo diena pasirinkti paciam!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Mane skatino ir dare epidurini-jau buvau pernesiojus mazdaug savaite, pradejo siek tiek blogeti vaisiaus vandenys, o ir mano bukle vis blogejo-atsirado slapime baltymu, gresmingai kilo kraujospudis...Vnz. pasake, kad reikia gimdyt ir viskas, neturejau pasirinkimo-ir epidurini praktiskai liepe daryti, nes kraujospudis buvo labai aukstas...
Taip ir baogesi mano svajones apie naturalu gimdyma sad.gif
Su antru net nenusiteikinesiu tokioms grazioms iliuzijoms-nezinosi kas gali buti...

Tiesa, dukra gime sveikutele-jokio nenaturalaus dirglumo nepastebejau, kaip tik nuo pat gimimo labai gerai miegojo, vzn. buvo sukalbamas, nors ir labai aktyvus kudikis.. smile.gif
Atsakyti
Per kursus aiskino, kad normaliai gimdant, gimda susitraukineja ir vaikuti stumia 20 kg jega lauk (O tie kg tenka jo mazai galvutei, nes juk ji ir remiasi i ten, pro kur reikia islysti). Jei suvaromi skatinamieji, jo galvutei jau tenka 50 kg stumimo jega istverti. Sakyciau, baisoka, ar ne?...
O skatinti visai dar nepasiruosusi gimti ir nesulaukusi savo laiko vaikuti, tai kazkaip visai nehumaniska. Jam ten taip gera, jis sau ramiai vystosi, o cia mamyte nusprendzia - lauk! Pagailekim maziuko. smile.gif
As, aisku, nieko nesakau, kiekvienas atvejis individualus. Medikai turi zinoti, kada reikia tokiu priemoniu, o kada galima ir be ju. juk nepradesiu gincytis su gydytoja, kokius vaistus man per gimdyma leist.
Atsakyti
as gimdziau su skatinamaisiais ir be epidurinio, nes toje ligonineje jo nedare, skausmas buvo nezmoniskas, bet iskaentejau, nerekiau tik pastoviai dejavau ir sakiu kad mirsiu. Nesu pakanti skausmui, skausmo as labai bijau, bet visvien istveriau, bet toks gimdymas turejo pasekmiu. Pirmiausia tai kad nuo sunkaus gimdymo vaikelis gime sudirges, nervingas, antra tai, kad buvo suspausta jo galvyte ir dabar liko ilenkimas taip ir liks visam gyvenimui.Aciu Dievui, kad jis sveikas, plaukuciai uzaugs ir uzstos, nieko nesimatys. Bet va ka gali duoti skatinimas
Atsakyti
Dopa, o tu gimdei Kretingoje? Pas kokią gydytoją?

Aš taip pat gimdžiau su skatinamaisiais 12 valandų. Bet viskas praėjo labai gerai. Jokių pasekmių. Dėl to esu labai dėkinga savo gydytojai - ji tiesiog nuostabi ir kaip gydytoja, ir kaip žmogus.
Atsakyti
QUOTE(Renke @ 2004 12 23, 08:54)
Dopa, o tu gimdei Kretingoje? Pas kokią gydytoją?

Aš taip pat gimdžiau su skatinamaisiais 12 valandų. Bet viskas praėjo labai gerai. Jokių pasekmių. Dėl to esu labai dėkinga savo gydytojai - ji tiesiog nuostabi ir kaip gydytoja, ir kaip žmogus.

Taip as gimdziau Kretingoj, bet to nepaminejau??? Akusere Ilona buvo, gydytoja gimdyme beveik nedalyvavo
Atsakyti
wink_3.gif Taigi kitoje temoje, sakei iš kur esi, o apie gimdymą tai aš spėjau ir, pasirodo, atspėjau tongue.gif . Aš irgi gimdžiau Kretingoje, todėl man labai malonu atrasti "bendraminčių". Mano akušerė buvo Greta (tik vardą ir teatsimenu), o gydytoja buvo Julija Š. Ar žinai ją? O tavo kuri buvo gydytoja?
Atsakyti
QUOTE(Renke @ 2004 12 27, 14:51)
wink_3.gif Taigi kitoje temoje, sakei iš kur esi, o apie gimdymą tai aš spėjau ir, pasirodo, atspėjau  tongue.gif . Aš irgi gimdžiau Kretingoje, todėl man labai malonu atrasti "bendraminčių". Mano akušerė buvo Greta (tik vardą ir teatsimenu), o gydytoja buvo Julija Š. Ar žinai ją? O tavo kuri buvo gydytoja?

O Julija, taip as ja zinau, ji yra pirmosios mano mokytojos dukra, tada per mano gimdyma ji turejo budeti, bet kita gydytoja paprase susikeisti budejimais ir ji isejo, Julija nuostabi gydytoja, ji mane apziurejo kol pasikeite pamaine, ji tokia svelni, zodziu nuostabi gydytoja
Atsakyti