Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skatinimas vaistais

QUOTE(dopa @ 2004 12 22, 23:41)
as gimdziau su skatinamaisiais ir be epidurinio, nes toje ligonineje jo nedare, skausmas buvo nezmoniskas, bet iskaentejau, nerekiau tik pastoviai dejavau ir sakiu kad mirsiu. Nesu pakanti skausmui, skausmo as labai bijau, bet visvien istveriau, bet toks gimdymas turejo pasekmiu. Pirmiausia tai kad nuo sunkaus gimdymo vaikelis gime sudirges, nervingas, antra tai, kad buvo suspausta jo galvyte ir dabar liko ilenkimas taip ir liks visam gyvenimui.Aciu Dievui, kad jis sveikas, plaukuciai uzaugs ir uzstos, nieko nesimatys. Bet va ka gali duoti skatinimas

O kodel tu galvoji, kad tai skatinimo pasekme? Man atrodo, be jo dar ilgiau butum gimdziusi, tad vaikuciui dar neaisku kaip butu pasibaige... Juk nezinai, kiek laiko vaiko galvyte butu buvus uzspausta be jokio skatinimo.
Atsakyti
Jurgbar, tikriausiai jau supuoji savo mazyli ir galbut tau jokiu skatinamuju neprireike.
Pirmaja as taip pat gimdziau su skatinamaisiais. Nubego vandenys, o saremiu kaip nebuvo taip nebuvo. Teko skatinti. Viskas praejo gerai, jokiu neigiamu pasekmiu kaip ir nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrea: 31 gruodžio 2004 - 14:08
mums nepakenke smile.gif
Atsakyti
Rašau Jum mamytės, gal kuriai pravers . ax.gif Po mano gimdymo jau praėjo 9 mėnesiai, bet kuo toliau tuo labiau mane graužia kirminas. Šiaip viskas tvarkoj gimdymas buvo normalus , truko 5 val. vaikelis sveikas.. bet.. mano gimdymas prasidėjo nenatūraliai .. gimdymo data buvo numatyta balandzio 21, bet neatsizvelgus i mano menesiniu ciklą ją nustatė ginekologė, pagal jas gydytoja pas kuria turėjau gimdyti ir gimdžiau pasakė , kad 29 bus gimdymo diena. Nuvažiavom pasitikrint 24 dieną, kaklelis jau buvo praviras 3cm, taip sakė gydytoja.. Vaisiaus judesiai ir širdelės plakimas buvo normalūs. Liepė atvažiuot 28 su daiktais ir nusiteikt gimdymui, taip mes ir padarėm. O ką tada , atrodė reikia pasitikėti gydytoja, kuri turbūt nelabai norėjo , kad atvažiuotume savaitgalį. Žodžiu esmė tame , kad gimdžiau balandzio 28, nors galima buvo laukti iki geguzes 5, man praplese vandenu maišą ir taip sukėlė sarėmius. Ir dabar dar skauda širdį, kad savo sūnų ištraukėm per anksti, o ne tada kai jis norėjo. Aš suprantu, kad reik dziaugtis sveiku vaiku, taip as džiaugiuosi, bet moterys neleiskit nuspresti už save visa žinantiem gydytojam, kuriem brangus laisvas savaitgalis ... Aš laukiu nesulaukiu, kada nebegalvosiu apie tai, bet matyt Mamos širdis jaučia kas buvo padaryta negerai ..
Atsakyti
QUOTE(FaTaFeE @ 2006 02 04, 22:01)
Rašau Jum mamytės, gal kuriai pravers .  ax.gif  Po mano gimdymo jau praėjo 9 mėnesiai, bet kuo toliau tuo labiau mane graužia kirminas. Šiaip viskas tvarkoj gimdymas buvo normalus , truko 5 val. vaikelis sveikas.. bet.. mano gimdymas prasidėjo nenatūraliai .. gimdymo data buvo numatyta balandzio 21, bet neatsizvelgus i mano menesiniu ciklą ją nustatė ginekologė, pagal jas gydytoja pas kuria turėjau gimdyti ir gimdžiau pasakė , kad 29 bus gimdymo diena. Nuvažiavom pasitikrint 24 dieną, kaklelis jau buvo praviras 3cm, taip sakė gydytoja.. Vaisiaus judesiai ir širdelės plakimas buvo normalūs. Liepė atvažiuot 28 su daiktais ir nusiteikt gimdymui, taip mes ir padarėm. O ką tada , atrodė reikia pasitikėti gydytoja, kuri turbūt nelabai norėjo , kad atvažiuotume savaitgalį. Žodžiu esmė tame , kad gimdžiau balandzio 28, nors galima buvo laukti iki geguzes 5, man praplese vandenu maišą ir taip sukėlė sarėmius. Ir dabar dar  skauda širdį, kad savo sūnų ištraukėm per anksti, o ne tada kai jis norėjo. Aš suprantu, kad reik dziaugtis sveiku vaiku, taip as džiaugiuosi, bet moterys neleiskit nuspresti už save visa žinantiem gydytojam, kuriem brangus laisvas savaitgalis ... Aš laukiu nesulaukiu, kada nebegalvosiu apie tai, bet matyt Mamos širdis jaučia kas buvo padaryta negerai ..

Manau, kad graužtis visai neverta, jei turi sveiką vaikiuką.
Nepyk, FaTaFeE, bet tikrai, matyt, neturi didesnių problemų. Pažiūrėk, kiek mamų gimdo vaikiukus per anksti (čia jau nežinia kieno, o greičiausiai - niekieno kaltė, tiesiog taip atsitinka dėl įvairių priežasčių), patiria visokių nelaimių per nėštumą, o tu graužiesi dėl kelių dienelių.
Žinoma, kad būtų idealu, jei taip tau nebūtų atsitikę, gal iš tiesų gydytoja sau norėjo kažkiek patogumo ir teisinti jos čia nėra ko, bet juk tai tokia smulkmena palyginti su tuo, kas gyvenime gali atsitikti.
Taigi linkiu to paties - džiaukis savo vaikiuku - kad jis apskritai gimė, kad yra sveikas, kad turi mamą ir tikriausiai tėtį, kad gali juo rūpintis, matyti, kaip auga, visko mokosi, vienu žodžiu, žiūrėk priekin ir mesk tas keistas mintis iš galvos. Geriau jam žaidimų kokių prigalvok mirksiukas.gif

Atsakyti
Man irgi neiskente padejo...t.y. nuleido vandenis...kai kaklelis buvo prasidares 3cm nors saremiai per nakti visiskai baigesi...O gal dar butu paleide namo ir buciau pagimdzius po savaites smile.gif Dziaugiuosi kad taip padare nes vaikiukas buvo didelis( nors niekas didelio vaiko nepranasavo (3650g ir 56cm)) ir taip gime pakankamai sunkiai...priduses...(apgar 6-9) su visais kirpimais ir siuvimais...Gal mano gydytoja irgi tiesiog savavaliskai nusprende isikisti...nes laiko pagimdyt turejau dar geros 1.5sav...nzn... svarbiausia kad viskas gerai baigesi...ir lialiui viskas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 04 vasario 2006 - 23:30
As ir labai suprantu tavo jausmus ... Man lygiai tap pat skatino su abiem vaikais, ir sirdy
nesioju dideli klaustuka - kas butu, jei nebutu skatine, gal vaikuciu kitoks likimas susiklostytu. Pirmasis tikrai zinau butu gimes per Jonines, nes gleiviu kamstis jau buvo isejes, nors saremiai dar neprasidejo. Kadangi buvo penktadinis, gydytoja nenorejo laukti savaitgalio, taigi ir pagimdziau. Reikejo daug skatinamuju... Nenorejo mano maziukas dar gimti... Aisku, cia visko galima prisigalvoti, ir tikrai yra didesniu problemu nei si, bet sirdy sis klausimas liks amzinai...
Atsakyti
Po mano sunaus gimimo praejo 10 metu, bet iki siol abejoju ar teisingai pasielgiau, sutikus gimdyti anksciau, bet gydytojui tinkama diena(jis budejo). Vandenis nuleido, prakirpus maisa, skatinamuosius lasino...Gal sunus buvo dar nepasiruoses atejimui i pasauly. Veliau turejom problemu su sveikata, gal del to??? Dabar lauksiu, kol vaikelis pats nepasibels, noredamas "islisti'.
Atsakyti
mano tokia pati istorija, priverstinis gimdymas, kaip aš dabar sakau, nu taip yra ir didesnių problemų, sutinku, bet jei kirminas vis graužia širdy, tai nėra ne problema. man irgi buvo po nustatyto termino praėjusios 5 dienos, bet mano ciklas ilgas ir pan, tai galėjau dar negimdyt, bet, kai yra pirmas kartas, kai labai lengvai išsigąsti, kad lengvai supanikuoji ir labai tiki gydytoja, leidiesi per prievartą gimdyt vaikelio, nu aš taip sakau dabar. ir ypač jei gimimo data nulemia tolimesnį žmogučio gyvenimą, tai va bus dar viena proga save kaltint, jei tavo vaikui kas gyvenime nesiseks 4u.gif
Manau gydytojai pasirenka lengviausią variantą, juk stebėt ar viskas tvarkoj kas dieną, o taip savaitę ar dvi yra sunkiau, nei paguldyt moterį, nuleist vandenis, ir prileist skatinamųjų... tada ir pojūčiai yra nenatūraliai per stiprūs, intensyvūs...
Atsakyti
QUOTE(LiVo @ 2006 02 06, 23:24)
mano tokia pati istorija, priverstinis gimdymas, kaip aš dabar sakau, nu taip yra ir didesnių problemų, sutinku, bet jei kirminas vis graužia širdy, tai nėra ne problema. man irgi buvo po nustatyto termino praėjusios 5 dienos, bet mano ciklas ilgas ir pan, tai galėjau dar negimdyt, bet, kai yra pirmas kartas, kai labai lengvai išsigąsti, kad lengvai supanikuoji ir labai tiki gydytoja, leidiesi per prievartą gimdyt vaikelio, nu aš taip sakau dabar. ir ypač jei gimimo data nulemia tolimesnį žmogučio gyvenimą, tai va bus dar viena proga save kaltint, jei tavo vaikui kas gyvenime nesiseks 4u.gif
Manau gydytojai pasirenka lengviausią variantą, juk stebėt ar viskas tvarkoj kas dieną, o taip savaitę ar dvi yra sunkiau, nei paguldyt moterį, nuleist vandenis, ir prileist skatinamųjų... tada ir pojūčiai yra nenatūraliai per stiprūs, intensyvūs...

Aš visai sutinku, kad gali kilti šioks toks nerimas, ypač jei paskui vaikui kyla kokių problemų - kad ir nedidelių - su sveikata. Bet jos lygiai gali būti ir dėl ko nors kito... Aišku, kad iš tokių istorijų irgi yra ko pasimokyti, bet čia turbūt pats to nepatyręs nežinosi, gerai tas gydytojas siūlo ar ne. Žinosi tik kitą kartą gimdydama, deja.
Tiesiog tos problemos problemoms nelygios, aš kalbu apie tuos atvejus, kurių kontekste šita yra tikrai menka, o kaltint save, kad kažko nepadarėm ar padarėm ne taip, turbūt visos turim už ką... Kitas klausimas, ar pačiam vaikui tas mūsų savęs kaltinimas į naudą. Vėlgi kalbu ne apie tai, kad mamai viskas turi būti dzin - tokie žmonės supermama.lt išvis neskaito, bet vaikui gyvenime sekasi ar nesiseka tikrai ne dėl tos "parinktos" datos, čia veikiau auklėjimo reikalas, o va sveikatos kažkokių pašlubavimų, ir ypač kokių neurologinių problemėlių, žinia, kad gali nuo to būti. Ir aišku, kad geriausia - to išvengti.
Atsakyti
mano gimdymą gydytoja irgi skatino. Skemadienį išėjo gleivių kamštis, tai sakė laukt - per tris dienas pagimdysiu. Taip sulaukėm penktadienio. NUvažiavom apžiūrai. Kaklelis buvo 4cm atsivėręs. Paguldė. NUleido vandenis, skatino. Paskui pasirodė, kad placenta jau atsidalinusi ir vaisiaus vandenys žali. Gimdymas tetruko 4val: nuo įžemgimo į gimdyklą be jokių sąrėmių iki kol vaikiuką laukiau ant rankų.
Atsakyti
Mano gimdymo diena turejo buti liepos 27 pagal daktare.Laukeme dar 10dienu,kadangi maze dar nesiprase i si pasauli.Praejo ir tos 10dienu ir vistiek nieko.Susitareme su daktaru ir per jo budejima vaziavome gimdyti.Gimdymo skausmus pradejo skatinamaisiais.Visa diena iskankino.ir vakare sako nieko nebus vaikucio galvyte neisistato darysim operacija.Tik po padaryto cezario suzinojau,kad mano panai dar truksta laiko mazdaug nepilno men.dabar gailiuosi,kad vaziavau angsciau ir vaika per prievarta iseme,bet juk nieko dabar nebepakeisiu.Yra kaip yra
Atsakyti