Amerikoje yra nustatyta, kad moteris gali vairuoti automobilį iki 28 nėštumo savaitės, o Lietuvoje niekur nenurodoma, iki kada galima. Ar jūs vairavote nėščia, iki kada manote, kad tai nėra rizikinga, ar geriau nevairuotumėt? Aš , kai buvau nėščia, dar neturėjau mašinos, todėl nežinau, jaučiu iki tos 28 savaitės ir važinėčiau, bet girdėjau, kad būtini tie diržai, nors ir būtum antram nėštumo trimestre :, tai gal toks diskomfortas man nepatiktų...
As vairavau iki pat paskutines dienos. Kai pilvas didelis sunku i masina isirioglinti, aisku dar stresai kelyje vis tiek atsiliepia savijautai. Dirzai tai man nelabai spaude. Tiesa, masina buvo be vairo stiprintuvo, tai irgi nepatarciau nescioms be jo vazineti.
Sveikutes, kaip malonu jus vel sutikti as vat dar tik truputi nescia, ale planuoju iki paskutines dienos vairuot. Del savijautos ir isirioglinimo - ziuresim, bet i avarines situacijas kol kas reaguoju spakainiai (dar nera metu kaip turiu teises...) o dabar dar ir dviraciu smagu pralekti [smiley=dviratis.gif] bet gydytoja sake vazineti geriau tuo kur vietoj mini (treniruokliu), bo nestumo metu nelabai gerai laikosi liksvara. [smiley=dance1.gif]
bet, būnant nėščiai gi sulėtėja reakcija, gali pykinti, o dar jei gresia priešlaikinis gimdymas ar persileidimas - turbūt tada geriau nesiryžti sėst už vairo?
Vairavau visa nestuma, iki pat paskutines dienos... Nors pilvas buvo stalo didumo ;D Gal labai pasitikejau savo jegomis, nes praktiskai visa nestuma buvo ziema, ledas, plikledis ir visi kiti pavojai. Nescia ir po Lietuva su reikalais lankydavau, tiek km pravaziavus : , ir kapitalinius remontus vedziau, v.z. dirbau issijuosusi.. Viskas baigesi labai gerai. Gime su agurkeliai.
As vazinejau nuo pat pradziu, vazineju ir dabar, nors jau 28 sav. perkopiau. Jokiu stresu as prie vairo nejauciu, del pykinimo kazkaip irgi nebuvo problemu... Dirzu as tiesa pasakius nesegu, nelabai man patogu su dirzais, be to nesinori pilva prispausti.
Vairavau ir aš beveik iki paskutinės dienos, bet patikėkit netaip jau ir lengva išsėdėti miesto kamščiuose, kai dydysis įvykis ant nosies kabo ;D. Visų pirma kol užsisegi diržą, taigi reikia jį išsitaisyti kad nors kiek oro įkvėpt galėtai, reakcija beveik nulis, nes pastoviai norėjosi valgyti, sėdi tik ant vieno ''užpakalio'', nes ten jau viskas atsidarinėja ir netik sėdėti, bet ir vaikščioti jau sunkoka. Tad be ypaingo reikalo pačios už vairo geriau nesėskit, nes maža dar ko kely pasitaiko. Na o toms kurios negali be vairavimo linkiu ramių ir sagių kelionių.
Aš irgi vairavau iki paskutinės dienos, net minties rtokios nebuvo, kad navairuoti, taigi pėsčiai eiti, ar su trolaibusu važiuoti dar sunkiau. Diržų aišku nesisegdavau, kad nespausti lėliuko. O dėl vairavimo pavojaus tai kažkur skaičiau, kad padarius avariją, nuo smūgio gali atšokti placenta ir tada prasidėti kraujavimas, kuris gali nėsčiai moteriai labai smarkiai nukraujavus pasibaigti mirtimi. Gal būt tai ir yra vienintelis pavojus. bet šiaip ir gatvėje einant, o ypač žiemą, galima pargriūti ir prisidaryti bėdų. Žinoma, kurios turi mažą vairavimo patirtį ir labai stresuoja už vairo, gal turėtų ir atsisakyti šio malonumo... Bet kai pati vairuoju jau gal 10 metų, tai jokių promlemų nebuvo.
Čia gal jau ir ne į temą, bet nėštumo metu 10 kartų skridau lėktuvu, paskutinį kartą 32 sav. ir irgi viskas buvo gerai, nors galima tik iki 28 sav. poto jau užsienyje joks svaikatos draudimas neapmoka, o pas mus ir nuo pradžių jau negalima nėsčiai apsidrausti, važiuojant į užsienį. tai kai skridau buvo truputį baisu, kad jeigu kas atsitiks, papulsiu į ligoninę, tai ten ir liksiu už skolas, neišsimokėsiu.
As irgi vairavau iki paskutines dienos. O savaite pries gimdyma dar ir medicinine apziura praejau. Nes norejau teises pakeisti, pas mane buvo dar seno tipo.
Tai visi vyrai prie komisiojos kabineto taip ziurejo i mano pilva. :o
Na ir kai teises nuvaziavau gauti tas pats buvo ;)
Ir visai gerai jauciausi, nepykino, tik daug atsargiau vairavau, niekada greicio nevirsijau ir dirza uzsisegdavau taip, kad pilvo nespaustu.
as budama 3 men (cia gal pries menesi) issilaikiau teises....ta darba dariau gal 2 metus...tai laiko truko, tai pritingedavau.. bet vat kai tapau nescia is kazkur labai daug energijos atsirado...ir ypac pabaigti ka tiek laiko tempiau Ir per vairavimo egzamina tiesiog pasiseke...pati paprasciausia marsruta istraukiau.....(ten beveik laukais be dideliu sankryzu ir zenklu ne tiek daug ) tai zodziu - viska is pirmo karto Gal nesciosiom sekasi m?
As pati nevairavau, tik dviraciu vazinejausi, kol pilvas dar nebuvo didelis. O dirzus busimoms mamytems geriau prisisegti, cia is patirties - jei tektu staigiau stabdyti, tai apsaugosite savo pilvuka nuo galimu smugiu.
[color=Blue][/color]Vairavau ir paskutine diena, kai vaziavau gimdyti , vyras salia sedejo. Visa laika puikiai jauciausi, o ir kudikeliui labai patiko. Aisku, issiropsti i masina buvo sunkoka, bet tikrai geriau vaziuoti sava masina nei mikriuku ar autobusu. Aisku, vairuojanti besilaukianti vis dar sokiruoja aplinkinius, bet siulau rinktis tai, kas tau paciai geriau ir patogiau, saugiau. Jei savimi pasitiki, vairuok visa laika ;)