Berlyne, gyvenamajam rajone, 10-15 metu senumo monolite siūlomi 1 kambario apie 40 kv. metru butai kainuoja apie 30 000 euru
Turiu draugų Berlyne. Nekilnojamojo turto kainos pas mus Vilniuje jiems nelabai suvokiamos. Ir jiems nelabai suvokiamas mūsų lietuvių beprotiškas noras pirkti butą, nesvarbu kokį, nesvarbu kur, svarbu pirkti. Ten šeimos gyvena visą gyvenimą nuomojamam bute, ir nemato tame problemos. Na aišku pas juos su butų nuoma visai kiti dalykai, viskas oficialu ir niekam negresia,kad šeimininkas po metų kainą pakels dvigubai.
Na ir paskolų pas juos bankai taip lengvai nedalina kaip pas mus.
Bet manau, pas mus čia taip ilgai irgi nesitęs. Va jau Latvijoj ir Estijoj bankai sugriežtino paskolų davimo sąlygas.
O visi spekuliantai dabar žvalgosi į Ukrainą, Bulgariją, Rumuniją.Pas juos jau tuoj bus tas pats kas pas mus vyksta pastaruosius 5 metus. Taip kad atsiradus naujoms vietoms daryti babkes, pas mus neišvengiamai bus permainos.
Ir dar. Diskutavau su drauge, gyvenančia Berlyne. Tiesiog lyginom skaičiais savo pajamas ir išlaidas. Jinai uždirba apie 2000, tai yra šiek tiek didesnis nei vidutinis atlyginimas Berlyne. Aš irgi apie 2000 uždirbu ( na aišku valiuta skiriasi) ir tai irgi yra pas mus šiek tiek didesnis,nei vidutinis atlyginimas. Jinai nuomojasi 60 kv. metrų butą gyvenamajam rajone, aš 32 kv.m. Jai nuoma kainuoja 450 (cia jau su visais mokesciais), man jau dabar apie 700+komunalinės.
Va taip va....ir kur teisybė ant šio svieto?