Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas

siulau maziau skaityti kas ka ir kur raso,o ziureti realia savo situacija ir ka gali nupirkti/parduoti pats ir taip darai.
Atsakyti
QUOTE(RIVE @ 2007 09 05, 21:43)
siulau maziau skaityti kas ka ir kur raso,o ziureti realia savo situacija ir ka gali nupirkti/parduoti pats ir taip darai.

Tai jeigu tau nepatinka visokios agitacijos tai kodel tu bandai kitus agituoti kad reikia pirkti/parduoti? O gal geriau palaukti ir nepirkti? Pas visus yra unikalios situacijos, aplinkybes ir galimybes.

Cia kazkas skundesi kad nera is ko rinktis butu. Tipo maza pasiula. Man atrodo jeigu babkiu turi tai tikrai nusipirksi savo geidziama busta labai greitai. Aisku kai bandoma nusipirkti buta ne pagal isgales pradedama aimanuoti, badyti pirstais ir ieskoti kaltu - ai ai ai kokia pasiula maza. Reikia pripazinti viena fakta - dauguma lietuvos NT pirkeju neturi pakankamai lesu kad isigytu norima busta pagal dabartines kainas.
Atsakyti
QUOTE(niekas @ 2007 09 05, 22:57)
Tai jeigu tau nepatinka visokios agitacijos tai kodel tu bandai kitus agituoti kad reikia pirkti/parduoti? O gal geriau palaukti ir nepirkti? Pas visus yra unikalios situacijos, aplinkybes ir galimybes.

Cia kazkas skundesi kad nera is ko rinktis butu. Tipo maza pasiula. Man atrodo jeigu babkiu turi tai tikrai nusipirksi savo geidziama busta labai greitai. Aisku kai bandoma nusipirkti buta ne pagal isgales pradedama aimanuoti, badyti pirstais ir ieskoti kaltu - ai ai ai kokia pasiula maza. Reikia pripazinti viena fakta - dauguma lietuvos NT pirkeju neturi pakankamai lesu kad isigytu norima busta pagal dabartines kainas.

ne vien piniguose esme tongue.gif Tarkim turi ju,tai nepirksi ekonomines klases buto kokiose Virsuliskese,o jau ziuresi rimtesniame rajone ir atitinkamai projekta isskirtini.O ka mes turime????Tik is perpardavinetoju ir tai ne kuri issirinkti galime,o tai kas liko!!!Tad moketi 3000000lt uz buta,kuriame tenkintu tik vieta,kokybe ir paslaugos?Norisi ir auksta pasirinkti,ir vaizda,ir daug visokiu smulkmenu.Na,o is ekonomines klases koks pasirinkimas,a?Tarkim iki 800000lt ir apie 90m2 kas yra pasiuloje?Pagrinde visa pasiula sukasi 45-75 m2 ir atitinkamai kaina 380000-600000lt.Aciu uz kantrybe.
p.s.as buta jau nusipirkau.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2007 09 05, 06:46)
Amerikonai irgi turėjo a la "savo", tik kažkodėl akimirksniu tas savas tapo banko sad.gif Todėl tai, kas įkeista bankui dar toli gražu ne Jūsų  verysad.gif

Nu ir kur čia aš rašau apie nacionalizaciją ? Gal reikia info ieškoti tarp eilučių ? g.gif
Šiaip tai nuo savo pirmo posto rašiau, kad kiekvienas turi nuspręsti pats, ką galvoja šiuo klausimu ir įvertinti savo galimybes. Mano draugų rate vieni kaip tik šiandien sudaro buto pardavimo sutartį, kiti prieš porą mėnesių įsigijo butą. Kas iš jų teisus parodys laikas. Gal net ir abu sprendimai bus teisingi arba abu klaidingi, nes tai juk žmogiško suvokimo reikalas kas kam svarbiau ir geriau.
Mane mokino žvelgti plačiai, todėl kai kurie argumentai man yra niekiniai.
Pavyzdžiui: "Daug žmonių persikelia iš visos Lietuvos į Vilnių." Sutinku, bet įvertinkime tada kiek žmonių emigruoja, koks gimstamumas ir mirtingumas ir dar begalę kitų su tuo susijusių reiškinių.
"Daug žmonių grįžta atgal į LT iš užsienio užsidirbę ir perka čia butus" nu nežinau, aš tai tokių duomenų neturiu. Bet jei žmonės taip sako, tai gal žino, nesiginčysiu g.gif
"Kitose sostinėse būstai dar brangesni". Atsiprašau, bet ar žinot kokia gyvenimo kokybė kitose normalių valstybių sostinėse ? Mes aišku galim svaigti ir Vilnių lyginti su Paryžium, Maskva, galim formuoti aplinkinių nuomonę ir bandyti dar sukelti kainas iki jų lygio, motyvuodami, kad TEN KAŽKUR dar brangiau, bet kiek visa tai truks ? Ar tik būstų kainom turim vytis išsivysčiusias šalis ? Kažkaip dabar iš tikro situacija LT vos ne kaip trečio pasaulio šalyse, klesti korupcija, sudaromos dirbtinės kliūtis žmonėms visose gyvenimo sferose, o ypač statybų, dėl ko ir iškreipiama visa situacija.
Beje vakar skaičiau, kad brangs miltai 50 proc., prieš tai dar buvo info apie pieno produktų , šildymo pabrangimą, šiandien dar ir ECB tars savo žodį dėl bazinės palūkanų normos. Aišku, optimistams tai dabar sukels juoką, nes juk jie turi "savo" būstą, o visą kita juk smulkmenos, galima valgyti, kad ir kruopas. Bet mano galva, kad vien tik buto ir kruopų žmogui negana. Bet jei pinigų užtenka ne vien tik šiems dviems poreikiams patenkinti, tai tikrai džiugu, kad Jums sekas.
Beje man dar toks klausimas iškilo, kodėl visi tie, kurie nusipirko ar tik pirks savo svajonių butus tokie pikti ? Turėtumėt skraidyti padebesiais iš laimės, jeigu jau taip viskas gerai ir Jūsų svajonės išsipildė (-dys) ir nesivelti į beprasmes diskusijas. 4u.gif
Atsakyti
prieš gerą savaitę diskutavom čia apie skelbiu.lt portalo skelbimus ir jų skaičių.

tai va, galim totalizatorių daryti - ar 'pramuš' šią savaitę 10000 skelbimų ribą, ar tik kitą savaitę ? wink.gif (primenu, kad kovo mėn buvo tik ~4000 skelbimų).

be to, pastebėjau dar vieną dalyką:
tame tinklapyje skelbimą gali įdėti nemokamai, arba gali susimokėti, už tai kad jis kelias dienas pabūtų skelbimų priekyje, paryškintas etc.
Taigi, dar prieš 2 savaites mokamų skelbimų buvo per pusę puslapio (Vilniuje), dabar - jau nebetelpa į vieną puslapį. Tai reiškia, kad įdėjus naują skelbimą , jis iškart atsiduria tik antrame puslapyje, o Klaipėdoje dar gražiau - tik trečiame, nes 2,5 puslapio jau yra skelbimai už kuriuos jų autoriai sutinka mokėti.

Visa tai liudija apie vis didėjančią pasiūlą, ir vis sunkesnią pardavėjų dalią.

Pirkėjų dar yra - tikrai yra, geram turtui už normalią kainą paklausos netrūksta. Bet kiek tokių objektų? 10%? O ką darys kitų 90% savininkai? g.gif

Atsakyti
O Tu nemanai, kad pardavinėja būtent tie, kurie išsigando prognozių bigsmile.gif Pasiūlos padidėjimas dar nieko nereiškia. Pasižvalgyk į naujos statybos butų kainas - jos net nejuda žemyn. O butai, kuriuos dabar reikia rezervuoti ir kurie bus pastatyti po pusantrų metų - dar brangesni. Taigi bent porą metų NT kainos nekris. Jei norit man paprieštarauti, prašau, argumentuokit, bet ne "viena bobutė sakė" stiliumi.
Atsakyti
kad išlaikyti objektyvumą, tai reikia pasakyti kad tame pačiame portale vienas skelbimas kartojasi N kartų. O kodėl kartojasi? -> Todėl kad butą savininkas atiduoda pardavinėti krūvai agentų. O kodėl atiduoda? -> Todėl kad nebeišeina parduoti pačiam, greitai ir už norimą kainą.

Taip ir auga skelbimų skaičius. Bet tai kartu ir patvirtina tą faktą, kad pasiūlos ir paklausos kreivės pasikoregavo. Beje, laikoma normalia praktika jei NT parduodi per 6 mėn. Tik mes per kelis pastaruosius metus išgyvenome tokią iškreiptą situaciją, jog butai buvo griebiami iš rankų kaip karštos bulkutės. Galbūt dabar grįšim į normalią padėtį (tikrai to norėčiau, kad tik nebūtų jokių didelių sukrėtimų)
Papildyta:
QUOTE(Kissa @ 2007 09 06, 15:11)
O Tu nemanai, kad pardavinėja būtent tie, kurie išsigando prognozių  bigsmile.gif  Pasiūlos padidėjimas dar nieko nereiškia. Pasižvalgyk į naujos statybos butų kainas - jos net nejuda žemyn. O butai, kuriuos dabar reikia rezervuoti ir kurie bus pastatyti po pusantrų metų - dar brangesni. Taigi bent porą metų NT kainos nekris. Jei norit man paprieštarauti, prašau, argumentuokit, bet ne "viena bobutė sakė" stiliumi.

tikrai sutinku, kad dalis tų pardavinėtojų yra išsigandę prognozių. Dar dalis - investuotojų, kurie suprato kad daugiau kainos nebekils, ir nėra prasmės tų butų laikyti. Dar dalis - kurie domisi ne tik įvykiais Lietuvoje, bet ir pasaulyje, ir daro atitinkamas išvadas.

Bet matai , čia toks paradoksas ir yra: lūkesčiai yra didelė jėga. Jie smarkiai prisidėjo prie kainų išpūtimo. O dabar įjungta atbulinė pavara, ir per visą žiniasklaidą tai jau trimituojama. O liaudis tiki žiniasklaida, ir vien tai gali susprogdinti kainas, net be jokių pašalinių veiksnių (kurių taip pat netrūksta).

o kas dėl naujų statytojų, tai kaip tu įsivaizduoji:
panikuojantys pardavinėja ir nuleidinėja kainas, o nepanikuojančios naujų butų statytojos kainas laiko ir kelia, taip?

Tai atsakyk - kokie šansai tuos naujus butus parduoti, kai šalia stovinčiame sename name analogiškas butas (tik įrengtas ir su baldai) kainuos gerokai pigiau?

Bet čia galime nespėlioti, pažiūrėkime po 3 mėnesių išduodamų paskolų statistiką. Bus aišku kurlink krypsta reikaliukai...
Atsakyti
Na, kaip ten bebūtų, naujos statybos butai yra gerokai paklausesni, o jų kainos ne taip ir žymiai skiriasi nuo senų butų. Taigi, mano supratimu, pats laikas kainoms kristi. Bet būtent senos statybos butų kainoms.
Atsakyti
dėl būsimų naujų projektų kainų:
o kaip tu įsivaizduoji, ką tau gali bendrovė atsakyti kai paklausi kokios bus kainos sekančiame projekte? Vienintelis įmanomas atsakymas ir yra: "Bus brangiau".
Negi sakys - 'Žinote, pagalvojome kad gal čia jums per brangu tiek mokėti, ir truputį sekantį projektą pigiau paleisim'. Taigi nė vienas pirkėjas esamomis kainomis nepirktų biggrin.gif

Todėl ko jau ko, o suinteresuotų asmenų (pvz, statytojų) apie būsimas kainas klausinėti neverta - ten jau yra užprogramuotas atsakymas, kuris kitoks negali būti iš principo.
Papildyta:
dar vienas pastebėjimas:

aruode skelbimai taip pat artinasi prie jubiliejinio skaičiaus - 40000.
pastarųjų kelių dienų tempas: +1000 skelbimų/per dieną.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2007 09 06, 08:44)
Nu ir kur čia aš rašau apie nacionalizaciją ? Gal reikia info ieškoti tarp eilučių ?  g.gif
Šiaip tai nuo savo pirmo posto rašiau, bla bla bla, tralialia, bla, bla, bla...

doh.gif

Butent tarp eiluciu ta neadekvati info ir atsirando, jei pagauni apie ka as cia. Todel tekstas del nacionalizacijos ir yra kabutese lotuliukas.gif Visa kita tavo pastarojo posto dalis man neidomi beletristika.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 09 06, 15:44)
dėl būsimų naujų projektų kainų:
o kaip tu įsivaizduoji, ką tau gali bendrovė atsakyti kai paklausi kokios bus kainos sekančiame projekte? Vienintelis įmanomas atsakymas ir yra: "Bus brangiau".
Negi sakys - 'Žinote, pagalvojome kad gal čia jums per brangu tiek mokėti, ir truputį sekantį projektą pigiau paleisim'. Taigi nė vienas pirkėjas esamomis kainomis nepirktų  biggrin.gif

Palauk, palauk, ar as kazka uzsiminiau apie kainu klausinejima? g.gif Uzeik i bet kurios statybu bendroves tinklalapi, paziurek ivykdytus ir busimus projektus ir palygink kainas. Tokie pat butai, toje pacioje vietoje, tik dar statomi yra brangesni uz ka tik pastatytus
Atsakyti
iš čia ištraukiau:

QUOTE(Kissa @ 2007 08 10, 15:05)
Na, aš domėjausi keliais projektais. Kainos yra suplanuotos 1-2 m. į priekį. Tikrai netikiu, kad paskelbus kainas, jos bus peržvelgiamos atsižvelgiant į paklausą.

jei domėjaisi - tai manau kad ne pas bobutes, ar ne? Kaip suprantu, čia kalbi apie projektus ir kainas kurie dar nėra paskelbti.
Atsakyti