Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas

QUOTE(blabla @ 2007 10 09, 15:57)
Aišku tik nereikia tikėtis, kad tarkim kokiuose Šilainiuose Kalbu apie Kauną, standartinio 2 kambarių buto kaina vėl sieks ne 250 000 o 65 000 Lt kaip buvo tarkim prie 2,5-3  m. Taip beabejo nebus.

bus ir taip,jei niekas nepirks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luck @ 2007 10 09, 14:36)
MAn tai idomu per kiek laiko tos kainos krito pvz tose salyse kur burbulai sprogo ir kiek procentu jie nupigo ?

Pasaulyje buvo labai įvairių pavyzdžių. Buvo, kad krito 80 proc. vertės ir atsistatinėjo po to 10 metų. Buvo, kad ir nebegrįžo į burbulo aukštumas.

Spaudoje galima sutikti įvairių analitikų straipsnių, kartais netgi kontraversiškų ir praktiškai visuose yra daugiau ar mažiau racionalaus pagrindimo.

O kaip iš tikro aš bent jau nebandau modeliuoti. Čia veikia labai daug ir įvairių faktorių. blabla iškėlė, kaip NT rinką veikia banko paskolos (vartojimas avansu). Ir padarė išvadą, kad tokio vartojimo apribojimas turi mažinit NT kainas ir tuo pačiu privers statybininkus taikytis su mažesne marža, geriau organizuoti darbus.
Tačiau reikia panagrinėti ir kitą aspektą - ar NT vystytojai tikrai taikysis su mažėjančiu pelnu ir gyvenamosios statybos, ar turi alternatyvių pasirinkimų (pvz. infrastruktūros vystymas iš ES fondų lėšų, verslo patalpos). Visiškai galimas scenarijus, kad mažėjant pelnui iš gyvenamosios (daugiabučių) statybos, įmonės trauksis iš šios rinkos, pasiūla natūraliai mažės. Todėl vietoje efektingo bum gali likti tik tylus pšššš su nedidele kainų korekcija. Gali taip ir nebūti - stambiosios bendrovės iš inercijos užsigriebs dar po keletą gyvenamosios statybos investicinių projektų su nenormaliom sąnaudom ir viltimis į pardavimą su nemažu pelnu, o stagnacija rinkoje ir apyvartinių lėšų trūkumas privers stipriai mažinti kainas ir bus didelis bum.

Žodžiu galimybių aibė yra labai didelė. Galima nagais ir dantimis įsikibti į kurią nors 'teoriją' ir truks pliš laikytis savo. O galima domėtis bei stebėti, kas vyksta aplinkui, stengtis suprasti ir veikti pagal aplinkybes.
Atsakyti
Niu va nuorodele apie NT apzvalga 2007 09 men

http://www.ober-haus...07_rugsejis.PDF
Papildyta:
Gerai, tiems kam nereikia nieko keisti ir tas kas spejo nusipirkti pvz KAune pries 2 m namus uz 170-200 tusk su daline apdaila.Siaip ir as ziurejau i viska stebetojo akimis ir dziaugiausi, kad mano buto kaina dideja, bet... kai dabar reikai didesnio busto, darosi slykstu, kad tam, kad pasikeisti maza buta i pvz 4 kamb reikia dasideti min 100 tuks, tai darosi liudna ir baisu, atrodo sedek ir dziaukis, kad turi stoga virs galvos ir viskas, nieko negali judinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luck: 09 spalio 2007 - 15:18
na 50% Latvijoje tai tikrai nekrito.
atskiri objektai atpigo iki 30%. Vidutinis kritimas (oficialus) kolkas neviršija 10%.
Tik tiek, kad ir mažesnėm kainom nieko neperka - stagnacija visiška.

Taip pat skelbiama kad pinga būstas Anglijoje, Airijoje, Pranzūcijoje, Ispanijoje... - ir mes ne išimtis.

Kiek gali atpigti?
Kraštutiniu atveju (jei kokia hiperinfliacija įsisiautėtų), tai galima namą galbūt už juokingą kainą nusipirkti - kelias monetas. Pvz auksines smile.gif Tik tiek, kad to aukso mes nė vienas neturėtume smile.gif Tad gal paliekam ramybėje kraštutinumus, ir pažiūrim į realesnius (ir ne tokius senus) atvejus. Japonijoje po burbulo sprogimo kainos krito 80%, Hong Konge - 70%, Suomijoje - berods irgi daugiau kaip 50%. Ir tai neseni pavyzdžiai, nutikę pas pastaruosius 15-20 metų.

Na o jei ir neatpigtų pas mus nominalia išraiška - tai prie tokios infliacijos galime laikyti kad pigimas yra bent po 10% per metus. bet nelaikyčiau to burbulo sprogimu. greičiau išsikvėpimu...
Atsakyti
QUOTE(luck @ 2007 10 09, 15:16)
Niu va nuorodele apie NT apzvalga 2007 09 men

http://www.ober-haus...07_rugsejis.PDF
Papildyta:
Gerai, tiems kam nereikia nieko keisti ir tas kas spejo nusipirkti pvz KAune pries 2 m namus uz 170-200 tusk su daline apdaila.Siaip ir as ziurejau i viska stebetojo akimis ir dziaugiausi, kad mano buto kaina dideja, bet... kai dabar reikai didesnio busto, darosi slykstu, kad tam, kad pasikeisti maza buta i pvz 4 kamb reikia dasideti min 100 tuks, tai darosi liudna ir baisu, atrodo sedek ir dziaukis, kad turi stoga virs galvos ir viskas, nieko negali judinti.

Labai jau jūs pasimistiškai žiūrite į situaciją. Dar suprasčiau, jei šeima su paskola "ant ribos", nauju vaiku "ant nosies" ir butu įsigytu už nerealią sumą pačiam burbulo pike. O jūsų atveju ko panikuoti? Norite didesnio būsto, bet bijote šiuo momentu rizikuoti ir manote, kad kainos išpūstos - parduokite savo dabar ir laukite kainų sumažėjimo. Bijote likti be jokio turto ir su nuvertėjusiais pinigais - išnuomokite savo ir patys nuomokites didesnį. Nuomos skirtumą padengsite iš to, ką mokėtumėte bankui palūkanų. Didesnio buto nuoma sąlyginai yra mažesnė (už kvadratą) nei mažesnio.
Patarimas iš vienos tokios lėkštokos, bet visdai nieko knygutės - susirašyk dešimt būdų, kaip tu galėtum gauti tai, ko nori. Gal ką nors ir sugalvosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luck @ 2007 10 09, 16:16)
.Siaip ir as ziurejau i viska stebetojo akimis ir dziaugiausi, kad mano buto kaina dideja, bet... kai dabar reikai didesnio busto, darosi slykstu,

na va, taip ir ateina supratimas, kad iš to kainų didėjimo niekam nėra naudos, išskurus tuos kurie spekuliuoja turtu, jį stato ar dalina paskolas biggrin.gif

o įvertinus visą tą žalą kurią padarė tas kainų didėjimas, tai manau kad kiekvienas sąmoningas ir nesuintersuotas pilietis turėtų būti už kad kainos taptų adekvačios mūsų pajamoms ir pragyvenimo lygiui, o ne paslapčiukais džiaugtųsi 'oj, kaip aš nieko neveikiu ir turtingėju' rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 10 09, 15:35)
na va, taip ir ateina supratimas, kad iš to kainų didėjimo niekam nėra naudos, išskurus tuos kurie spekuliuoja turtu, jį stato ar dalina paskolas  biggrin.gif

o įvertinus visą tą žalą kurią padarė tas kainų didėjimas, tai manau kad kiekvienas sąmoningas ir nesuintersuotas pilietis turėtų būti už kad kainos taptų adekvačios mūsų pajamoms ir pragyvenimo lygiui, o ne paslapčiukais džiaugtųsi 'oj, kaip aš nieko neveikiu ir turtingėju'  rolleyes.gif

Jeigu galima rinktis, tai aš būsiu už tai, kad mūsų pajamos taptų adekvačios butų kainoms. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Užskaityta biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Aifa aš kalbėjau tik apie senesnės statybos butus, o ne apie naują statybą. Naujos statybos butai pigtų jei pigtų ir statybinės medžiagos ir darbas ir vsa kita bet to nebus.
Atsakyti
Nu ir man atrodo, jei tos kainos kris, tai gal per metus apie 10 proc ne daugiau. O vis tik, kad jos kris, tai tikrai tikiu, nes negali taip buti kaip dabar, nors gal...ziureikit kaip pinigai infliuoja, o jei dar ir to euro sulauksim, tai manau gal net vel pabarangs, ne sjuk ziurekit kaip kokioj Vokietijoj viska spo euro pabrango? Ir nekilnojamas turtas ir taip viskas.Nors va, kaip raso NT apzvalgose, tai Lietuvoje tos kainos turetu kristi jau ir iki euro...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luck: 09 spalio 2007 - 16:12
Jei kainos kils tokiais tempais kaip dabar tai Euro dar ilgai nesulauksim.
Atsakyti
QUOTE(blabla @ 2007 10 09, 18:15)
Jei kainos kils tokiais tempais kaip dabar tai Euro dar ilgai nesulauksim.

Nu cia irgi teisybe drinks_cheers.gif
Atsakyti