Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas

QUOTE(RIVE @ 2007 10 10, 09:29)
kam mums tas euras jei mes turime savo LITAS,kuri atkureme kaip ir nepriklausomybe,kuria jau paaukojome kitai sajungai,liko tik litas nepaaukotas ir veliava 4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2007 10 10, 09:33)
ar tikrai? visad maniau, kad yra senaties terminas finansiniams nusikaltimams g.gif bent jau mano giminaitė savo skolos iš skolinininko neatgavo, nes suėjo senaties terminas... g.gif  Maniau, kad senaties terminas negalioja tik žmogžudystės, ar sveikatos sutrikdymo atvejais... įdomu būt išgirsti teisininkų nuomuonę, o ne spėliojimus....  blush2.gif  ax.gif

"Jeigu pagal teismo sprendimą išieškomos periodinės išmokos, tai vykdomieji dokumentai galioja per visą laikotarpį, kuriam priteistos išmokos. Tokiu atveju nustatytas 10 metų senaties terminas prasideda nuo kiekvienos išmokos termino pasibaigimo dienos."

T.y. jei paskola 40 metų - tai po paskutinės įmokos datos būsi skolingas dar 10 metų. T.y. iki gyvenimo galo smile.gif

p.s. aš ne teisininkė, tad jei klystu - pataisykit.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2007 10 10, 09:33)
Maniau, kad senaties terminas negalioja tik žmogžudystės, ar sveikatos sutrikdymo atvejais... įdomu būt išgirsti teisininkų nuomuonę, o ne spėliojimus....  blush2.gif  ax.gif

Už nužudymą senaties terminas galioja 20 metų unsure.gif
Skolos senaties terminas yra 5 metai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovana: 10 spalio 2007 - 09:10
pagal mokesciu administravimo istatymas 107str. valstybei nesumokėtų socialinio draudimo, muito ir kitų mokesčių bei su jais susijusių sumų (dažniausiai - delspinigių) - priverstinio išieškojimo senaties terminas yra 5 metai
kitoms skoloms isieskojimo termino kaip ir nera tik vykdomuju dokumentu pateikimui yra senatis bet pakankamai ilga...smile.gif
Atsakyti
O is kur cia tai, kad vaikai grazins paskolas, jei tevai nesugebes moketi paskolu? Cia rimtai??? O prie ko kt asmenys??? Mane irgi domina tai, kad jei butas bus nuvertejes ir negalesi grazinti paskolos, ka bankas veiks su tuo butu be vertes??? Tai norit paskayt prikabins zmogui iskaitymus is atlyginimo uz likusia paskolos verte,ar dirbantiems vaikams prikabins, kaip palikima is tevu kur vaikai gales moketi kol grazins paskola??? Cia kazkokia nesamone jau tikrai schmoll.gif Kas tikrai zinot, atrasykit?
Atsakyti
QUOTE(luck @ 2007 10 10, 11:52)
O is kur cia tai, kad vaikai grazins paskolas, jei tevai nesugebes moketi paskolu? Cia rimtai??? O prie ko kt asmenys??? Mane irgi domina tai, kad jei butas bus nuvertejes ir negalesi grazinti paskolos, ka bankas veiks su tuo butu be vertes??? Tai norit paskayt prikabins zmogui iskaitymus is atlyginimo uz likusia paskolos verte,ar dirbantiems vaikams prikabins, kaip palikima is tevu kur vaikai gales moketi kol grazins paskola??? Cia kazkokia nesamone jau tikrai  schmoll.gif Kas tikrai zinot, atrasykit?

kodėl nesąmonė? Tai FAKTAS doh.gif

Nustebai, ar ne?

Na gerai jau gerai - vaikai gali nepaveldėti skolos - jeigu jie atsisako priimti palikimą. Jei ta skola viršys visą tėvų užgyventą turtą, tai ko gero čia būtų išeitis neimti nieko - nei turto, nei skolų.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 10 10, 13:10)
kodėl nesąmonė? Tai FAKTAS  doh.gif

Nustebai, ar ne?

Na gerai jau gerai - vaikai gali nepaveldėti skolos - jeigu jie atsisako priimti palikimą. Jei ta skola viršys visą tėvų užgyventą turtą, tai ko gero čia būtų išeitis neimti nieko - nei turto, nei skolų.

Na ko gero, geriau nieko neimti. Gerai, kad tevai milijonu neprisieme, o tai butu dar ir mum iki gyvos galvos paskolos g.gif
Atsakyti
Vau!!! blink.gif Ar jus bandot pasakyti, kad Lietuvoje zmones pasirasineja paskolu popierius nesuvokdami, kad sioje salyje nera fizinio asmens bankroto istatymo ir kaip tai itakoja ju paciu aisipareigojimus pries bankus???
Atsakyti
Mano kukliais pastebėjimais - maždaug kas antras to nesupranta.

'jei atpigs, nebemokėsiu, atiduosiu bankui - tegul turisi jis tą mano butą' - toks populiarus argumentas labai dažnai naudojamas. Arba 'Tai juk yra kredito draudimas - jei aš nemokėsiu, tai draudimas sumokės'.

Truputį nuliūsta, kai sužino 'Visą tiesą apie ryklį' unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axa: 11 spalio 2007 - 07:25
As tai nemanau, kad tikrai kas antras nesupranta, supranta ir tai, kad liks skolingas visa gyvenima ir t.t.
Bet bankui pagrindinis garantas uz paskola, yra turtas kuri uzstato bankui. ypac nelaimingo atsitikimo atveju (zuties ar pan..)
Atsakyti
QUOTE(daivushkina @ 2007 10 11, 10:41)
ypac nelaimingo atsitikimo atveju (zuties ar pan..)

geriau dingti be zinios....
Atsakyti
Zinot gal ir zino, bet dar nebuvo Lietuvelej tokios situacijos kaip dabar su NT. Jus patys matot kaip kainos isaugo ir patys girdit, kad gali kristi kainos vos ne iki 50 proc (beabejo ne per 1 ar 2 metus), todel is sukelia visokias priestaringas mintis , kaip bus jeigu bus. nes tikrai nebus malonu moketi paskola milijonine, jei uz 5ar 10 metu bus galima nusiprikti ta apti turta uz 5 kart mazesne kaina. Aisku as to nelinkiu musu leituvaiciams, nes silpnesniu nervu zmones gali ir gala sau pasidaryti del tokiu ekonominiu nuosmukiu ir kreditu pasiemimo. O, kad sako dabar visi, ko pirkti dabar butus ir t.t. reikia palaukti, tik durni dabar perka ir bla bla bla, tai palaukit, reikia seimas kurti, reikai vaikus gimdyti, nelauksi zmogus kol kainos "gal" nukris po 10 metu, bet... bus tada Tau zmogeli jau gerokai virs 40 metu ir ka...tada pirkti buta ir seima planuoti???
Nu reikia manyti nenukris Lietuvoj taip jau pragyvenimo lygis, kad NT kainos nukristu labai daug (cia eina kalba ne apie namus ir butus sostines senamiestyje ar centre), jos manau gali stabilizuotis, nes jei kris kainos, tai turi kristi ir atlyginimai, turi atsirasti Lietuvoj ekonominis nuosmukis ir pan., ar ne taip mastau?Juk negali buti taip, kad pragyvenimas auga, einam visi i prieki, o NT kainos krenta, nu man visa tai nesirisa...
Atsakyti