Sveikutes,
Man cia idomu pasidre, kada laikas vaika pradeti mokyti pati susitvarkyti sikniuka po kakaus? Mususkis trimetis, bet pats nesivalo ir nelabai nori. Yra iprates, kad mama visada nuvalo ir nemato jokio reikalo tai keisti. Bet galvoju, jog gal jau laikas pradeti?
Kaip buvo jum?
Labiausiai tas nemokejimas susitvarkyt uzkliuvo darzely. Vaikas pats eina, pats pareina. Nusivalyt niekaip. Mokem mokem, bet padoriai ismoko tik kokiu 5-6 m.
Labutis,
maniskei 4.5, bet as jai vis dar valau. Kazkaip atrodo, kai nusivalys pati, tai tik darbelio daugiau turesiu
maniskei 4.5, bet as jai vis dar valau. Kazkaip atrodo, kai nusivalys pati, tai tik darbelio daugiau turesiu
Mano nuomone trimetis dar tikrai per mažas pats valytis. Gali taip nusivalyti, kad paskui ne tik jį bet ir drabužius teks valyti
Maniškis pats pradėjo valytis darželyje kokių 4 metų, tačiau namuose, nors jam jau 6 metai, kartais vis dar šaukia "mama, nuvalyk užpakalįįįį"
Lanko darželį, tai ten mamos nėra ir nori nenori turi išmokti nusivalyti, nors kelnaitės po jos valymo būna
Angsčiau vis kviesdavo mane (iki kokių 4 metų), o kai paklausdavau kai darželyje nusivalai taip švariai vis nusukdavo temą. Paskui paaiškėjo, kad vaikas darželyje stengdavosi nedaryti rimto reikalo, kentėdavo
Mano penkiametė mergučė irgi puikiai sugeba darželyje "išsisukti" nuo kakalo. O namuose dažniausiai šaukia iš tualeto: "Jauuu!" Savarankiškai tas darbas (nusivalymas) jau kartais atliekamas. Kaskart pasidžiaugiu iniciatyva ir paskatinu geru žodžiu.
Maniškis gal nuo kokių ketverių metų pradėjo tai daryti pats. Bet jau popieriaus sunaudoja
Po pusę rulonėlio.
Sveikos galiu pasakyti tik tiek kad mano dizioji pradejo apsiplauti nuo 5,5m dar mazasi padaro o paskui sakia kad ateiciau ji apiprausti .as manau kad geriau vaika is mokynti apsiplauti negu valytis su popierum ,bet aisku mokykloje ir darzelije yra kitaip .
darzelyje nuo 2 metu pats valosi, kelnaites jei prakalbetu oi ka galetu pasakyti
o namie pats nuo 4 su puse, bet pradzioje nusivales ir visa ruli sugadines popieriaus turedavo pakviesti patikrinti nusivalymo kokybes
ir dabar jam jau 6 kritiniais atvejais buna avarinis iskvietimas kai viduriuoja ir pan. O del apsiplovimo tai nelabai isivaizduoju kaip po kiekvieno rimto reikalo ta vaikui padaryti, nebent i savaite 2 kartus kakoja, kai maniskis per dien kartais dazniau lekia ir tik vakare kai kojas plauna ir pushkali nusisveicia.
O maniske dukra, jau 6 budama, dar kartais saukia, kad ateiciau uzpakali nuvalyti
, bet dazniausiai tai pati nusivalo. O del apsiplovimo kiekviena karta
man kazkaip taip neiseina, manau, kad pilnai gana, jei ji tik kasvakara prausiasi ir apsiplauna uodegele, bet kaskarta...
Nu jo, kaip apsiplovineti kas karta, tai ir as sunkiai isivaizduoju. Musu seima, panasu, kad tapo reklamos auka. Man taip patiko dregnos serveteles skirtos kudikiu uzpakaliukams, kad kai baigem naudoti pampersus nusipirkau slapias higienines serveteles, kurias galima mesti i klozeta ir nuleisti. Is pradziu naudojom jas tik vaikui, bet dabar panasu, kad visa seima ijunko...
Mususkis po 8 menesiu prades eit i mokyklele, todel ir iskilo klausimas kaip ismokyti save apsigerbti. Juolab, kad jokio noro daryti pats jis nerodo...
Mususkis po 8 menesiu prades eit i mokyklele, todel ir iskilo klausimas kaip ismokyti save apsigerbti. Juolab, kad jokio noro daryti pats jis nerodo...
Del apsiplovomo, tai jeigu yra bide tai zinoma gerai, bet kai jos nera
Mano panikei penki, jau valosi koks pusmetis geras. Pradejo kai nupirkom Pampers slapias serveteles Kandoo ar kokias ten. Bet kartais pamirsta, tai as jei matau iseinant is toleto vis paklausiu, ar nepamirsai? Nes labai daznai dar ir vandeni nuleisti pamirsta.
Mes tai turim problema mokykloj, kartais su tokiom kelnaitem grizta
ir ne todel kad pamirsta, o kad ne visada popieriaus buna
Mano panikei penki, jau valosi koks pusmetis geras. Pradejo kai nupirkom Pampers slapias serveteles Kandoo ar kokias ten. Bet kartais pamirsta, tai as jei matau iseinant is toleto vis paklausiu, ar nepamirsai? Nes labai daznai dar ir vandeni nuleisti pamirsta.
Mes tai turim problema mokykloj, kartais su tokiom kelnaitem grizta