Velnias, skrydis ilgas.... Mes skrisim su 3.5 m. vaiku I Anastasia, Malija. Neramu del vaiko: ar valgys ka nors, nes ji gana ishranki, kaip karshti ishtvers, kaip lektuve ishsedes... Labai norim i Santorini, bet velgi bijau del vaiko -- kazhin, ar jai ta kelione bus idomi. Gal geriau nuomotis auto ir tiesiog laisvai, ramiai vazhinetis po sala? Kaip tavo vaikinui patiko kelione? Kas jam buvo smagiausia? Gal shiaip kokiu patarimu turi keliaujantiems su vaiku pirma karta?

Na, skrydis nėra jau toks ilgas. Kažkaip visai neprailgsta tos 3 val.
. Pasiimkit piešti, žaisti... Tokiais atvejais labai praverčia nauji žaisliukai
.
Dėl Santorinio net nežinau, ką patarti
. Karšta ten labai. Jau dabar, kai buvome, temperatūra buvo gerokai virš 30 laipsnių. Tai kai gidės paklausėme, kaip ten būna vasaros viduryje, ji atsakė: "Labai labai karšta
". Tačiau būtent ši sala ir plaukimas laivu iki jos mums su sūnumi ir paliko didžiausią įspūdį
.
Gal aš čia trupučiuką per daug jus prigąsdinau
. Aš noriu pasakyti, kad Santorinyje gali būti per karšta su mažu vaiku. Suaugę juk viską iškenčia kitaip
. Ten tas katštis kitoks nei Lietuvoje, juk iš visų pusių vanduo
.

Dėl Santorinio net nežinau, ką patarti

Gal aš čia trupučiuką per daug jus prigąsdinau

Kristutyte,kaip ten aukso ir sidabro gaminių kainos?Kokiame miestelyje didžiausias pasirinkimas?Ką vešti lauktuvėms?
Žinok, auksu ir sidabru nelabai domėjausi. Buvau užėjusi tik į vieną parduotuvėlę Santorinyje. Bet ten buvo tooooks pasirinkimas ir tooooks grožis, kad net akys apraibo ir nesugebėjau nieko išsirinkti
. Lygiai tą patį kalbėjo ir kitos moterys iš mūsų grupės
O lauktuvėms iš Kretos veža alyvuogių aliejų, alyvuogių muilą, natūralias kempines, Metaxą, medų...

O lauktuvėms iš Kretos veža alyvuogių aliejų, alyvuogių muilą, natūralias kempines, Metaxą, medų...
Sveikutės
.Vasarą norime važiuoti medučio kopinėti į Kretą ir tai bus pimoji mūsų kelionė į užsienį.Man neduoda ramybės klausimas,kaip ten reikės susikalbėti,jei nei vienas iš mūsų nemoka anglų kalbos
. O rusiškai ir vokiškai susišnekėt ten turbūt nėra šansų?Nenoriu,kad jaustumėmės baltomis varnomis ir bijotumėm iš viešbučio iškelti koją,nes nežinosime nei kaip susikalbėt,ar ką nusipirkti,ar net kokią ekskursiją po salą užsisakyti.Tai va,tokia diiiiiiidelė problemėlė neduoda ramybės.Ar kam yra tekę važiuoti į Kretą,kai anglų nėbumbum?

QUOTE(Agniux`s @ 2005 05 24, 23:11)
Sveikutės
.Vasarą norime važiuoti medučio kopinėti į Kretą ir tai bus pimoji mūsų kelionė į užsienį.Man neduoda ramybės klausimas,kaip ten reikės susikalbėti,jei nei vienas iš mūsų nemoka anglų kalbos
. O rusiškai ir vokiškai susišnekėt ten turbūt nėra šansų?Nenoriu,kad jaustumėmės baltomis varnomis ir bijotumėm iš viešbučio iškelti koją,nes nežinosime nei kaip susikalbėt,ar ką nusipirkti,ar net kokią ekskursiją po salą užsisakyti.Tai va,tokia diiiiiiidelė problemėlė neduoda ramybės.Ar kam yra tekę važiuoti į Kretą,kai anglų nėbumbum?

Nepergyvenk,nusipirk anglų kalbos žodynėlį,o rusu kalba geriau neklausk,nes kiek teko girdėti Kretoje jų nemėgsta.
Kretoje vokiškai susikalbėti nėra jokių problemų. Važiuojant į ekskursijas, gidas lygiagrečiai kalba tai vokiečių, tai anglų kalbomis. Pvz. mūsų viešbutis buvo grynai "vokiškas", ten visi normaliai kalbėjo tik vokiškai... Žodžiu, jokių problemų
. Na, su rusų kalba padėtis kitokia. Bent jau kiek aš susidūriau, tai ja kalbėti tikrai niekas nenori

KRISTUTYTE,o kokiam jūs viešbūtyje gyvenote?
QUOTE(Agniux`s @ 2005 05 25, 11:09)
KRISTUTYTE,o kokiam jūs viešbūtyje gyvenote?
Jau lyg rašiau, kad gyvenom Amnissos 2+* viešbutyje

Tikrai, nepamirškit apsauginio kremo. Aš tai laive planavau įdegti ir jokiu kremu nesitepiau

Tai grįžtant buvau raudona raudona

Bent jau mūsų viešbutyje nebuvo nei ratų, nei smėlio žaislų... Bet visa tai galima nusipirkti būnant vietoje. Pvz. pripučiami ratai kainuoja nuo 2 eur
.

Įdomu ar Kretoj galioja mūsų senos teisės? ar reikia naujų? Ir kiek pasas turi minimaliai galiuoti Kretoj, vienuose valstybėse 3 kituose 6 menesius?