Siaip kas zada nuomotis masina - primygtinai siulau nuvaziuoti i Chania (graziausias ir ispudingiausias Kretos miestas + pigiausi suvenyrai. ir butinai derekites!!).
Siulau aplankyti siuos papludimius (visus galite rasti pazymetus bet kokiame didesniame Kretos zemelapyje):
1. Preveli - pietineje Kretos dalyje (kai pamaciau, vos akys is akiduobiu neissoko - tokio vaizdo gyvenime nebuvau maciusi - laaabai grazu) - tik reikia nusiteikti, kad nuo masinu stovejimo aiksteles iki papludimio reikes leistis nuo kalno. ir reikia nepamirsti, kad veliau ant to auksto kalno iki masinos reikes uzlipti - todel zmonems su silpnesne sirdimi reiketu pagalvoti. bet jei esate sveiki - pirmyn, nepasigailesite. beje, mes ten nakvojom, tai sutemus stebejom, kaip po kalnus vaiksto oziai:) . Juros dugnas ten - akmenuotas
2. Elafonissos papludimys- nuostabus papludimys - kaip is paveiksleliu ar filmu. geriausia vieta ilsetis. nepamirskite apsaugos nuo saules. Juros dugnas - smelis. labai faina
3. Gramvousa ir Balos Laguna salia jos- galima patekti kruiziniu laivu - nuostabi vieta. nepakartojama. Vieta, kuri man padare didziausia ispudi.
Sias vietas aplankeme vienos dienos kruizo metu. kruizo kaina - 20 euru (bent jau tokia buvo birzeli, ar kaina keiciasi priklausomai nuo menesio - neaisku). Laivas isplaukia kiekviena diena is Kissamos uosto (Kissamos miestelis salia Chania miesto - kas nuomosis masina, tai tikrai netoli) 10.00, 10.15 ir apie 13.00 val.. Bilietus geriau nusipirkti diena pries. tikrai saunus kruizas, kuris tesiasi apie 7 val. - jei jums atrodo trumpai, tai patikekit, tikrai uztenka, ir jei atrodo brangu - patikekit, tikrai verta (na kadangi as mokejau tik uz save - tai man baisiai daug nepasirode, jei reiketu moketi uz visa seima - kokius 3-4 asmenis tai jau gal ir butu daugoka).
Ir dar, kas domisi muziejais ir siaip istorija - aplankykite Iraklio nacionalini muzieju ir Knossos rumus (irgi Iraklio).
Beje, jei norite isigyti visokiu informaciniu knyguciu apie istorija, mitologija ir pan. - jos pigiausios kioskelyje prie Knossos rumu (Iraklio nacionaliniame muziejuje brangiau).
Pabandysiu ikelti keleta nuotrauku is interneto, nes saviskes reikia skanuoti, o tam dabar nera galimybiu - bet patikekit, tos vietos yra kaip tik tokios, kokios parodytos, savo darytos nuotraukos taip gerai neatspindi realybes, kaip sios.
Gramvousa ir Balos papludimiai

Preveli papludimys. Cia kaip tik nufotografuota nuo to kalno, nuo kurio reikia lipti, norint patekti i papludimi

Elafonissos. Na si nuotrauka tikrojo grozio neparodo. kai nuskanuosiu, idesiu grazesne
Gramvousa ir Balos papludimiai

Preveli papludimys. Cia kaip tik nufotografuota nuo to kalno, nuo kurio reikia lipti, norint patekti i papludimi

Elafonissos. Na si nuotrauka tikrojo grozio neparodo. kai nuskanuosiu, idesiu grazesne

Na kadangi vaziavau pas draugus, kurie gyvena Kretoje, tai nei nakvyne (kai nakvojom ju namuose), nei automobilis mums nekainavo. Uz nakvyne mokejom tik pora kartu - viena karta nakvojom kempinge kazkur prie Kissamos miestelio (kempingas vadinasi, atrodo, Mithymnos, bet galima pasitikslinti, nes tai vienas didziausiu kempingu Kissamos, todel internete rasti lengva. Ten miegojom palapineje, kiekvienam zmogui tas malonumas kainavo po 5 eurus. I kaina ieina dusai, tualetai, baseinas. Galima naudotis kiek nori ir kada nori (maudziausi su apatiniu trikotazu vidury nakties
). viskas labai tvarkinga. Viena nakti nakvojome tipo viesbuti, bent jau jie ten taip raso. Ir dar jie raso, kad tai - 3 zvaigzduciu viesbutis. Na man tai labiau nese i poilsio namus, kokie buna Sventojoje. Na gal kiek geriau - irgi viskas tvarkinga, etc.. Siaip kaina ten buvo 50 euru zmogui, bet kadangi mano draugai graikai geri derybininkai, o be to mes ten tik pernakvojom ir kaip tik tas viesbutukas buvo tuscias, tai is musu paeme po 10 euru (sakau, ten tik deretis, deretis ir dar karta deretis;)). Nepamenu to viesbutuko pavadinimo, bet ten vienas is tokiu, kur stovi nedideli pakelese - be jokiu baseinu, be nieko - zodziu mazas seimos versliukas.
O dar viena nakti nakvojom, kaip jau rasiau, Preveli papludimyje su palapinem - tai nekainavo nieko. siaip kempingavimas tam neskirtose vietose Kretoje uztraukia baudziamaja atsakomybe, bet musu niekas nepagavo, o be to buvome ten ne vieni - tokiu kaip mes buvo daug, ir netgi be palapiniu. Beje, tam Preveli papludimyje nuomoja kedes, ir jas per nakti ten ir palieka - taigi kadangi man palapineje buvo per karsta, tai taip ir permiegojau ant vienos is tu kedziu.. o dieve, kai prisimenu viska, tai atrodo, dar vakar as ten buvau...
Del masinu, kazkur internete buvau radusi puslapiuka, kad galima issinuomoti masina uz 200 euru visai savaitei. tiesiog reikia paieskoti - tikrai rasite, nes ten automobiliu nuoma labai populiaru (nes pelninga:))

O dar viena nakti nakvojom, kaip jau rasiau, Preveli papludimyje su palapinem - tai nekainavo nieko. siaip kempingavimas tam neskirtose vietose Kretoje uztraukia baudziamaja atsakomybe, bet musu niekas nepagavo, o be to buvome ten ne vieni - tokiu kaip mes buvo daug, ir netgi be palapiniu. Beje, tam Preveli papludimyje nuomoja kedes, ir jas per nakti ten ir palieka - taigi kadangi man palapineje buvo per karsta, tai taip ir permiegojau ant vienos is tu kedziu.. o dieve, kai prisimenu viska, tai atrodo, dar vakar as ten buvau...
Del masinu, kazkur internete buvau radusi puslapiuka, kad galima issinuomoti masina uz 200 euru visai savaitei. tiesiog reikia paieskoti - tikrai rasite, nes ten automobiliu nuoma labai populiaru (nes pelninga:))
QUOTE(pievu_ragane @ 2005 07 07, 09:00)
Aš šį šeštadienį išskrendu i Kretą, todėl labai malonu skaityti tokius gražius ir šviežius įspūdžius.
Tikiuosi grįžusio būsiu tokia pat sujandinta kelionės įspūdžių
Dar norėjau paklausti: ar ten taip karšta, kad tikrai nereikia imti šiltesnių rūbų, ar kokį megtztuką dėl visa ko įsimesti? Beje, "Novaturo" tinklalapyje rašoma, kad ten ir lietaus beveik nebūna vasarą, ar tai tiesa?

Tikrai ten karsta.Tik pasikartosiu,bet tikrai patariu pasiimti galvos padangalu,skybelyciu ir sakryciu.Nudegusius pecius bei krutine jos tikrai apsaugos.Jei nebuciau susivairavusi skaros tai buciau dar ne su tokiomis zaisdomis gryzusi.Dar ir dabar teplioju savo laispninius nudegimus.
Buvo hebryte,kuri is vis nuolatos tepesi tik su 30apsauga kremais ir i Lietuva grizo baltut baltuteliai-man tai kaizkaip nelygis:)Jei jau svilti tai iki cypimo

Bet kadangi as jau astviliau uz visas tai manau kad grizi graziai irudusi:)
GULCAN,MIDUTES TETIS,
MIELIEJI,Kadangi dabar esu ne Klaipedosj ir su savimi neturiu jokiu popieriukuapie Kreta,-visko negaliu prisiminti.Bet siaip tai visus marsrutus su masina turiu zemelapiu pavidale ir labai issamius,su vietovemis,keliukais ir lankytinomis vietomis.
Masina nuomavomes viena karta per Novaruto rekomenduota firmike.Atseit su visais draudimais su visais navarotais.Aisku,buvome patenkinti.Susikooperavome dvi porikes(susipazinome ten viezbutyje su lietuviukais)ir patraukem i savus marsrutus.Kazkaip taip labai fainai sutikom ir nuomones nesiskyre,todel ir keliauti buvo labai paprasta.Sukam ten-sukam,varom ten-varom.Nu zodziu viskas super.Patariu tikrai nuomotis keletai seimynu masiniuka.Pasiemem uz 48 eurus,siu metuku masiniuka -ledas.
Sakau apie amrsrutus parasysiu apie 2dieni.Atvarysiu prie kompo su visais marsrutais.
Sekancia diena jau pabuvom gudresne ir neklausem Novaturo-patys pasisovem ieskoti vietiniu CAR RENT agenturu,o ju ten galybes,vos ne ant kiekvieno kampo.Ir islosem.Vel kibom ant siu metu naujo masiniuko,keturiesi sumetem babkikes-38eurus(matot,kiek pigiau islosem) ir nukalem CITRA C3- geras.Ten po kalnus raizyti pats gazas su tokiom mazikem masinikem.Antra karta varem jau kiek kitokiu marsrutu.Taip pat apie ji papasakosiu 2dieni.
Taip,kad nepasimaukit ant Novaturo,nes nepatingeje galit rasti us super kaina pasiulymu.
Ai dar norejau pasakyti,kad Novaturas siulys pasiemus masina uzsipilti 15 litru benzo.Neverta.Nes mes tai ziauriai gerai isdurem tuos CAR RENT agertukus.Pasiemem masinas(tiek pirmu atveju,tiek kitu)jau su puspilniu baku.Ir nuolatos stebejom kiek sunaudojam degalu ir kiek dar galim nuvaziuoti.Zemalapiuose visur yra parodyta kur yra kolonemles.Ir degalus uzsipylem tik kai suvazinejom ju benza.Viso labo prasisukom su 10 litru benzo per abu kartus.Ir ne vienoje agenturoje niekas nebande kelti sarsalo.Viskas super,tan reikia moketi suktis.
dar kazaks klause apie viesbuti:gyvenome Anastasia viesbutyje.Nu maista,paskaicius atsiliepimus kitu,tai turbut gavome geriausia.Galit valgyti kiek nori,nukloti stalai,pilna misrainiu,kasrtu patiekalu,vaisiu.Maitino 2 kartus per diena:pusryciai ir vakariene.Jau per pusrycius duoda karsta maista,-tai tas pats kaip gera "antra" suvalgius.Iki vakarienes laisvai gali istempt.Aisku,buvo tokiu,kurie tok jausmas,kad daugiau pavalgyt ti atvaziave o ne pasaulio pamatyt.
Viesbutis 3*-superimis ,man patiko.Savinnke yra lietuve,istekejusi uz graiko.Augina ten jie 15 menesiuku durkryte,kurios vardu ir pavadintas viesbutis.Smagu per pusrycius ir vakariwene papliurpti lietuviskai.Ir pati ta liertuvaite labai faina,svetinga,net ten saviskius graikus pralauzusi kalbeti lietuviskai
Gerai tam kartukui.Jauciu galeciau dar rasyti ir rasyti.
Sekmes visiems isvykstantiem i Kreta.
Visa savaiciuke issilaike 40laipsniu temperatura.O isskrendant tai 43 buvo.
Bet kazkaiop tas karstis ten zinokit kitoks.Pucia vejukai.Siaip tai man kai as pati tokia šaltyšius esu tai man tas karstis buvo pats gazas.
O del automobiliu tai nevark ieskodama cia,-ten pilna ju.Tik iseik i gatve tai kaip pasiute ten visi kviecia uzeiti,paziureti masiniuku,tu pirduškiu ant 4 ratu,-pilna ir daug tu pasiulymu.
Jezau,nu gi dar pamirsau pasakyti,kad kas varot su masiniukais tai aplankykit butinai Dzeuso urva.Kam reikia legendu apie ji,klauskit.....
MIELIEJI,Kadangi dabar esu ne Klaipedosj ir su savimi neturiu jokiu popieriukuapie Kreta,-visko negaliu prisiminti.Bet siaip tai visus marsrutus su masina turiu zemelapiu pavidale ir labai issamius,su vietovemis,keliukais ir lankytinomis vietomis.
Masina nuomavomes viena karta per Novaruto rekomenduota firmike.Atseit su visais draudimais su visais navarotais.Aisku,buvome patenkinti.Susikooperavome dvi porikes(susipazinome ten viezbutyje su lietuviukais)ir patraukem i savus marsrutus.Kazkaip taip labai fainai sutikom ir nuomones nesiskyre,todel ir keliauti buvo labai paprasta.Sukam ten-sukam,varom ten-varom.Nu zodziu viskas super.Patariu tikrai nuomotis keletai seimynu masiniuka.Pasiemem uz 48 eurus,siu metuku masiniuka -ledas.

Sekancia diena jau pabuvom gudresne ir neklausem Novaturo-patys pasisovem ieskoti vietiniu CAR RENT agenturu,o ju ten galybes,vos ne ant kiekvieno kampo.Ir islosem.Vel kibom ant siu metu naujo masiniuko,keturiesi sumetem babkikes-38eurus(matot,kiek pigiau islosem) ir nukalem CITRA C3- geras.Ten po kalnus raizyti pats gazas su tokiom mazikem masinikem.Antra karta varem jau kiek kitokiu marsrutu.Taip pat apie ji papasakosiu 2dieni.
Taip,kad nepasimaukit ant Novaturo,nes nepatingeje galit rasti us super kaina pasiulymu.
Ai dar norejau pasakyti,kad Novaturas siulys pasiemus masina uzsipilti 15 litru benzo.Neverta.Nes mes tai ziauriai gerai isdurem tuos CAR RENT agertukus.Pasiemem masinas(tiek pirmu atveju,tiek kitu)jau su puspilniu baku.Ir nuolatos stebejom kiek sunaudojam degalu ir kiek dar galim nuvaziuoti.Zemalapiuose visur yra parodyta kur yra kolonemles.Ir degalus uzsipylem tik kai suvazinejom ju benza.Viso labo prasisukom su 10 litru benzo per abu kartus.Ir ne vienoje agenturoje niekas nebande kelti sarsalo.Viskas super,tan reikia moketi suktis.
dar kazaks klause apie viesbuti:gyvenome Anastasia viesbutyje.Nu maista,paskaicius atsiliepimus kitu,tai turbut gavome geriausia.Galit valgyti kiek nori,nukloti stalai,pilna misrainiu,kasrtu patiekalu,vaisiu.Maitino 2 kartus per diena:pusryciai ir vakariene.Jau per pusrycius duoda karsta maista,-tai tas pats kaip gera "antra" suvalgius.Iki vakarienes laisvai gali istempt.Aisku,buvo tokiu,kurie tok jausmas,kad daugiau pavalgyt ti atvaziave o ne pasaulio pamatyt.
Viesbutis 3*-superimis ,man patiko.Savinnke yra lietuve,istekejusi uz graiko.Augina ten jie 15 menesiuku durkryte,kurios vardu ir pavadintas viesbutis.Smagu per pusrycius ir vakariwene papliurpti lietuviskai.Ir pati ta liertuvaite labai faina,svetinga,net ten saviskius graikus pralauzusi kalbeti lietuviskai

Gerai tam kartukui.Jauciu galeciau dar rasyti ir rasyti.

Sekmes visiems isvykstantiem i Kreta.
QUOTE(pievu_ragane @ 2005 07 07, 09:05)
Vidutinė temperatūra reiškia, kad ima bendrą visos paros temperatūra, patikėk - dienom tikrai daugiau užšutins
Tam pačiam "Novaturo" tinklalapy parašyta, kad ir liepos mėnesio vidutinė temparatūra +26, bet man kažkaip mažokai pasirodė, tai kelionių agentūroje paklausiau, pasirodo, kad dienomis tiek žemai net nenukrenta
Beje, man irgi būtų įdomu sužinoti, kaip ten su tomis kelionėmis automobiliu, kaip suprantu jau čia Lietuvoje reikia susirasti internete kažkokį aprašymą?

Beje, man irgi būtų įdomu sužinoti, kaip ten su tomis kelionėmis automobiliu, kaip suprantu jau čia Lietuvoje reikia susirasti internete kažkokį aprašymą?
Visa savaiciuke issilaike 40laipsniu temperatura.O isskrendant tai 43 buvo.

O del automobiliu tai nevark ieskodama cia,-ten pilna ju.Tik iseik i gatve tai kaip pasiute ten visi kviecia uzeiti,paziureti masiniuku,tu pirduškiu ant 4 ratu,-pilna ir daug tu pasiulymu.
Jezau,nu gi dar pamirsau pasakyti,kad kas varot su masiniukais tai aplankykit butinai Dzeuso urva.Kam reikia legendu apie ji,klauskit.....

QUOTE(mildutes tetis @ 2005 07 08, 12:31)
Aga, papludimius vadinasi teks aplankyti, o dar kas nros? Gal buvot kas auksciau i kalnus pavaziave? Kaip ten? Aplamai matyt reiketu mapa nusipirkti kretos su pavaizduotais graziais reginiais
Dar ka siulau aplankyti - salia Iraklio miesto yra toks kaimelis, kuris vadinasi Krushonas (apie 18 km nuo Iraklio), tai ten salia kaimelio yra labai fainas ir grazus vienuolynas, toks labai jaukus. ten durys visiems atviros, vienuoles pavaisina saldainiais ir raki:). siaip man ten labai patiko, nes tokia ramybe ir harmonija jauciasi. kas dar. na tiesiog vaziuosit ir matysit labai daug graziu vietu, labai daug mazu baznyteliu ir koplyteliu, taip pat ir vienuolynu. O tas Krushonas - tai toks tipiskas Kretos kaimas, man labai patiko ten pasivaikscioti, nors kazkokiu lankytinu vietu tai negaleciau isskirti (isskyrus salia jo esanti vienuolyna, kaip sakiau). butinai uzsukite i kokia sena graikiska kavine isgerti saltos kavos Frappe (beje, jos kaina svyruoja nuo 1 iki 5 euru, vidurkis Iraklio - 3,5 euro. Bet ten kai buni, tai ta kaina visai neatrodo tokia didele.
Na as tai taip mazdaug dariau - zinojau kiek turiu grynu ir kiek kortelej, kuriuos galiu leisti. Pirkau beveik viska, ka norejau - ta prasme ar tai gerti, ar tai valgyti (gerai, kad nenorejau labai brangiu dalyku:)). aisku, jei jau matydavau, kad dienos norma ant ribos - tai bishki primazindavau. Ir versdavau i litus tik rubu kainas. Juk pagaliau kokios cia atostogos, jei sau kavos negali nusipirkti kada nori - tada ne atostogos, o savanoriskas kalejimas kazkoks.
O siaip galiu pasakyti, kad isleidau apie 500 euru per 10 dienu (cia iskaitant viska - ir maistas, ir metro Atenuose, ir autobusai, ir keltas i Kreta, ir kruizas, ir kabakai vakarais, ir gerimai is Duty Free:)). Na man ta suma nera menka, bet tai buvo vieninteles atostogos metuose, ir galbut vienintelis kartas Graikijoje gyvenime. Todel nesigailiu nei vieno isleisto euro cento:))
labaj idomu cia pasiskaitinet 
kogero,neatsispirsiu ir nuleksiu ten
turiu klausimu:
1. kaip ten su temperaturom?kada buna pacios karsciausios dienos(nesinoretu ant ju uztaikyt) siaip planuociau vaziuot rugpj/rugsejo men
2. kada ten sezonas? t.y.kada daugiausia turistu?
3. ar ten daug jaunimo? kadangi pati dar esu visai jauna,tai noreciau ne tik pasigrozet gamta,bet naktim ir pasiaust
kur geriausia?
4. arverta pirkti ekskursijas?o gal geriau is anksto paciam pasidomet,nusipirkt zemelapi ir pakeliaut su masina?
tai tiek
aciu

kogero,neatsispirsiu ir nuleksiu ten

turiu klausimu:
1. kaip ten su temperaturom?kada buna pacios karsciausios dienos(nesinoretu ant ju uztaikyt) siaip planuociau vaziuot rugpj/rugsejo men
3. ar ten daug jaunimo? kadangi pati dar esu visai jauna,tai noreciau ne tik pasigrozet gamta,bet naktim ir pasiaust

4. arverta pirkti ekskursijas?o gal geriau is anksto paciam pasidomet,nusipirkt zemelapi ir pakeliaut su masina?
tai tiek

aciu
QUOTE(Carm @ 2005 07 07, 16:24)
Mašiną nuomotis iš Novaturo tikrai neapsimoka, mes už 6 dienas, kurios buvo išskaidytos į 2+4, nes 2 dienas praleidom Santorini saloje, sumokėjome 180 Eur. Turėjome metų senumo Citroen C3 - liuks mašiniukas kalnams

Taip pat ir ekskursijos iš Novaturo. Kol kas neturiu nei vieno argumento Novaturo naudai. Jei mokate bent rusų kalbą, kreipkitės į vietinę agentūrą. Nepamirškite pasakyti, kokios kalbos gido jums reikia.
Į Santorini salą rekomenduoju taip pat per vietinius ir dviem dienom. Sutikti saulėlydį miestelyje Ija (Oia) - kažkas nepaprasto. Kaina žmogui su nakvyne, pusryčiais ir ekskursija + aišku greitaeigis (2 val.) keltas - 107 Eur. Liuks viešbutukas

Jei dar kas domina, klauskit

QUOTE(anille @ 2005 07 08, 17:30)
turiu klausimu:
kur geriausia?

1. Na temperatura auksciausia liepos - rugpjucio menesiais, todel rugpjuti vaziuoti nepatarciau (jei nemegsti karsciu). turbut siais metais optimaliausias variantas butu rugsejis (galbut net ir spalis).
Na siaip gana issami info apie viska man pasirode http://www.athensgui...index.html#walk
2. Daugiausia turistu sezono metu liepos-rugpjucio-rugsejo menesiais
3. Jaunimo tai ten labai daug. ir ypac sezono metu:) ir siaip turistu, ir vietiniu (kam as teikiu pirmenybe:)). vakare gatves, kavines ir klubai buna pilni. svarbiausia graziai sypsotis, o toliau jau galima viska palikti likimo valiai - jie patys prieis..

Bent jau mūsų gidė sakė, kad tinkamiausias ir maloniausias lietuviams laikas Kretoje yra gegužė - birželio pradžia, ir rugsėjo galas - spalis. Bet rugsėjo gale galima papulti į audras, kurios vadinamos Siroko. Ta audra trunka 72 val. Po jų viskas viskas pasidengia didžiuliu dulkių sluoksniu.