Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Shalimar @ 2006 06 30, 17:22)
Ka reiskia bet kokiomis bet kur? Maitina ir girdo tiek ceku avialinijos, tiek lenku. Kitos manau irgi, bet seniai skridau, tai garantuoti negaliu ax.gif

maitina ir dar daugelis kitų.. šiais metais teko skrist su Finnair, Malev, Olympic airways, Aegenian airlines, Air Baltic, SAS, Blue 1, Lufthansa, tai iš jų tik Air Baltic būt reikėję pirkt maistą, bet kadangi buvau ant jų labai pikta ax.gif , o be to nealkana, tai nepirkau...
O Malev (vengrų avialinijos) laaaabai skaniai maitino ir laaabai gerą vyną davė.. smile.gif thumbup.gif

QUOTE(flesi @ 2006 06 30, 19:03)
Merginos, nu nepagalvokit labai baisiai, bet esu "tundra" visada keliaudama pasiimu tik grynuosius pinigus, o dabar su tais 27 proc subalamutijo, kad neėmiau ir atlyginimo už birželi kadangi ta suma ne tokia mažute susidaro, o perves tik apie 7 diena (skrendu 5) tai tu grinuju visai kelionei galbut ir neuzteks. Paaiškinkit man visiškai vištai, kaip naudotis bankomatais? ar ten iš karto išsigryninti eurus galima ar kaip? kiek kainuoja keitimas sąskaitoje.  doh.gif  nu žodžiu nieko apie tai nesuprantu.

bankomatais naudotis labai paprsta, taip pat kaip ir LT. Gausi iškart Eurus, nepriklausomai, kad pinigai sąskaitoje litais.. O už išėmimą nuskaičiuos gal kokius porą ar trejetą litukų, nežinau tiksliai, priklauso nuo banko ir kokia kortelė. Kiek galiu iš savo patirties pasakyt, kai aš su savo suomiška Visa Electron ar Master Card Lietuvoje būdama imu pinigus iš bankomato, bankas pasiima berods 2,5 procento nuo sumos.. g.gif gerai nepamenu, bet nedaug gaunasi... šiaip ar taip, apsimoka vienu metu imt daugiau, kad nereiktų po to keletą kartų išsiiminėt... bet šiaip Kretoj daugumoje turistinių vietų galima mokėt kortele... mirksiukas.gif bet ne atokesniuose kaimeliuose ir vietinių mėgstamose tavernose.. schmoll.gif
Į kokį miestelį važiuojat, Flesi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 30 birželio 2006 - 21:00
QUOTE(flesi @ 2006 06 30, 19:03)
Merginos, nu nepagalvokit labai baisiai, bet esu "tundra" visada keliaudama pasiimu tik grynuosius pinigus, o dabar su tais 27 proc subalamutijo, kad neėmiau ir atlyginimo už birželi kadangi ta suma ne tokia mažute susidaro, o perves tik apie 7 diena (skrendu 5) tai tu grinuju visai kelionei galbut ir neuzteks. Paaiškinkit man visiškai vištai, kaip naudotis bankomatais? ar ten iš karto išsigryninti eurus galima ar kaip? kiek kainuoja keitimas sąskaitoje.  doh.gif  nu žodžiu nieko apie tai nesuprantu.

Labai paprasta jais naudotis mirksiukas.gif dabar kiek pamenu už 50 eurų išgrynimą, nuskaičiavo apie 10 Lt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2006 06 30, 17:22)
Ka reiskia bet kokiomis bet kur? Maitina ir girdo tiek ceku avialinijos, tiek lenku. Kitos manau irgi, bet seniai skridau, tai garantuoti negaliu ax.gif

pernai maitino visos avialinijos... siemet man buvo sokas, kai skridau tiek flylal, tiek alitalia, tiek french airlines, tai maitinimas jau rezervacijoje buvo irasytas: lunch onboard for purchase, t.y. pirkti vietoje.. man rodos, kad visos avialinijos ta daro... tik alitalijoje pasiule nemokamai (aciu italams) kavos ar arbatos ir po mini sausainiuka, dar tiesa sulciu ar mineralinio vandens. viskas.
kas skrido kokiomis avialinijomis per paskutinius kelis menesius (nekalbu apie wissair ar raynair), pasakykit ar jus maitino ar ne? nes man tai siurprizas nemalonus buvo...
Papildyta:
QUOTE(flesi @ 2006 07 01, 09:57)
Ačiū, merginos. taip ir galvojau, tada viskas gerai, nėra daugiau dėl ko jaudintis, jau krausiu lagaminus... ir baisiausiai nerimauju, pati sau pavydžiu, nes kelionės - tai mano didžiausias malonumas. Važiuojame i Stalida (pradžiai) o po to žiuresime, nors aš ši kartą nusiteikusi ilsetis daugiau pasyviai, bet manau iki Samarijos tai jau tikrai nuvažiuosim.

vien stalidoje bus nuobodu, varykit perstute iki malios, pakeliui pasivaiksciokite palei kalnus, ten labai grazu ir ten pat nusipirkite uz 25 eur kelione autobusu po vakarine kretos dali, gide kalbes angliskai bet labai patogu... as gyvenau sofoklyje, tai ten salia buvo turizmo agentura kurioje ir pirkau...
ten labai fainas restoranas yra ant juros kranto, butinai ten nueikite... ir pasiruoskite atsikalbinejimams vietiniams, kurie jus kvies uzeiti i savo restoranus:) pamate "svieziena" (pagal idegima sprendziant ypac) jie tiesiog atakuoja ir jus atpazins kiekviena diena smile.gif mes nuo keliu gale jau begiojom net, o stengdami isvengti tos gatves buvom net pasiklyde doh.gif
Papildyta:
QUOTE(magne @ 2006 06 30, 22:15)
Skirtingose avialinijose - skirtinga tvarka  mirksiukas.gif Airbaltic ir Ryanair nemaitina uz dyka, turi pirkti jei nori. O vat Lietuvos avialinijos kol kas dar duoda pavalgyti  essen.gif
Bet kad lektuvai veluoja isskristi tai man cia nesamone  doh.gif Uzsakomasis reisas ir nesugeba laiku isskristi  verysad.gif

KAIP KA TIK RASIAU - BABA LIETUVOS AVIALINIJOS ARBA FLYLAL - NORI VALGYTI, PIRKIS.. as ka tik atskridau jomis ir jie turi labai grazius meniu idetus su kainomis kiek kainuoja sumustinis, kava (5 Lt blink.gif ) ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 07 01, 14:13)
as gyvenau sofoklyje, tai ten salia buvo turizmo agentura kurioje ir pirkau...

Mes irgi gyvensime Sofoklyje. kiek teko girdeti, tai paprastas ir jaukus viešbutukas. o man tiek nedaug ir reikia: jūros ir saulės. nuotaiką jau susipakavau į lagaminą, dar šiek tiek įsidėsiu jos į rankinį bagažą.... o daugiau nėra dėl ko rūpintis.
Atsakyti

QUOTE(Vaidavka @ 2006 06 30, 10:29)
Šiandien "Verslo žiniose" apie Kreta rašo, važiuojantiems aktualu. Įdomiausia, kad jų patarimas skrendantiems į Kretą - pasiimti ko nors nuo uodų verysad.gif Ar iš tikro ten tų uodų tiek daug? Net ir liepos mėnesį  g.gif  g.gif  g.gif

mes prieš savaitę grįžom - tikrai yra tų bjaurybių verysad.gif mano pagrandukę pačią pirmą naktį žiauriai sukando, matyt pati skaniusia buvo

QUOTE(magne @ 2006 06 30, 21:15)
Bet kad lektuvai veluoja isskristi tai man cia nesamone  doh.gif Uzsakomasis reisas ir nesugeba laiku isskristi  verysad.gif

kaip tik čiarteriai labiausia ir vėluoja. Šiemet išskrist vėlavo 2val 15min, o prieš porą metų iš ispanijos skrendant 5 val. oro uoste malėmės wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2006 07 01, 15:17)
Mes irgi gyvensime Sofoklyje. kiek teko girdeti, tai paprastas ir jaukus viešbutukas. o man tiek nedaug ir reikia: jūros ir saulės. nuotaiką jau susipakavau į lagaminą, dar šiek tiek įsidėsiu jos į rankinį bagažą.... o daugiau nėra dėl ko rūpintis.

ten sodelyje pasiskinkite citrinu nuo medzio, seimininkas nieko nesako.. ir ten tokios slyvukes idomios auga, bet jau citrinos tai super ax.gif
nekreipkite demesio i seimininka, jis nedaug bendrauja savo iniciatyva smile.gif o siaip patogi vieta, salia apacioje galesite nusipirkti gyros uz 2 eur (graikiskas kebabas), salia viskas ir restoranelis pirmame viesbucio aukste labai simpatiskas... ir einant tiesiai nuo viesbucio pateksite i malija (mes pirma vakara ten ir nupedinom mirksiukas.gif ) ten pat greta (berods nuo viesbucio i kaire, kur gyros parduoda), ten turizmo agentura yra, tai ten ir pirkome kelione autiku po vakarine kreta..

QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 07 01, 22:41)
Dianita, aš kaip tik keliom žinutėm aukščiau rašiau apie tai  mirksiukas.gif

taip taip, perskaiciau:) del graiku oro liniju nezinau, bet lufthansoje be arbatos ir kavos nemokamai duoda dar ir sumustini, daugiau nieko (paklausiau kolegos, kuris praeita savaite atskrido lufthansa). Taip pat ir SAS (skandinavu oro linijos) nemaitina ir negirdo nemokamai...
Cekai dar maitina berods, lenkai taip pat...Air Baltic maitina tik verslo klase, ekonomine turi pirktis, Austrian Airlines neduoda nieko, apie Flylal kaip ir sakiau:

Keičiasi FlyLal maitinimas skrydžio metu

Informuojame, kad nuo 2006 m. kovo 1 d. nebeteiks nemokamo maitinimo ekonominės klasės keleiviams. Ekonominės klasės keleiviai kol kas neturės galimybės užsisakyti ir specialaus maitinimo. Nemokamos paslaugos verslo klasei išlieka tos pačios.

tai va, ne i tema cia, bet vis tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 07 03, 10:21)
tai ten ir pirkome kelione autiku po vakarine kreta..

I vakarine Kretos dali vaziuoti labiau apsimoka su autobusu ar issinuomota masina? Su autiku pigiau atsieitu...
Atsakyti
QUOTE(minella @ 2006 07 03, 11:51)
I vakarine Kretos dali vaziuoti labiau apsimoka su autobusu ar issinuomota masina? Su autiku pigiau atsieitu...

del kainu tai gal autiku pigiau... bet autiku tu priklausai nuo to, kur ves... mus veze per visus pagrindinius miestus ir i labai grazu vienuolyna, kur buvo galima ir nusipirkti siuvenyru.. isleidzia "pasiganyti" pakeliui ir uztrunka pusdieni (kiek pamenu)... su masina daugiau laisves, gali vaziuoti ir per kaimus ir t.t... mes be masinos buvom, tai rinkomes autika...
Atsakyti
Ir kodel siemet tookia populiari Kreta???? g.gif Oasis 2* vos imanoma gauti blink.gif Prie 3 menesius uzsisakineju doh.gif Viena kambari patvirtino, o kito laukiu, kol is konkurentu ispes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tinaa @ 2006 06 26, 11:43)
mokejom, ee, nepamenu smile.gif pirkom is novaturo:)
nu ir zinok, tu zmogau, kuri taverna geresne smile.gif

na retymne pilna yra kavinukiu irengtu ne turistam (absoliuciai paprasta viduj aplinka,uztat skanu ir nebrangu thumbup.gif ),o kaip buvom malioj,tai irgi..ziurejom kur daugiausia eina vietiniai,ir kur daugiausia zmoniu..nes pasitaikydavo,kur isvis tuscia g.gif o siaip jei kas gyvensit stalida-malia regione visai miela kavinuke "paradise"... bent mes kiek vaiksciojom nenusivylem thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(PAME @ 2006 07 03, 13:30)
Ir kodel siemet tookia populiari Kreta???? g.gif  Oasis 2* vos imanoma gauti blink.gif Prie 3 menesius uzsisakineju doh.gif Viena kambari patvirtino, o kito laukiu, kol is konkurentu ispes doh.gif

na siemet palyginus su pernai nera popiuliari biggrin.gif pernai, pamenu, jau pavasari nebuvo vietu doh.gif
Atsakyti
Na va, grizom ir mes, sestadieni is Kretos. Parsiveziau visokiu ispudziu. Na tiesa pasakius, tikejausi Kretoje daugiau tvarkos...Nepykite, jei kam nepatiks mano toks pasisakymas, bet sudziuve zoliu kupstai, krumynai ir apleisti pastatai, metaliniai kysantys strypai man nelabai patiko...Bet suzavejo nuostabi jura, jos zydra spalva, skaidrus vanduo... wub.gif Tiesa, nuo drusku mane visa isbere, nors siaip niekada neturejau problemu su oda ir berimais... unsure.gif Uodu nepasitaike, gal delto, kad niekada nelaikeme atdaro bolkono ir lango - kondicionierius pakankamai gerai palaike kambario temperatura. Buvome Chersonissos, Ana maria viesbutuke. Tikrai jaukus, 3* viesbutukas, tiesa, pusryciai tie patys, bet vakarines labai puikios, galima rinktis patiekalus, mes daznai ir po kelias porcijas is to skanumo sukapodavom... blush2.gif Oi, pasiilgsiu tokio maisto... wub.gif Tiesa, mes, kaip jaunavedziai,gavome kambari 2 aukste, tai kiekviena vakara terasoje sedejome ir vyna gereme... wub.gif Iejus pirma diena i kambari radome vyno buteli, taures ir dvi zvakutes...Turiu fotkiu, idesiu ryt, jei kam idomu, tikrai ne kitais tikslais, o tik informacijos pateikimui supermamoms fotkinau 4u.gif Personalas mandagus, turejau ir gerbeja, kuris pastoviai mirkciojo ir paskutine diena pastvere uz rankos ir pasake komplimentu kruva... blush2.gif Na apie viesbutuka nenoriu plestis, nes gal daug kam tai nebus aktualu.
Oras: karsta.gif karsta.gif Ir kvepuoti tikrai sunku...Na mes pleze pradrybsodavom iki 12 val. o tada iki vakaro kambary ar siaip kur pabudavom, nes man jau buvo per karsta...Idegio krema is pradziu naudojom 30, o po to jau 25, gal ir nepersisvilinom del to, kad per pati pavojingiausia dienos tarpsni nesikepindavom ant saules. Su Novaturu plaukem i Santorini, tiesa, nusivylem labai "svedisku"kruizinio laivo stalu - kai maniskiui idejo tris mini desreles ir viena kumpio gabaleli, jis net balsu susizvenge... doh.gif Pats Santorinis be abejo zavejo savo baltais nameliukais ir terasomis su ispudingais vaizdais, bet...Gaila, kad as tuo groziu negalejau ilgai geretis, nes siauromis gatvelemis pludo milijonai turistu, buvo be galo karsta, alyse liejosi ir norejosi kuo greiciau grizti namo... verysad.gif
Samarija zavejo nuo siauriausios vietos, nes panasiu vaizdu iki sios vietos jau esu maciusi. Nuo nepakeliamo karscio gelbejo saltiniai ir juose murkdoma skrybelaite, kuria pilna vandens versdavau ant galvos...I Agios Nikolaos varem su vietiniu autu, is ten su vietiniais i Spinalonga, kuri trauke savo istorija...Po to su keturaciu malemes po miesteli thumbup.gif Planavom pamatyti daug, bet...Maniskis pamirso teises, depresavo dvi dienas...Na bet siaip ispudziai neblogi, nuostabus vaizdai su salomis...Plezai nera labai ispudingi, tiesa, uz nudistu plezo ir pries ji, yra du tokie visai thumbup.gif Uoleta pakrante mane zavejo labiau, nei vaizdas i jura priekyje ir vaizas i viesbuti uzpakalyje mirksiukas.gif Oi, kiek cia pripyliau blink.gif Jei kam idomu apie si miesteli ir viesbuti, klauskite, jei galesiu,atsakysiu mirksiukas.gif
Papildyta:
Tiesa, kad nepamirsciau: apie viesbutuka - vienos keliautojos gavo kambari pirmame aukste, tai sake, kad ne kokie, bet pasiprase geresnio ir mielai pakeite jomis i kita - gavo salia musu, antrame aukste. Taigi jeigu noresite geresnio kazko, eikite ir reikalaukite mirksiukas.gif
Atsakyti
Del drusku - nezinau ar jums kas minejo... islindus is juros butina nusiprausti po dusu.. ypac tai aktualu vidurzemio juroje kas maudosi, bet ir Graikijoje tas pats.. nes ten vanduo labai surus ir issimaudzius per trumpa laika druska per trumpa laika aptraukia oda tokia kaip ir plevele, pradeda niezteti ir gali isberti...

o pliazai graikijoje vieni is geriausiu vis tik ne kretoje, o Chalkidikeje wub.gif

As varau i kreta, gyvensiu prie Herakliono, rugpjucio menesi, mane informavo kad bus apie +30 + 35, na gal neiskepsiu kaip nors blink.gif

tiesa, jei yra kas keliauja be vaiku ir zvaigzdutes neturi esmes, tai galiu padeti paieskoti ka nors per graiku operatoriu graikijoje, pati per juos uzsisakineju viesbuti seimynini prie pat herakliono (nuorodas buvau davusi pries kazkiek puslapiu).. tik jei pirma karta, tai gal geriau su operatoriumi (novaturu ir pan)..
Atsakyti