Įkraunama...
Įkraunama...

Dviratis be papildomų ratukų

QUOTE(_Ipė @ 2012 06 01, 12:43)
Mes tai nuo balansinio iškart ant dviračio persėdom. Jokių papildomų ratukų jau nereikėjo  thumbup.gif

Pasitikėkit savo vaikais, jie gali daugiau nei mes tėvai įsivaizduojam, o mūsų abejonės, kelia ir jiems nerimą - negalėsiu, nesugebėsiu...
Sėkmės mažiesiems dviratininkams  mirksiukas.gif

Va va, čia tikriausiai ir yra problema biggrin.gif
Mano vyresnėliui 5m tevelis norejo nuimti ratukus, bet aš pabijojau, tai tik pakėlė aukščiau, bet matosi, kad dar nelaiko pusiausvyros gerai ax.gif Mažiukui 3m. tai jis iš vis nevažinėja, stovi dviratis naujas biggrin.gif

Mūsų vaikai labai skirtingi, vienam gal labai patinka ir jis nuo 3m. pradeda vienas vaziuoti, o kitas dvigubai vyresnis dar tik mokosi mirksiukas.gif

Aš tai kažkaip nesureikšminu, kad sūnaus bendraamžiai važinėja be ratukų jau, o maniškis su. Nu ir kas?? Nereikia skubinti irnesakyk.gif Gal kita vasara sės ir nuvažiuos, kaip kitos mamos rašė bigsmile.gif
Atsakyti
Vienas pradėjo važiuoti 4, kitas 5, bet čia ne esmė. Metai neturi nieko bendro su išmokimu ant dviejų ratų. Svarbiausia yra tai, ar vaikas pakankamai stiprus ir ar greitai įsibėgėja.

Pastebėjau tokį dalyką - kai įsibėgėja greitai, gali nuimti ratukus iš karto ir viskas. Beliks tik pats sunkiausias darbas - pajudėjimas iš vietos. Jei vaikas lėtai važiuoja su tais pridėtiniais ratukais, tai jį pirmiau reiktų pripratinti prie greičio, o tik tada nuiminėti, nes jei nuimsite, jis virs iš karto.

Aišku, prilaikyti reikės, bet neilgai.

Paskui seka mokymas važiuoti ratais juos mažinant. Taip vaikas sugebės apsisukti nenulipdamas žemyn.

Tada važiavimas atsistojus. Taip sugebės įveikti nedidelius kalnelius ar važiuoti per žolę.
Atsakyti
Persedo nuo balansinio dviratuko iskart ant dvieju ratu:) bet 3 metu bandem ir su ratukais, nenorejo minti pedalu, nesuprato ir viskas, o dabar va jau 4 metukai iskart sedo ir nuvaziavo:)
Atsakyti