labukas
na ir diskusija.. hm..
kol gulėjau po cezario 8 paras GN, buvo visko. pradedant kopūstų sriuba; kopūstų salotomis; bespalvėmis, t.y. baltai skaidriomis drozdofilomis; isterike valytoja, kuri nesugebėjo išvalyti palatos prie miegančio kūdikio į kiekvieną lovos koją nesudavus su šluota ir šiukšlinės nepaleidus nuo stovimos pozicijos (tipo pastatė nepasilenkus..); seselės, kuri netyčia pamiršo paimti kraujo bilirubino nustatymui,; kitos seselės, kuri netyčia nematė, kad po foto lempa vaikas guli nusismaukęs akiniukus iki labai normalios atmosferos, nes iš esmės iš akušerių man nieko nereikėjo. suleisdavo vaistus, tempą matuodavo ir fsio. vieną kartą žaizdą perrišo, antrą kartą siūlus ištraukė. irgi fsio. pati turėjau sveikatos rūpintis vaiku, tai ir nereikėjo nei man šypsotis, nei lankstytis. sakyčiau pasisekė ir tiek. pienininkės Auksė ir Alma tikrai malonios moterytės, tik irgi mažai teko su jom bendrauti, nes nebuvau problemiška. su vaikų gydytoja irgi susibendraudavau, nes gimdymas buvo komplikuotas, gydytojai prie 3 balų tikėjosi blogesnės vaiko būklės, negu buvo iš tikrųjų. mano ginekologė rūpinosi ir manimi asmeniškai, ir mano vaiku (tiksliau visas žinias man persakydavo iš vaikų gydytojos išklausinėjusi). skųstis negaliu tikrai.
tiesa, meluočiau, jei sakyčiau, kad nebuvau supykus ar ko apšaukus (pvz. dėl foto lempos). bet daugiau nutylėdavau ir nuverkdavau posmą. nes realiai tu pasakysi žodį, o tavo vaikas per naktį atsiims... ir ne žodžiais, o "ne darbais".
dar atsimenu bajerį, dėl kurio mes su mano gyd. žvengėm iki ašarų palatoj, reziumė - gavau patarimą mažiau klausyti
aptarnaujančio personalo. tai ir neklausydavau. atėjusi viena putojosi, kad pieno neturiu, nes vaikui svoris krenta (iš viso 90 gramų numetėm), kita putojosi, kad man pieno gaila vaikui į nosį lašinti, kokia aš beširdė motina... palinksėdavau galva ir viskas tuo baigdavosi. išeidavo rėksnė, o mes su dukryte pačios susitvarkėm. ir aš žalia buvau, nieko nemokėjau, nežinojau, bet kažkaip intuityviai viską dariau ir nesuklydau.
teisybė, kad iš tokios įstaigos norisi kuo greičiau namo. tesiybė, kad esi po gimdymo jautri kaip niekad. tik visas savo mintis nukreipiau į vaiką, į rūpinimąsi juo, ir nebuvo taip baisu. gal kitaip kalbėčiau, jei man pačiai būtų trūkę sveikatos..
dar turiu nepatvirtintą mintį, jog mano ginekologė, lakstydama dėl mano ir mano vaiko sveikatos darė šiokį tokį spaudimą kolegoms, tai gal ir dėl to man nebuvo daug problemų.. nepaklausiau jos..
ir dar... mergaitės, mamytės, jau rašiau kažkada čia, kad nekalbėtumėte apie pinigus viešai. galite nemaloniai nustebti, jei teks sudalyvauti baudžiamojoje byloje įtariamuoju asmeniu...ypatingai šiuo metu yra nagrinėjamas gyd. Pečiulis