Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas Užsienyje

siandien paskutine mano iseigine, tai megaujuosi sansu gamint ax.gif

pas mus siandien ant stalo garuos troskinta vistyte su baltu grybu ir svoguniuku padazu, bulviu kose, lietuviskos pomidoru ir agurku salotytes (oi kaip pasiilgau - su grietine ir svogunais tongue.gif ) ir dar virtos kukuruzu burbuoles... negalejau isirinkt, ko labiau norejau, tai visko ir baigiu prigamint essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 08 22, 13:36)
pas mus siandien ant stalo garuos troskinta vistyte su baltu grybu ir svoguniuku padazu


nu nu, pasakojam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 08 22, 13:39)
nu nu, pasakojam  biggrin.gif


zinok, nieko cia stebuklingo nera... as niekda jokiais receptais nesinaudoju, o jei ka ir paskaitau ar paklausau is kitu, kai pradedu gamint, man viskas pasikeicia, pradedu 'makaluot' viska vietoj hihihi.gif
tai va, vistienos kulseles (cia man pati skaniausia vistos vieta - nemegstu krutineliu schmoll.gif ) pakepinau ir sudejau i letapuodi. trupuciukas vistienos sultinio, patroskinam, tada sudedam paruosta balta padaziuka: pakepintus svieste svoguniukus ir grybus (man kuo daugiau, tuo geriau), truputis grietineles, dar truputis vistienos sultinuko, pipiriuku ir pora sauksteliu miltu, kad padazas tirstesnis butu.
nu va, ir vistyte gatava essen.gif

padazo siaip visad darau daugiau, jei verdu bulviu kose, nes man skanu ant jos dar papildomai padazo deti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maverick: 22 rugpjūčio 2007 - 20:52
O bulviu kose geriause trinti su mikseriu.....
Tas kur isistatosu pagaliukai ,jis kainuoja apie6-10$ as visada taip trinu ir uzplikau virintu pienu..syki pusbratkis atejo parago tai sako ,ka jau ant sintetikos persimetei...sako su rankom taip ne sugrusi koses....
Atsakyti
QUOTE(balselys @ 2007 08 22, 13:50)
O bulviu kose geriause trinti su mikseriu.....
Tas kur isistatosu pagaliukai ,jis kainuoja apie6-10$ as visada taip trinu ir uzplikau virintu pienu..syki pusbratkis atejo parago tai sako ,ka jau ant sintetikos persimetei...sako su rankom taip ne sugrusi koses....


aha 4u.gif ir as sita buda isbandzius 4u.gif

MB niekaip nesupranta, kaip as ta bulviu kose tokia 'puria' padarau tongue.gif . pats kai verda, vis tiek jam bulviu gumuliuku lieka, tai tada sako, man su 'potato chunks' skaniau ... kur gi jau ne tongue.gif lotuliukas.gif , o kai mano virta kose valgo, tai ausys linksta hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maverick: 22 rugpjūčio 2007 - 20:55
QUOTE(balselys @ 2007 08 22, 12:50)
O bulviu kose geriause trinti su mikseriu.....
Tas kur isistatosu pagaliukai ,jis kainuoja apie6-10$ as visada taip trinu ir uzplikau virintu pienu..syki pusbratkis atejo parago tai sako ,ka jau ant sintetikos persimetei...sako su rankom taip ne sugrusi koses....


as irgi anksciau su mikseriu trindavau, bet man paprastai grusta skaniau... tik as visada pries grusdama bulves sviesto nemazai pridedu, tai gal del to nelieka tiek daug gumuliuku... bet skaniausia bulviu kose tai daro mano tetis bigsmile.gif tik jam iseina ja sugrusti kad ji buna puri ir absoliuciai be gumuliuku... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 08 22, 11:55)
aha  4u.gif ir as sita buda isbandzius  4u.gif

MB niekaip nesupranta, kaip as ta bulviu kose tokia 'puria' padarau  tongue.gif . pats kai verda, vis tiek jam bulviu gumuliuku lieka, tai tada sako, man su 'potato chunks' skaniau ... kur gi jau ne  tongue.gif  lotuliukas.gif , o kai mano virta kose valgo, tai ausys linksta  hihihi.gif



Kas pakels suniui uodega , jei ne suo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2007 08 22, 14:43)
as irgi anksciau su  mikseriu trindavau, bet man paprastai grusta skaniau...  tik as visada pries grusdama bulves sviesto nemazai pridedu, tai gal del to nelieka tiek daug gumuliuku...  bet skaniausia bulviu kose tai daro mano tetis  bigsmile.gif   tik jam iseina ja sugrusti kad ji buna puri ir absoliuciai be gumuliuku...  4u.gif


as is pradziu ir grudu su rankiniu grustuvu, o po to jau idedu sviestuko irgi (secret ingredient tongue.gif )(na, pries tai pienuko dar pilu) ir tada jau su mikseriu 'pavarau' tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maverick: 22 rugpjūčio 2007 - 22:02
QUOTE(balselys @ 2007 08 22, 12:50)
O bulviu kose geriause trinti su mikseriu.....
Tas kur isistatosu pagaliukai ,jis kainuoja apie6-10$ as visada taip trinu ir uzplikau virintu pienu..syki pusbratkis atejo parago tai sako ,ka jau ant sintetikos persimetei...sako su rankom taip ne sugrusi koses....

Balsely su kokiu tu grudi mestelk linka jei nesunku 4u.gif nes as tai su tuo skyletu metaliniu grustuvu, kai sako kaip per mesmale su skylutem.... siaip gerai susigruda, aisku pirma gerai sugrudu tada dedu sviesto, o tada gerai uzkaitinto pieno, tai labai piure gera gaunasi, tik kai sako rankom pamiklint reikia ilgiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 08 22, 16:48)
Balsely su kokiu tu grudi mestelk linka jei nesunku  4u.gif  nes as tai su tuo skyletu metaliniu grustuvu, kai sako kaip per mesmale su skylutem.... siaip gerai susigruda, aisku pirma gerai sugrudu tada dedu sviesto, o tada gerai uzkaitinto pieno, tai labai piure gera gaunasi, tik kai sako rankom pamiklint reikia ilgiau  smile.gif

http://www.target.co...asin=B00006IUZS
vatokio typo...tok Wak-markt jis pigesnis......apie 6-10$
Atsakyti
Dariau risotto siandien. Super gavosi thumbup.gif thumbup.gif Tik ilgai prie puodo reik stovet doh.gif Atsimenu kazkas dar norejo tai parasau mirksiukas.gif

Grybu Risotto

5 puodeliai low salt vistienos sultinio
1/2 oz. dziovintu baravyku (neturejau verysad.gif )
2 saukstai sviesto
1 saukstas alyvu aliejaus
2 1/2 puodelio smulkiai pjaustyto svoguno
12 oz. crimini grybu smulkiai pjaustytu (cia tie rudi pievagrybiai)
2 skilteles cesnako (sutrinto)
1 saukstas thyme (nezinau kaip lietuviskai blush2.gif ) (pagal recepta reikia trinto sviezio, as dejau dziovinta)
1 saukstas mairuno (marjoram)
1 1/2 puodelio arborio ryziu
1/2 puodelio balto vyno
1/2 puodelio tarkuoto parmesano

Jei dedi baravykus juos reikia nuvirti tam sultiny kol suminkstes, tada isimt is sultinio ir smulkiai supjaustyt, o sultini laikyti ant mazos ugnies kad butu siltas. Jei baravyku nededi tai tik pasildai sultini.

Tada istirpini sviesta su aliejum sunkioj didelej keptuvej, sudedi svogunus, kai tie suminksteja, dedi crimini grybus, kai sie suminksteja dedi baravykus, cesnaka, thyme ir mairuna, pakepint apie 5 minutes, tada dedi ryzius, permaisai gerai, uzpili vynu, maisai kol vynas susigeria. tada dedi puodeli sultinio. Kai sis susigeria, vel puodeli sultinio ir t.t. kol ryziai isverda. Reikia daznai maisyti ir as sunaudojau daugiau sultinio nei pagal recepta unsure.gif Kai ryziai jau isvire, imaisai parmesano suri. Dedi druskos ir pipiru pagal skoni 4u.gif

Uztrunka nemazai laiko, bet verta mirksiukas.gif skanaus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 08 22, 13:50)
tai va, vistienos kulseles pakepinau ir sudejau i letapuodi. trupuciukas vistienos sultinio, patroskinam, tada sudedam paruosta balta padaziuka: pakepintus svieste svoguniukus ir grybus (man kuo daugiau, tuo geriau), truputis grietineles, dar truputis vistienos sultinuko, pipiriuku ir pora sauksteliu miltu, kad padazas tirstesnis butu.


thumbup.gif skamba gerai biggrin.gif kadangi kulseles irgi yra mano megstamiausia vistytes vieta, reiktu kada pasidaryt, tuo labiau, kad jei teisingai suprantu, tai greitai ir lengvai viskas daroma.... blush2.gif
o kiek tu laiko tame puode laikai? g.gif
Atsakyti