Dariau risotto siandien. Super gavosi

Tik ilgai prie puodo reik stovet

Atsimenu kazkas dar norejo tai parasau
Grybu Risotto
5 puodeliai low salt vistienos sultinio
1/2 oz. dziovintu baravyku (neturejau

)
2 saukstai sviesto
1 saukstas alyvu aliejaus
2 1/2 puodelio smulkiai pjaustyto svoguno
12 oz. crimini grybu smulkiai pjaustytu (cia tie rudi pievagrybiai)
2 skilteles cesnako (sutrinto)
1 saukstas thyme (nezinau kaip lietuviskai

) (pagal recepta reikia trinto sviezio, as dejau dziovinta)
1 saukstas mairuno (marjoram)
1 1/2 puodelio arborio ryziu
1/2 puodelio balto vyno
1/2 puodelio tarkuoto parmesano
Jei dedi baravykus juos reikia nuvirti tam sultiny kol suminkstes, tada isimt is sultinio ir smulkiai supjaustyt, o sultini laikyti ant mazos ugnies kad butu siltas. Jei baravyku nededi tai tik pasildai sultini.
Tada istirpini sviesta su aliejum sunkioj didelej keptuvej, sudedi svogunus, kai tie suminksteja, dedi crimini grybus, kai sie suminksteja dedi baravykus, cesnaka, thyme ir mairuna, pakepint apie 5 minutes, tada dedi ryzius, permaisai gerai, uzpili vynu, maisai kol vynas susigeria. tada dedi puodeli sultinio. Kai sis susigeria, vel puodeli sultinio ir t.t. kol ryziai isverda. Reikia daznai maisyti ir as sunaudojau daugiau sultinio nei pagal recepta

Kai ryziai jau isvire, imaisai parmesano suri. Dedi druskos ir pipiru pagal skoni
Uztrunka nemazai laiko, bet verta

skanaus