QUOTE(Rutti @ 2007 09 10, 14:00)
MAMIA - as siaip varskes nevalgau, bet jei jos nesijaucia pyrage, tai gali imesti receptuka.
ABUOLIU VARSKES PIRAGAS
Pagrindas
100 g sviesto
1 dl cukraus
1 kiaušinis
3 dl miltųu
Ant pagrindo
5 - 6 dl (400 g) Obuoliųu kubeliųu
1 dl razinųu
1 a.š. cinamono
ĮIdarui
500 g Varškėes (turima omeny kreminėes) 2 dl Grietinėelėes (30 proc.)
2 kiaušiniai
1 1/2 dl cukraus
1 v.š. Citrinųu sulčciųu
1 a.š. Vanilinio cukraus
Ant viršaus
Cinamono ir cukraus mišinys
Išplakti minkštąa sviestąa su cukrumi. ĮImušti kiaušinįi ir suberti miltus. Gerai išmaišyti. Kepimo skardąa (kurios šonai nusiima, 24 cm skersmens) padengti kepimo popieriumi ir iškloti ant jos tešląa (kraštai turi būuti aukščciau nei dugnas, nes dar dėesis įidaras). Ant tešlos suberti obuoliųu kubelius ir razinas, pabarstyti cinamonu. ĮIdaro produktus sumaišyti ir užpilti ant pyrago. Kepti iki 175 laipsniųu įikaitintoje orkaitėeje apie 1 val. 20 min. Iš formos pyragąa išimti tik tada, kai bus visiškai ataušęes, ant viršaus pabarstyti cinamono ir cukraus mišiniu.
varškėes pyragas
Produktai teslai:
200 gramu miltu
75 gramai cukraus
1 kiausinis
75 gramai margarino
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui:
500 gramu varskes(kremines)
2 kiausiniai
140 gramu cukraus
1 pokelis vanilininio pudingo
1 puoduko pieno
1 maza mandarinu skardine
gaminimas
Teslai isplakam kiausini su cukrum ir margarinu miltus sumaisom su kepimo milteliais ir sumaisom viska i vientisa mase bei padedam valandai i saldytuva. Isemus is saldytuvo isklojam apvalia kepimo forma, pakeliam krastus. idarui sumaisom varske su cukrum ir kiausiniais. Vanilininio pudingo miltelius sumaisom su pienu(is pradziu mazam kiekyje) ir supilam i varskes mase. Viska ismaisomir supilam i tesla isklota forma, gali atrodyti, kad mase yra per skysta, bet nera ko jaudintis-viskas bus gerai. Ant virsaus paskirstom mandarinus, juos galima aišku jau įi varškėes masęe įimaišyti. Ir kepam prie 160 °C apie 60 min. (as kepu su apatine kaitra+vejeliu(nezinau kaip vadinasi). Pabaigus kepti iš mandarinųu sulčciųu bei Tortenguss pokelio pagaminam užpiląa ir užpilam ant pyrago.
Prieš valgant reikia gerai atvėesinti. Geriausia valgyti kitąa dienąa.
ir dar vienas
Skotiskas trapus pyragas:
apie 1 kg obuoliu
150 g sviesto
1,5 stiklines miltu
1,5 stiklines cukraus
Obuolius nulupame, supjaustome riekelemis, dedame i kepimo forma ir barstome cinamonu. Jeigu obuoliai rugstus, galima siek tiek prideti ir cukraus. I dubeni pilame miltus, cukru (galima deti ir maziau, priklausomai nuo skonio, as paprastai dedu apie 1 stikline), ipjaustome gerai atsaldyta sviesta. Viska triname tarp pirstu, kol pasidaro trupiniai, bet mase nesulimpa i viena gabala. Miltu kieki reguliuoti pagal reikala.
Gautus trupinius tolygiai beriame ant obuoliu ir kepame apie 30 min. Valgome karsta (puikiai tinka su ledais) arba salta.
Vietoj obuoliu galima naudoti bet kokius kitus vaisius, kuriuos megstate (kriauses, slyvas, bananus).