Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas Užsienyje

o man dar blogiau, as negaliu nueiti miegoti nesuvalgiusi ledu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
Labai patinka savaitgaliais ruosti maista ant griliaus (zariju). Kepam tradicinius Saslykus, kiaulienos arba vistienos kepsnelius. Ka jus kepat? Gal zinote kaip issikepti zuvi ar krevetes?
smile.gif
Atsakyti
mes kai bunam prie ezero, tai irgi kepam grili, bet nedaznai ten nuvazziuojam, o namie nera kur
Atsakyti
Krevetes naudoju nevirtas (juodas) marinuoju thousand island padaze,suveriu ant dvieju pagaliuku (kad vartyt lengva butu) kepti ant didelio karscio ,kad apskrustu ,nes jos laabai greit iskepa.
Atsakyti
as tai krevetes megstu pamarinuotas Thai Peanut Sauce (visuose supermarketuose yra, ten kur international foods lentynos), ir ant pagaliuku suvertas bei pagrilintas. Kaip lasisa sake geriausia naudot nevirtas, nes jei grilini virtas, tai jos greit sukieteja.


O zuviai tai yra spec groteles tokios, arba galima kokia lasisa i folija vynioj ir kept - man skanus marinatas lasisai tai medus+sojos padazas. Arba krapai su majonezu, jei maziau egzotikos norisi.


Steikui nusiziurejau nuo pazistamu recepteli: obuoliu sultys, medus ir sojos padazas - tikrai labai skani ir minksta mesyte gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 09 06, 17:23)
Steikui nusiziurejau nuo pazistamu recepteli: obuoliu sultys, medus ir sojos padazas  - tikrai labai skani ir minksta mesyte gaunasi.


neblogai skamba thumbup.gif . o koki medu naudot? cia, Amerikej, nesu dar pirkus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 09 06, 19:45)
neblogai skamba  thumbup.gif . o koki medu naudot? cia, Amerikej, nesu dar pirkus  blush2.gif



supermarkete ten prie uogieniu yra tokio meskiuko formos buteliukuose biggrin.gif Jis toks skystas, kaip LT dirbtinis, bet cia atseit tikras. Yra ir kitokiu, tik as irgi niekad nepirkus.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 09 06, 19:40)
supermarkete ten prie uogieniu yra tokio meskiuko formos buteliukuose  biggrin.gif  Jis toks skystas, kaip LT dirbtinis, bet cia atseit tikras. Yra ir kitokiu, tik as irgi niekad nepirkus.


kaip ir McDonald'e mesa atseit tikra lotuliukas.gif
nu reiks pabandyt kada nusipirkt, bet SB negalesiu marinato rodyt, nes itariu, jisai nelabai megs sita ideja (aisku, su valgymu - kitaip pas mus cool.gif )
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 09 06, 21:01)
kaip ir McDonald'e mesa atseit tikra  lotuliukas.gif
nu reiks pabandyt kada nusipirkt, bet SB negalesiu marinato rodyt, nes itariu, jisai nelabai megs sita ideja (aisku, su valgymu - kitaip pas mus cool.gif )


Oi tas medus tai zinok puse velnio visai. Neprisimenu koks LT buvo, bet sitas irgi nieko. As ir skruzdelyna su tuo "meskuciu" kepiau ir labai gerai. O be to medaus tai net arbatos negaliu gerti smile.gif Turbut ko prideta, kad priprastu zmones biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alatuna @ 2007 09 06, 08:29)
Sveikos,
Labai patinka savaitgaliais ruosti maista ant griliaus (zariju). Kepam tradicinius Saslykus, kiaulienos arba vistienos kepsnelius.  Ka jus kepat? Gal zinote kaip issikepti zuvi ar krevetes?
smile.gif

mes kepam kepsnius (marinatas dazniausiai buna ish galvos....) ishbandziau marinuoti su kecupu ir majonezu, su kecupu, obuoliu sultim ir mineraliniu vandeniu arba club soda, marinavau ir kefyre (tinka ir plain jogurtas)...... visi skaniai gaunasi biggrin.gif dar prieskoniu megstamu imeti ir thumbup.gif
daznai naudojam worcester padaza rolleyes.gif ir bbq sauce rolleyes.gif
o shiaip dar kepam darzoviu ieshmukus, taip pat ir krevetes ir zuvies file ir zuvies kepsnius biggrin.gif apshlakstom aliejuku, citrinos sultim , zuvies prieskoniukais ir thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lorkyte @ 2007 09 07, 05:07)
Oi tas medus tai zinok puse velnio visai. Neprisimenu koks LT buvo, bet sitas irgi nieko. As ir skruzdelyna su tuo "meskuciu" kepiau ir labai gerai. O be to medaus tai net arbatos negaliu gerti  smile.gif Turbut ko prideta, kad priprastu zmones  biggrin.gif


tas meskiukas tikrai neblogas, net nuejau pasiziuret, kas ant jo uzrasyta - "grynas dobiliuku" biggrin.gif gal tik ko prideta, kad nesutirstetu, nors nieko ant etiketes neraso g.gif
Atsakyti
QUOTE(gerdaO @ 2007 09 07, 05:19)
... gal tik ko prideta, kad nesutirstetu, nors nieko ant etiketes neraso  g.gif

Greičiau gal atimta ax.gif Esu kažkada buvusi apšviesta giminaičio bitininko - medus iš prigimties linkes kristalizuotis. Kaip jam tai seksis, priklauso nuo fruktozės ir gliukozes santykio jame - kuo daugiau pirmosios, tuo jis skystesnis, o tai vėlgi priklauso nuo to, iš ko medus surinktas ( eglių, rapsų ar akacijų medus lieka skystesnis negu pievų gėlių). Be to, jei išimi iš korių "nesubrendusį" medų, jis bus skystas (bet šitokio pirkti negausi, nebent pas pradedantį mėgėją). Pramoniniu būdu fasuojant medų jo tirštėjimą irgi galima pakeisti - ilgai sukant gaunasi mažyčiai kristalai, medus jaučiasi kaip tyrelė, jo sudėtinės medžiagos nepasikeičia. Pašildžius medus suskystėja, tada filtruojamnt atskiriamos žiedadulkės, (kurios tarnauja kaip pradinės kristalizacijos taškai)), medus liekas skystas, bet suskyla kai kurios nepakeliančios aukštesnės temperatūros medžiagos. O sukčiai anksčiau pridėdavo cukraus, kad medus susikristalizuotų ir sutirštėtų - atseit ir tokio galėdavai turguj nusipirkti.
Atsakyti