Kiek žinau, tai pirmas dalykas ką jos turi padaryti.Ir Korano skaitymas kasdien privalomas. turbūt kiekviena pagal save ir jaučiasi. Vienos bėga, kitos patenkintos, juk rodė per "nuo-iki" prieš kelis metus, man atrodo ji Egipte apsistojo, susirado vyrą ir ruošėsi tuoktis, patenkinta, nors Lietuvoj palikus vaiką ir tėvus, jie nieko nežino apie būsimas vedybas... Man patiko jos pasakymas, kad jaunikis negali užeiti ir pažiūrėti į jos šaldytuvą, ta prasme, kad iki vedybų jis nesužinos, kokia ji šeimininkė. Ir plaukų negali rodyti, taip sakant gali būti kaip ta varla kirpykloj su 3 plaukais
Tokia faina ir sveiko proto atrodė. įdomu, kaip dabar, ar dar tebėra patenkinta? nors buvo matyt, kad žino, kur lenda.

QUOTE(TikGerai @ 2007 11 19, 08:57)
Mano nuomone sita dalis straipsnio yra verta demesio.Butent cia ir slypi visa esme. Zmoniu polinkis atsisakyti savo tapatybes.
Kad kai zmogui nera brangi tevu iskiepyta religija, tradicijos,kalba,iprociai ir jis pasiruoses atsisakyti visa to del kitos kulturos zmogaus, jis praranda savo identiteta.Pavadina vaikus kitu kulturu vardais, neimoko ju gimtosios kalbos, atsisako savo tradiciju, to ko moke mus tevai ir seneliai, pakeicia iprocius apsirengimo/valgymo.Vieniems tai per didele auka del mylymo zmogaus, kitiems ne. Ir tai yra kiekvieno valia ir tai liecia ivairias tautas, ne tik istekancias uz musulmonu.Bet kiekvienam savo pasirinkimas.
Mano asmenine nuomone, svarbu ne uz ko istekejai, o kiek islaikei savo identiteta istekejusi uz svetimtaucio.Nes neturejimas stipraus susiformavusio savo tapatybes suvokimo,del neatsparumo kitu kulturu itakai, ir yra visa ko pradzia tiek kulturu susimaisymo, tiek tautos "puvimo" is vidaus saknys (kad ir kaip skausmingai tai beskambetu kiekvienai is musu lietuvei)...
Kad kai zmogui nera brangi tevu iskiepyta religija, tradicijos,kalba,iprociai ir jis pasiruoses atsisakyti visa to del kitos kulturos zmogaus, jis praranda savo identiteta.Pavadina vaikus kitu kulturu vardais, neimoko ju gimtosios kalbos, atsisako savo tradiciju, to ko moke mus tevai ir seneliai, pakeicia iprocius apsirengimo/valgymo.Vieniems tai per didele auka del mylymo zmogaus, kitiems ne. Ir tai yra kiekvieno valia ir tai liecia ivairias tautas, ne tik istekancias uz musulmonu.Bet kiekvienam savo pasirinkimas.
Mano asmenine nuomone, svarbu ne uz ko istekejai, o kiek islaikei savo identiteta istekejusi uz svetimtaucio.Nes neturejimas stipraus susiformavusio savo tapatybes suvokimo,del neatsparumo kitu kulturu itakai, ir yra visa ko pradzia tiek kulturu susimaisymo, tiek tautos "puvimo" is vidaus saknys (kad ir kaip skausmingai tai beskambetu kiekvienai is musu lietuvei)...

o tos nepagarbios savo extevynei ir extikybai - isvadas pasidarykite pacios

Abejoju, kad yra toks polinkis atsisakyti savo tapatybėsJei kalbat apie nutekėjimus svetur ir religijos keitimą, tai greičiau noras gyventi ne taip kaip gyvenai ar kaip visi (jei nori gyventi kitaip, pradėk daryti ko niekada nedarei)
O dėl religijos keitimo-mūsų laikmečiu religija neturi tokios įtakos, o tikrai tikinčiam žmogui nesvarbu kur žvakutes degioti, cerkvėj,kinesoj, vistiek meldiesi vieninteliam Aukščiausiajam.
O pasekmes to mes dabar aiškinamės.
Kas bebūtum ir kur begyventum, dergti savo ar kitą šalį yra ...švelniai tariant...žmogus žeminantis kitus, niekad nebus didis
O dėl religijos keitimo-mūsų laikmečiu religija neturi tokios įtakos, o tikrai tikinčiam žmogui nesvarbu kur žvakutes degioti, cerkvėj,kinesoj, vistiek meldiesi vieninteliam Aukščiausiajam.
Kas bebūtum ir kur begyventum, dergti savo ar kitą šalį yra ...švelniai tariant...žmogus žeminantis kitus, niekad nebus didis
kiek islaikei savo identiteta istekejusi uz svetimtaucio- o ka islaikyti gali pakeitus religija, kultura kita peremus- apie koki identiteta kalbeti-puvimas is vidaus.
Plesytis ir ginti save savus- tai ne vienas ir taspats. o kaimynu musulmonu ne pas viena tascha ... ir visi bega tolyn nuo tokios kaimynystes ir ne tik lietuviai...
yunesa ka nukopija is interneto statistika- lietuvos, yra kita statistika apie musulmoniskas salis, spauda, ziniu laidos - terorizmas, zmonu musimas, zmoniu grobimas sprogdinimai-nereikia nei kopijuot is interneto- beje zinom kad internetas nera patikimiausias saltinis. cia vat ir yra puvims kai apie savo ieskoma visokio brudo ir rasi- kas iesko tas randa. sekmes ieskanciom.
Plesytis ir ginti save savus- tai ne vienas ir taspats. o kaimynu musulmonu ne pas viena tascha ... ir visi bega tolyn nuo tokios kaimynystes ir ne tik lietuviai...
yunesa ka nukopija is interneto statistika- lietuvos, yra kita statistika apie musulmoniskas salis, spauda, ziniu laidos - terorizmas, zmonu musimas, zmoniu grobimas sprogdinimai-nereikia nei kopijuot is interneto- beje zinom kad internetas nera patikimiausias saltinis. cia vat ir yra puvims kai apie savo ieskoma visokio brudo ir rasi- kas iesko tas randa. sekmes ieskanciom.

QUOTE(Gita.N. @ 2007 11 18, 20:39)
Išgirdus apie gerą ir laisvą musolmonų moterų gyvenimą išyla toks vaizdelis: Gatvėje 30 laipsnių karščio, eina tamsaus gymio vyriokas, vedasi dvi moteras, viena kaip supratau, jo sesuo, nes labai į jį panaši, kita lietuvaitė ištekėjusi už jo. Pats jis su maikute trumpom rankovėm, o paskui tipenančios moteriškės su čadrom ir ilgais storais ploštukais.
O papročiai ir religija labai jau vienas su kitais susiję ir vienas kitą įtakoja.
O papročiai ir religija labai jau vienas su kitais susiję ir vienas kitą įtakoja.
dar - kolegės nufilmuotas vaizdelis - išvyka laivu, pertrauka kavinėje, meilingasis vyras - PRIRIŠO savo žmoną prie kėdės savo megztiniu, kol pats nuėjo į tualetą

Papildyta:
QUOTE(yunesa @ 2007 11 18, 23:15)
nu klausyk moteriske,apie kokias tarnaites tu cia kalbi,kas tau sake kad musulmones negali vaikciot prieki vyro,ir is kur tu istraukiai kad musulmonems negalima renktis kuo jos nori.ir sakyti savo nuomones.is kur tu trauki ta netaisynga informacija.toks jausmas kad tu rasai is savo patirties.Patikek manim taip nera kaip tu rasai,atmerk akis ir paskaitinek daugiau apie musulmonus,apie ju gyvenima.musulmones moterys dirba ir daktarem ir advokatem ir policijoje ir t.t
tai prie ko cia tos tarnaites,uzguitos vyru ir t.t.pamastyk ka tu cia rasai!!
tai prie ko cia tos tarnaites,uzguitos vyru ir t.t.pamastyk ka tu cia rasai!!
ar esi lietuvė?
Papildyta:
QUOTE(Lane @ 2007 11 19, 01:08)

aha. vat su tuo tai sutinku

QUOTE(Staiga @ 2007 11 19, 14:21)
Abejoju, kad yra toks polinkis atsisakyti savo tapatybėsJei kalbat apie nutekėjimus svetur ir religijos keitimą, tai greičiau noras gyventi ne taip kaip gyvenai ar kaip visi (jei nori gyventi kitaip, pradėk daryti ko niekada nedarei)
[/b]
[/b]
Staiga, as ivardijau tapatybes/tautos identiteto pasikeitima kaip visus siuos pasikeitimus: "suteikti vaikams kitu kulturu vardus, neimoko ju gimtosios kalbos, atsisako savo tradiciju, to ko moke mus tevai ir seneliai, pakeicia iprocius apsirengimo/valgymo, pakeisti religija". Jei tavo nuomone sie veiksniai nekeicia identiteto, tuomet pas mus skiriasi su tavimi nuomones. Bet ir tai juk nera blogai

O del frazes " o tikrai tikinčiam žmogui nesvarbu kur žvakutes degioti, cerkvėj,kinesoj, vistiek meldiesi vieninteliam Aukščiausiajam"
- turejau galvoje atveji kai paprasoma taves pakeisti savo religija, t.y. turi priimti kita tikejima tam kad galetum isteketi uz kito zmogaus. Cia velgi, kazkam nera reiksmes pakeisti religini apvalkala.O kazkam yra svarbu, nes tai yra susije su tuo, kas tu esi.
"Puvimu is vidaus" pavadinau musu tautos ydas, paminetas straipsnio pradzioje, o ne santuokas uz svetimtauciu.Cia kiek skirtinga tema, bet susijusi su savo vertybiu atsisakymu ar ju neturejimu.
QUOTE(TikGerai @ 2007 11 19, 09:57)
Mano nuomone sita dalis straipsnio yra verta demesio.Butent cia ir slypi visa esme. Zmoniu polinkis atsisakyti savo tapatybes.
va su šituo tikrai sutinku. Tik tiek , kad lietuvių - kitataučių vaikai jau identiteto neturės... jie jau nebus lietuviai..
Papildyta:
QUOTE(barsukele @ 2007 11 19, 13:48)
Kiek žinau, tai pirmas dalykas ką jos turi padaryti. Ir Korano skaitymas kasdien privalomas. turbūt kiekviena pagal save ir jaučiasi.
Vienos bėga, kitos patenkintos, juk rodė per "nuo-iki" prieš kelis metus, man atrodo ji Egipte apsistojo, susirado vyrą ir ruošėsi tuoktis, patenkinta, nors Lietuvoj palikus vaiką ir tėvus, jie nieko nežino apie būsimas vedybas... Man patiko jos pasakymas, kad jaunikis negali užeiti ir pažiūrėti į jos šaldytuvą, ta prasme, kad iki vedybų jis nesužinos, kokia ji šeimininkė. Ir plaukų negali rodyti, taip sakant gali būti kaip ta varla kirpykloj su 3 plaukais
Tokia faina ir sveiko proto atrodė. įdomu, kaip dabar, ar dar tebėra patenkinta? nors buvo matyt, kad žino, kur lenda.
Vienos bėga, kitos patenkintos, juk rodė per "nuo-iki" prieš kelis metus, man atrodo ji Egipte apsistojo, susirado vyrą ir ruošėsi tuoktis, patenkinta, nors Lietuvoj palikus vaiką ir tėvus, jie nieko nežino apie būsimas vedybas... Man patiko jos pasakymas, kad jaunikis negali užeiti ir pažiūrėti į jos šaldytuvą, ta prasme, kad iki vedybų jis nesužinos, kokia ji šeimininkė. Ir plaukų negali rodyti, taip sakant gali būti kaip ta varla kirpykloj su 3 plaukais

kiek žinau - neprivalo. tik vaikas turi būtinai būti auklėjamas musulmonu. ir skyrybų atveju - vaikas bus atimtas iš motinos. Antra vertus yra dar toks dalykas kaip psichologinis teroras. Kai kasiden remiama prie sienos. "jeigu mane myli"...
Čia ne ta pati, kur dirbo kažkurioje tokioje šalyje su vyru ir pabėgo su treneriu, o dabar grįžo išspirta? su dukra iš pirmos santuokos?
QUOTE(Staiga @ 2007 11 19, 12:36)
Kraustykis pas mumi į "ieškome tiesos" ar kitą temą apie religiją, nuobodu nebus, prižadu
O čia toliau apie santuoką su musulmonu. Taip, musulmonams šeima, giminė svarbiausia. Tik kaip gi jaučiasi lietuvaitės ar kitos kitatautės toje šeimoje? Tarkim, ar būtina joms priimti islamo tikėjimą? Kas žinot?

O čia toliau apie santuoką su musulmonu. Taip, musulmonams šeima, giminė svarbiausia. Tik kaip gi jaučiasi lietuvaitės ar kitos kitatautės toje šeimoje? Tarkim, ar būtina joms priimti islamo tikėjimą? Kas žinot?
Nebūtina priimti islamo, tikrai. Bet sunkų isivazduoti musulmoną , kuris leistu žmonai katalikei auginti vaiką katalikiškai. Nebent jis pats iš labai nepraktikuojančių musulmonų, gyvena daug metų kur Europoje. Mano atveju MB man yra pasakęs, kad jam būtu malonu, jei aš priimčiau jo tikėjimą. Bet toliau tokių kalbų reikalai ir nėjo. Atsakiau, kad jei man tai kada pasidarytu priimtina- pranešiu, kol kas nesiruošiu to daryti. Va vaikas, jei Dievas duos jį, tai tikrai bus musulmoniškai auklėjamas. Namie tikrai švęsime ir Kalėdas ir Velykas.Ir močiutes ikonas nereikės į spintą slėpti. Bet maniškis iš sunitų, tai jie tokie tolerantiškesni...
QUOTE(Staiga @ 2007 11 19, 14:21)
Abejoju, kad yra toks polinkis atsisakyti savo tapatybės J ei kalbat apie nutekėjimus svetur ir religijos keitimą, tai greičiau noras gyventi ne taip kaip gyvenai ar kaip visi (jei nori gyventi kitaip, pradėk daryti ko niekada nedarei)
Yra toks polinkis. Iš psichologijos - žmonės, neturintys stipraus savojo "aš", silpnu "ego" ar panašiai apibūdinami. Jie lengvai prie ko nors prisitaiko, ir visiškai susitapatina su tuo objektu. tiesiog negyvena savojo gyvenimo. Ir moterys, kurioms jų vyrai - visas gyvenimas ("buvau tokia jam gera") ir motinos, kurios negali atsiplėšti nuo suaugusių vaikų (dukryte, ar pietus pavalge?" o dukrytei 35 m) Savo gyvenimo nėra, nėra ribos, kur aš, kur kitas asmuo.
Na nežinau ar taip jau tikrai nėra skirtumo kur "žvakeles degioti"... skiriasi dogmos, skiriasi apeigos, skiriasi tikėjimo samprata... reikia būti dideliu njueidžininku, kad tokius dalykus neigtum

Idomiausia tai, kad ant musulmonu labiausiai varo tie, kurie nieko bendro su jais neturi, neskaitant "man kazkas pasakojo" arba "rode per tv". O tos vargses, uzguitos ir laisves neturincios musulmonu zmonos ar drauges tyli
kame cia reikalas? matyt vyrai joms uz nugaros su lazda stovi ir liepia tik gerai rasyt, tiesos nesakyt 
Na gerai jums gaila tu zmonu, jums tai nepriimtina. O gal kazkas su tuo musulmonu laime, meile surado! tai kam drabstytis purvais cia. Pasidziaugtumet geriau ir sekmes palinketumet
gi ne jums reikia su jais gyvent
dar kazkas cia rase, kad zmones nenori saliai musulmonu gyvent ir t.t. Neizivaizduoju is kur tokia nesamone traukt? Pati gyvenu Londone ir nieko panasaus nematau, nei girdziu. Aisku lietuviai taigi aukstesni uz visus, ne tik musulmonus, tai nenustebciau, jei ir prie anglu jiems zemas lygis gyvent butu. Slykstus man toks skirstymas. Nejauciat, kaip prastai skamba toks pasakymas.

Na gerai jums gaila tu zmonu, jums tai nepriimtina. O gal kazkas su tuo musulmonu laime, meile surado! tai kam drabstytis purvais cia. Pasidziaugtumet geriau ir sekmes palinketumet

dar kazkas cia rase, kad zmones nenori saliai musulmonu gyvent ir t.t. Neizivaizduoju is kur tokia nesamone traukt? Pati gyvenu Londone ir nieko panasaus nematau, nei girdziu. Aisku lietuviai taigi aukstesni uz visus, ne tik musulmonus, tai nenustebciau, jei ir prie anglu jiems zemas lygis gyvent butu. Slykstus man toks skirstymas. Nejauciat, kaip prastai skamba toks pasakymas.

Truputį ne į temą
Viena mergina, gyvenanti Islandijoje pasakojo, kaip matė vėlai vakare po langais besiriejančią lietuvių porą. Vyrukas dėjo ant merginos visokiausiais rusiškais keiksmažodžiais, grubiai elgėsi, tąsė. Tai ar jums patiktų, jeigu islandai, šalia tokių personų gyvenantys, visiems pasakotų, kad va būtent tokie yra lietuviai ir kaip normalų eilinį lietuviškos šeimos pavyzdį pasakotų matytą incidentą?
Jau seniai pastebėjau, kad pagal emigrantus negalima spręsti. Reikia nuvažiuoti į konkrečią šalį ir ten pagyventi, kad galėtum pradėti daryti realias išvadas.
Islamu susidomėjau dėl to, kad nusibodo girdėti nuolatinius gąsdinimus musulmonais ir varymu ant jų. Pasidariau sau išvadas, kad negali būti milijonai žmonių tipiškai piktybiškais.

Jau seniai pastebėjau, kad pagal emigrantus negalima spręsti. Reikia nuvažiuoti į konkrečią šalį ir ten pagyventi, kad galėtum pradėti daryti realias išvadas.
Islamu susidomėjau dėl to, kad nusibodo girdėti nuolatinius gąsdinimus musulmonais ir varymu ant jų. Pasidariau sau išvadas, kad negali būti milijonai žmonių tipiškai piktybiškais.