Įkraunama...
Įkraunama...

Santuoka su Musulmonu

QUOTE(p. Kikimora @ 2007 08 25, 08:38)
tema buvo :"Santuoka su musulmonu" - kaip gauti Bažnyčios palaiminimą. išdėsčiau Bažnyčios poziciją. ji nepritaria. dėl vaikų, dėl to , kad tas žmogus bažnyčiai jau bus prarastas - patirtis tai rodo.
Mano pozicija - panaši.
nepatinka? galbūt. bet čia forumas. ir turiu teisę į savo poziciją. šlyktšti? o tu tikėjaisi pritarimo? "oh ah kokia šaunuolė, susirado musulmoną" wub.gif "va kur tikri vyrai " wub.gif ?  bet pritarimo iš daugelio lietuvių manau negausi. nes dauguma - mano nuomone su sveiku požiūriu į tautą.

drinks_cheers.gif Keisciausia man yra tas,kad visos istekejusios uz musulmonu,juos tiesiog dievina,jie patys geriausi,patys nuostabiausi,nesvarbu,kad jos prieme jo tikejima,apsikarste del jo skarom,ilgiausiais sijonais,keliasi saulei tekant melstis,nevalgo to ar ano,vistiek jie geresni nei tautieciai.Nu istekejai tai istekejai,bet nereikia lietuvaiciu i suns dienas deti,arba taip jau savo vyra liaupsinti,kad vos ne toks jausmas susidaro,kad mes tokios vargses uz lietuvaiciu istekeja..Negirdejau,kad nors vienas musulmonas del lietuvaites primtu krikscionybe.Tai jai jau jie patys paciausi,tai kodel jie negali issizadeti savo tikejimo del mylimos moters?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 26 rugpjūčio 2007 - 22:06
QUOTE(inesaS @ 2007 08 26, 22:47)
Tai jai jau jie patys paciausi,tai kodel jie negali issizadeti savo tikejimo del mylimos moters?

Be komentarų ohmy.gif Tikėjimo dėl nieko negalima atsižadėti dry.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2007 08 26, 22:47)
drinks_cheers.gif Keisciausia man yra tas,kad visos istekejusios uz musulmonu,juos tiesiog  dievina,jie patys geriausi,patys nuostabiausi,nesvarbu,kad jos prieme jo tikejima,apsikarste del jo skarom,ilgiausiais sijonais,keliasi saulei tekant melstis,nevalgo to ar ano,vistiek jie geresni nei tautieciai.Nu istekejai tai istekejai,bet nereikia lietuvaiciu i suns dienas deti,arba taip jau savo vyra liaupsinti,kad vos ne toks jausmas susidaro,kad mes tokios vargses uz lietuvaiciu istekeja..Negirdejau,kad nors vienas musulmonas del lietuvaites primtu krikscionybe.Tai jai jau jie patys paciausi,tai kodel jie negali issizadeti savo tikejimo del mylimos moters?

Cia yra nagrinejama kataliku ir musulmonu santuokos galimybe. Cia zmones dalijasi savo patirtimi, kaip issaugoti santuoka ir religija, skirtingu tikejimu seimoje. Tos moterys, kurios keicia savo religija tekedamos pasisako kitoje temoje, tos teomos ir siulau paieskoti ir ten komentuoti. O lietuvybe cia is vis ne prie ko, nes katalikybe nera lygi lietuvybei, apie tautybes irgi kitoje temoje
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2007 08 26, 23:47)
drinks_cheers.gif Keisciausia man yra tas,kad visos istekejusios uz musulmonu,juos tiesiog  dievina,jie patys geriausi,patys nuostabiausi,nesvarbu,kad jos prieme jo tikejima,apsikarste del jo skarom,ilgiausiais sijonais,keliasi saulei tekant melstis,nevalgo to ar ano,vistiek jie geresni nei tautieciai.Nu istekejai tai istekejai,bet nereikia lietuvaiciu i suns dienas deti,arba taip jau savo vyra liaupsinti,kad vos ne toks jausmas susidaro,kad mes tokios vargses uz lietuvaiciu istekeja..Negirdejau,kad nors vienas musulmonas del lietuvaites primtu krikscionybe.Tai jai jau jie patys paciausi,tai kodel jie negali issizadeti savo tikejimo del mylimos moters?

Dieve tu mano!!!!!!!! blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Neveltui rasiau,kad dauguma Lietuviu labai skurdus (ne finansiskai,o kaip asmenybes)!!!!!!
Nesakiau ir nesakysiu,kad mano vyras yra geriausiu,geriausias,as net nenoriu kad jis toks butu,kas per daug tas jau nebesveika.Plius dabar tema yra ne apie tikejimo pakeitima,o apie santuoka baznycioj su musulmonu ir prie ko cia tos skaros ir sijonai? doh.gif doh.gif doh.gif Skurdzio tavo zinios...Gal ir yra keletas tokiu,nieko nesakau,bet tik keletas,o kita dauguma,nemanau,kad taip nusileistu vyrui-musulmonui....
O tikejimo pakeitimas per daug asmeniskas dalykas,turbut niekas to negali padaryti del kazko,na nebent del saves... schmoll.gif g.gif Jeigu as nejauciu tam dvasinio poreikio,kam ta religija keist???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_Idig @ 2007 08 25, 15:24)
Tema ir yra "Santuoka su Musulmonu" ir as visa sita perejau...Baznycios pozicija savanaudiska ir ziuri tik savo naudos,ne tik zmoniu,su kuriais susijusi ta problema.Ir isvis esu baisiai nusivylus naujuoju Popiezium,o ypac Siauliu vyskupu,dar tokio abejingo zmogaus savo gyvenime nebuvau sutikus,galeciau pasakyti,kad dar didesnio apsimetelio uz ji nera.

Julija, bet kiek as zinau, tas pats Siauliu vyskupas kitai siaulietei leidima tuoktis baznycioje su musulmonu dave g.gif Tai kaip cia tada suprast? g.gif Gal nemokejai prasyti?... mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2007 08 27, 16:25)
Julija, bet kiek as zinau, tas pats Siauliu vyskupas kitai siaulietei leidima tuoktis baznycioje su musulmonu dave  g.gif Tai kaip cia tada suprast? g.gif  Gal nemokejai prasyti?... mirksiukas.gif

Taip dave,todel tos merginos paskatinta as ir nuejau pas ta pati kuniga prasyt sutuokt mus su vyru,paskui kunigas pasiunte pas Siauliu vyskupa.Bet velgi likom neisklausyti ir nesuprasti... doh.gif Tik girdejau,jog Vyskupas supranta mus,bet situacija labai sudetinga...Ai kaip sakant timpt uz vadziu ir vel is pradziu,jam turbut kasete nepasikeicia... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_Idig @ 2007 08 25, 15:24)

Baznycios pozicija savanaudiska ir ziuri tik savo naudos,ne tik zmoniu,su kuriais susijusi ta problema.
Ir isvis esu baisiai nusivylus naujuoju Popiezium,o ypac Siauliu vyskupu,dar tokio abejingo zmogaus savo gyvenime nebuvau sutikus,galeciau pasakyti,kad dar didesnio apsimetelio uz ji nera.

Mes sutarsim ar ne,tai neturetu spresti Baznycia,apie musu atzalas tuo labiau,gyvenime man svarbiausia,kad vaikutis ar vaikuciai,kurie gims musu seimoje,butu sveiki ir geri zmogeliukai...O religija man neoponuoja,jeigu vaikas subrendes nores priimti Krikscionybe ar Islama,tai velgi bus tik jo vienintelio ar vieninteles apsisprendimas.Krikscionybe ir Dievas zmoniu neskirsto pagal religija ir kuno saplva...Tik zmones megsta issigalvot visokiu taisykliu ir ju laikytis...
Dauguma lietuviai kaip zmones yra "skurdus" ne materialine prasme,o kaip asmenybes...

nu joooo, turtingoji asmenybe, jeigu nuėjai su tokia nuomone pas kunigą ar vyskupą, tai nereikia stebėtis kad palaiminimo negavai... Kurios tautos patarlė "su savo taisyklėmis į svetimą vienuolyną neinama"? rolleyes.gif
Beje, krikščionybė skirsto žmones pagal religiją smile.gif Jei Bažnyčia žiūrėtų tik savo naudos, ji būtų paprašiusi daugiau pinigų iš tavęs ir pakrapinusi tuo vandenėliu, deja, joje yra savi reikalavimai.... ir paKANKAMAI kieti ir nekintantys. Ji - ne sakramentų teikimo mašina, kad "neturetu spresti Baznycia,apie musu atzalas ". rūpi. ir kelia reikalavimą, kaip iir islamas, kad vaikai būtų auginami tikėjime. Jei tikrai tolerantiškai žiūri į santuokas su kitų denomminacijų krikščionimis - skirtumai labai nedideli, tai įsantuokas su nekrištytais - labai griežtai. jei pozicija nepriimtina - NEIK ten, kur tau nepriimtina. prievartos nėra.
Atsakyti
QUOTE(Julija_Idig @ 2007 08 27, 11:11)
Gal ir yra keletas tokiu,nieko nesakau,bet tik keletas

Ir iš kur tokia statistika? cool.gif Užteko atostogų Tunise ar Egipte, kad prisižiūrėti TEZTURO gidžių -lietuvaičių, dirbančių ten ir ištekėjusių už vietinų, bei nešiojančių hidžabą... cool.gif Arba tokį "dalinį hidžabą"... Plaukai neuždangstyti, bet kelnės ilgos ir marškiniai ilgom rankovėm aklinai užsagstyti... Turbūt tai ir buvo "tas keletas"... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(p. Kikimora @ 2007 08 28, 09:14)
Jei tikrai tolerantiškai žiūri į santuokas su kitų denomminacijų krikščionimis - skirtumai labai nedideli, tai įsantuokas su nekrištytais - labai griežtai.

Nu ka as zinau.... g.gif mano pussesere sutuoke su nekrikstytu vyru Vilniuje Bernardinu baznycioje (as buvau liudytoja)... g.gif Kaip supratau ji gavo Santuokos Sakramenta, o jis a la santuokos palaiminima ar pan, kadangi nekrikstytas g.gif , bet esme ta, kad baznycioje sutuoke, ir kiek as zinau, jie jokio vyskupo jokio leidimo neprase schmoll.gif .

Tai as pagalvojau, kad jei gali sutuokti su nekrikstytu, tai kodel negaletu sutuokti su kitatikiu? g.gif

Atsakyti
Na isiterpsiu ir as, su savo nuomone rolleyes.gif vistik manau kad musulmonu tikejimas kertasi su musu "lietuviskuoju" pasaulio suvokimu, ir kad ir kaip mes viska cia graziai vyniotume i vata, neimanoma, tiesiog neimanoma normali santuoka su sios tautos atstovais, na kitaip jie suvokia santuoka ir moteris tad, brangiosios, neapgaudinekime saves..
Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2007 08 28, 14:08)
Nu ka as zinau.... g.gif mano pussesere sutuoke su nekrikstytu vyru Vilniuje Bernardinu baznycioje (as buvau liudytoja)... g.gif  Kaip supratau ji gavo Santuokos Sakramenta, o jis a la santuokos palaiminima ar pan, kadangi nekrikstytas  g.gif , bet esme ta, kad baznycioje sutuoke, ir kiek as zinau, jie jokio vyskupo jokio leidimo neprase schmoll.gif .

Tai as pagalvojau, kad jei gali sutuokti su nekrikstytu, tai kodel negaletu sutuokti su kitatikiu? g.gif

nekrikštytas ir yra kitatikis laugh.gif o vyskupo leidimas vistiek reikalingas. kartais siunčia pačius jei kas kliūna, kartais rašo prašymą. ir vat tai ir yra - vienpusė santuoka, ką jau anksčiau minėjau - santuokos sakramentą priėmė ji viena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p. Kikimora: 28 rugpjūčio 2007 - 15:05
QUOTE(p. Kikimora @ 2007 08 28, 16:04)
ir vat tai ir yra - vienpusė santuoka, ką jau anksčiau minėjau - santuokos sakramentą priėmė ji viena.

Bet gal tokia vienpuse santuoka yra geriau nei isvis jokios? g.gif Mano pussesere praktikuojanti katalike ir jai santuokos sakramenta priimti buvo svarbu (ir kaip suprantu dabar baznycios akyse ji jokios nuodemes nedaro, nes "gyvena santuokoj"), jos vyras kitokiu paziuru i religijas ir pan, bet kadangi abu myli ir gerbia vienas kita, tai jis sutiko atlikti santuokos apeigas baznycioje. Tai jei tokioje situacijoje abi puses patenkintos, tai kame tada problema? g.gif
Tai negi geriau, kad vyras butu "is reikalo" ir tik formaliai apsikrikstyjes? doh.gif

Atsakyti