QUOTE(p. Kikimora @ 2007 08 24, 17:13)
Dar - vienas dalykas kai žmogus sąmoningai kažkaip elgėsi - vedė, nusikalto, kitaip kai kiti už jį nusprendė. Paklausk prievartautų moterų - kiek jų pasisakė vyrams kad patyrė prievartą? - vienetai. ypač jei tai vyko ne santuokoje o anksčiau. nes tai slegia. žeidžia. įvaikinimo faktas (gal ne įvaikinimo, O to, kad tėvai atsisakė) irgi žeidžia. Tai sukelia nepilnavertiškumo kompleksą. Galiu tiesiog nusakyti schemą "jei jau mano tėvai taip su manimi pasielgė, tai gal jie buvo teisūs, gal aš nevertas meilės?" kaip po tokio pasąmininio (sąmoningai galima suvokti, jog tu nesi kitoks, blogesnis) mąstymo dar "duoti pretekstą' nemeilei. Manau kad būtent traumuoti žmonės būna neatviri ir slepia savęs dalį, neprisileidžia artyn prie savęs nieko.
Antra vertus, kiekvieno žmogaus atvirumo lygis (ir artumo) yra skirtingas. Pažiūrėkim - vienos sako, kad nebūtina žinoti kas neliečia, kitos - "kas per šeima, jei neatviri". Ar nebūna su draugėmis kalbantis, kad viena bando kažką išklausti, o kitai pasakoti būtų jau nepriimtina, viena pasakoja, o kita nutraukia, nes naemalonu klausytis

Šeimoje, manau yra sudėtinga, jei tie suvokimai ženkliai skiriasi, bet šiuo atveju taip ir yra. ir spaudimas padėtį tik pablogintų.
Dėl autorės užsipuolimŲ: taip, neatvirumas ne jos problema, autorės problema -
noras per jėgą įlįsti į pažeidžiamą sielos kertelę per jėgą.
Ką reiškia per jėgą??? Jūs įsivaizduojat mane kaip nepilnaprotę, kuri įrėmusi virtuvinį peilį vyrui į kaklą liepa pasakyt kas ir kaip?
Jei bandai su žmogum atsargiai paliesti tą temą, nori jam pasakyti, kaip tai man svarbu, svarbu mudviejų artumas ir pasitikėjimas. Kad nenori, jog tarp mūsų būtų įkaltas pleištas, kuris palaipsniui ardys šeimą. Tai čia prievartavimas, ultimatumai, širdies drąskymas. Kodėl tik anoji pusė, kuri be kita ko, labai šiurkščiai ir be skrupulų užsipuola, yra nuskriaustoji? O aš turiu viską nuryti, melą, fantazijas. Paminti savo jausmus, savo pasitikėjimą, kad kažkas nenori būti atviras šeimoje.
Ar žinote tokį dalyką, jog mano vyro fantazijos buvo pasiekusios tokį lygį, kad aš pamačiusi, jog nėra jokio realaus pagrindo jo išsigalvojimams, buvau nuėjusi pas psichiatrą, su didžiule baime ir klausimais ar vyrui neprasidėjo šizofrenija.
Ir visa tai tik todėl, kad jie su motina pripasakojo tokių dalykų, apie kuriuos aš pradėjau toliau klausinėti, o jis, kad man atsakytų - kurti ir fantazuoti. Kai dabar paaiškėjo įvaikinimo faktas, tai man atrodo juokingas mano nerimas. Bet tada buvo ne iki juokų... Va prie ko veda melas. Jau neduok Dieve, kai reikia meluoti savo artimiesiems. Nėra švento melo. Melas yra melas.