Su amžiumi mūsų medžiagų apykaita darosi vis lėtesnė, griauna bet kokius mūsų planus atsikratyti nereikalingų kilogramų. Kaip tai pakeisti?
Štai 3 svarbiausi medžiagų apykaitos veikimo principai.
* Valgymas pagreitina medžiagų apykaitą. Tam, kad perdirbtų jūsų suvartotą maistą, organizmas sudegina 10 proc. visų dienos kalorijų.
* Bet kokia fizinė veikla, pavyzdžiui, vaikščiojimas arba važiavimas dviračiu, paspartina medžiagų apykaitą. Ji dirba greičiu dar valandą po tos veiklos. Tam, kad priverstumėte savo organizmą greičiau deginti kalorijas, jums nereikia daryti specialių pratimų. Tinka bet koks judėjimas.
* Raumenų ląstelėms reikia daugiau energijos, negu kad riebalų. Kuo daugiau turite raumenų, tuo daugiau kalorijų sudeginate kiekvieną minutę, nepriklausomai nuo to, ką veikiate judate ar ilsitės.
O dabar keletas patarimų, kaip priversti šiuos faktus dirbti jums:
* Nepamirškite papusryčiauti. Taip savo medžiagų apykaitą priversite dirbti jau nuo pačio ryto.
* Valgykite kuo dažniau, bet po truputį. Taip išvengsite alkio jausmo, po kurio, kaip žinia, neretai seka persivalgymas.
* Valgykite mažiau riebalų. Jų perdirbimui jūsų organizmas sunaudoja mažiau kalorijų, negu kad angliavandenių.
* Pamirškite badavimus. Organizmas, reaguodamas į alkio jausmą, sulėtina medžiagų apykaitą, taip kaupdamas energiją ateičiai.
* Kad darbo metu neužsisėdėtumėte, nepraleiskite bet kokios progos pajudėti. Pavyzdžiui, pietų pertraukos metu išeikite pasivaikščioti, arba, užuot skambinę telefonu kolegai, patys prieikite prie jo stalo pakalbėti.
* Jei turite bent 5 laisvas minutes, atlikite kokį nesudėtingą pratimą, pavyzdžiui, pakilnokite, pasukite rankas, padarykite kelis pritupimus ar įtūpstus.
* Šokite. Tai padės jums sudeginti tiek pat kalorijų, kaip ir atliekant fizinius pratimus. Taip pat pakels nuotaiką.
* Nusipirkite šunį. Tai kainuos pigiau, negu asmeninis treneris. Kai jūsų draugas užsimanys pasivaikščioti, negalėsite pasiteisinti, kad tingite ar neturite laiko. Aktyvus 15 min. pasivaikščiojimas sudegina 60 kilokalorijų.
* Netingėkite užsiimti namų ruoša, tvarkymu: šveiskite, plaukite, šluokite, lyginkite. Tai taip pat prilygsta gerai mankštai.
* Bendraukite stovėdami. Taip kas minutę sudeginsite keliom kalorijom daugiau.
* Sėdėdami nesikūprinkite. Jei žiūrėsite televizorių ar skaitysite knygą sėdėdami tiesiai, sudeginsite 5 % kalorijų daugiau, negu kad pusiau gulom.
Sveikos
nu paskaiciau viska,zinokit visus variantus isbandziau per kelsi metus apie kuriuos jus cia raset. Pas mane problema buvo, ko gero daugiau psichologine
kiekviena diena nervindavausi kad negaliu isitustinti normaliai tai ir valgio mazindavau kad tik svorio nepriaugciau. Bet kai pradejau daugiau dirbti tai pradejau valgyti dazniau. As siaip mazai valganti, tai pas mane gavosi kad mano organizmas kaupia ta maista. Tai dabar man iseina 4-5 kartus valgyti per diena bet ne po daug. Medziagu paykaita susitvarke per kokius gal 2 menesius. Tai dabar jau nezinau ar cia dziaugtis ar ne. Saip del pilvo lengvumo savijauta tai
Bet svorio numeciau apie 2-3 kg. Gal kam atrodo cia mazai ar daug bet kai jau ner ka mesti ir jis krenta, nu ka as zinau. Tikiuosi kad jau sustos. Aisku viskas grazu puiku bet kas per daug tas nesveika
Mano receptas: ryte atsikelus vandens isgerti ant tuscio skrandzio, po 30 min pusryciai PRIVALOMI, pietus, vakariene.Ir jokiu nevalgymu po 18 val. valgyti tik saikingai (ne miltus, ne bandeles). skysciai reikalingi (vanduo).
Cai tik mano formule kuria as stradau, o kiekviena turi rasti savo priezasti
nu paskaiciau viska,zinokit visus variantus isbandziau per kelsi metus apie kuriuos jus cia raset. Pas mane problema buvo, ko gero daugiau psichologine

Mano receptas: ryte atsikelus vandens isgerti ant tuscio skrandzio, po 30 min pusryciai PRIVALOMI, pietus, vakariene.Ir jokiu nevalgymu po 18 val. valgyti tik saikingai (ne miltus, ne bandeles). skysciai reikalingi (vanduo).
Cai tik mano formule kuria as stradau, o kiekviena turi rasti savo priezasti

Sveikos, meginos, na as irgi turiu tokia problemele.. Na medziagu apykaita stovi vietoj.. Tad tenka gersti visokias arbatas, kutrios bnent padetu sustintis..
Gal kas zinot, kaip tai pavyktu padaryti naturaliui budu ? Zinok, tai mane jau varo i nevilti..
Gal kas zinot, kaip tai pavyktu padaryti naturaliui budu ? Zinok, tai mane jau varo i nevilti..

QUOTE(Vazonelis @ 2008 04 15, 19:15)
Sveikos, meginos, na as irgi turiu tokia problemele.. Na medziagu apykaita stovi vietoj.. Tad tenka gersti visokias arbatas, kutrios bnent padetu sustintis..

Valgyt kuo dažniau, bet po mažai - užkuria medžiagų apykaitą

Pridesiu nuo saves:
- kvietines seleneles pakeiciau ruginem selenelem - man zyyyymiai skaniau ir kiek zinau, net ir sveikiau;
- jeigu laikotes dietos, kartais sveika apsivalgyti
- judejimas, be abejo...
- kvietines seleneles pakeiciau ruginem selenelem - man zyyyymiai skaniau ir kiek zinau, net ir sveikiau;

- judejimas, be abejo...
QUOTE(Evi @ 2008 04 16, 13:13)

keistai skamba, bet gryna tiesa

del visu tu tustinimosi problemu as karts nuo karto pasidarau darzoviu ir vaisiu diena minus mesa. kalorazas gaunasi toks pats tikrai nemazesnis . darzoviu pasitroskinu sultinukyje ar orkaiteje, dar vaisiu salotu pusryciams ir jei dar koki kefyriuka su selenom tai man gaunasi efektyviausiais organizmo isvalymas. Man asmeniskai vandens iskrovos neveikia taip gerai kaip pvz darzoviu. man turi bui pilve ka "iskrauti"o toks maistas greitai virskinasi ir isikrauna

man medziagu apykaita paspratino bodyflex'o treniruotes. nuejau su mintim pasportuot ir gerai laiko praleist, o gavau daug daugiau
o i dziovintas slyvas, selenas ir kitus panasius produktus nebegaliu ziuret
nuo ju kvapo vien negera
problema pas mane nuo vaikystes sita
sh... eidavau 1karta per 10 -14dienu
kita vertus, jei i WC eiciau reguliariai kiekviena diena ar net kelis kartus i diena - buciau panasi i anoreksike
taigi man geriausiai padeda sportas. o produktu vartojimas mane veikia laikinai, nustojus kazka valgyt ar kramtyt vel viskas nuo pradziu

o i dziovintas slyvas, selenas ir kitus panasius produktus nebegaliu ziuret

problema pas mane nuo vaikystes sita

taigi man geriausiai padeda sportas. o produktu vartojimas mane veikia laikinai, nustojus kazka valgyt ar kramtyt vel viskas nuo pradziu

Sportas ir reguliari mityba

Sveikos 
As laikausi 1200-1300 kaloriju per diena rezimo jau virs dvieju savaiciu, o svoris nustojo krites
jauciu, kad suletejo medziagu apykaita. Jau savaite laiko svoris nei is vietos
Net nezinau ka daryt, turbut reikia rimtai uzsiimti sportu, nes kitaip is mano tu pastangu jokios naudos. O sportuot nueinu tik karta i savaite, nes sunku prisiversti vazinet i sporto kluba kas antra diena.
Be to man reikia daug numesti. Kad sakyciau tik keli kg virs, tada gal butu normalu, o man reikia numest 23kg.
Kaip isjudint ta medziagu apykaita? Gal padaryt apsivalgymo diena?

As laikausi 1200-1300 kaloriju per diena rezimo jau virs dvieju savaiciu, o svoris nustojo krites

Be to man reikia daug numesti. Kad sakyciau tik keli kg virs, tada gal butu normalu, o man reikia numest 23kg.

Reguliarus maitinimasis ir ne mažiau 1500kcal dienai pats tas ir medžiagų apykaita tikrai nelėtės

Arbata, reguliuojanti medžiagų apykaitos procesą:
Norinčioms sulieknėti kasdien ryte 1/2 val. prieš pusryčius "ant tuščio skrandžio" ir vakare prieš miegą reikia išgerti tokios arbatos: a.š. medaus užpilti 250ml. vandens, pavirinto su žiupsneliu cinamono.
Reguliariai vartojant tokią arbatą krenta net didžiausių storulių svoris
, nes toks mišinys neleidžia kūne kauptis riebalams.
Norinčioms sulieknėti kasdien ryte 1/2 val. prieš pusryčius "ant tuščio skrandžio" ir vakare prieš miegą reikia išgerti tokios arbatos: a.š. medaus užpilti 250ml. vandens, pavirinto su žiupsneliu cinamono.
Reguliariai vartojant tokią arbatą krenta net didžiausių storulių svoris