Grazus vardas. As dar negimusiai dukrytei buvau sugalvojusi tris vardus ir vienas is ju buvo Amelija. Labai mielas vardas

gražus vardas

nuostabus 
Papildyta:
paskaiciau tema ir pagalvojau, jeigu mes esam lietuviai, tai gal varda rinkti turetumem atsizvelgiant i tai ka Lietuviu kalboje jis reiskia.
kodel mum turi rupet ka graiku ar kokioj kitoj kalboj sis vardas reiskia
man asmeniskai px, nes as esu lietuve, gyvenu Lietuvoj ir jei lietuviam sis vardas neasocijuojasi su kazkuo negeru, tai drasiai siuo vardu pavadinciau savo dukra

Papildyta:
paskaiciau tema ir pagalvojau, jeigu mes esam lietuviai, tai gal varda rinkti turetumem atsizvelgiant i tai ka Lietuviu kalboje jis reiskia.

lietuvių kalboje daugelis užsienietiškų vardų nereiškia nieko, net ir tie vardai, kurie tradiciškai duodami lietuviams, kaip jonas, pertras, ona yra kilę iš kitų kalbų. labiau išsilavinę lietuviai bet kokiu atveju žinos ką reiškia tokie vardai kaip amelija ar klaudija, o jei labai jau to lietuviškumo laikyt įsikabinus tai ko neduot lietuviškų vardų?
ne visi vardai turi gražias reikšmes arba tėvai pirma pavadina, tada pagalvoja arba lieja tulžį ant žinančių vardo reikšmę, bet čia jau jų valia

ne nu tu ziu nesupranti
man asmeniskai nerupi, ka koks nors vardas reiskia kitoje kalboje...ir tikrai netikiu, kad aplink pilna zmoniu kurie is tiesu zino tikrasias vardu reiksmes, kaip pvz Amelija ar Klaudija. jei man vardas grazus, tikrai nerupi ka jis reiskai kazkokioje Arabijoj ar dar kur.

tema ne apie jus. kad jūs nežinot ir jums neįdomu ką vardas reiškia, nereiškia kad visi nežino ar duodami vaikui vardą nesidomi jo reikšme. jei tamstai vardo reikšmė neįdomi - tamsros pasirinkimas, bet nereiktų jo visiems primesti

arba neskaitote arba įspūdis klaidingas. aš savo nuomonę argumentuoju gal todėl taip ir rodosi. taip kad...
Pries duodant vaikui varda pasidomejau jo reiksme
ir zinokite nei rusu saltyniuose, nei uzsienio neradau, kad kas aprasinetu, jog Amelijos vardas reikstu begalunyste
O, jei nori , butinai atrasi kiekvieno vardo neigiama reiksme. Tik reikia noro tureti
Nesuprantu ko mama prikibo prie sio vardo???? Rinkausi varda pagal skambesi ir prie pavardes.Kai Amelija gime ir ja pamaciau, is karto supratau, kad bus Amelija
Man svelnus, moteriskas vardas. O buna, kad gal reiksme ir gera, bet skamba vardas klaikiai ir visai vaikui netinka. Be to cia kiekvienos seimos pasirinkimas koki varda vaikui duoti. Manau, kad mano Amelija tik dziaugsis, kad tevai jai toki grazu varda issirinko

sufle, aš manau kad argumentai nėra brukimas, bet matyt neverta to aiškinti, visada bus tokių kurie manys kad jų nuomonė yra dogma o visi kiti - 'pagiežingi', 'tas pats per tą patį' ar pan.
tiesiog komentuodama jūsų pradinį pasisakymą norėjau paminėti kad vardai visi turi reikšmes, nesvarbu iš kokios kalbos jie būtų kilę, todėl vertinti kitos kalbos vardą pagal tai ar jis ką nors reiškia mūsų kalboje gana keista, nes iš ne lietuvių kalbos kilę vardai lietuvių kalboje automatiškai nereikš nieko, bet reikšmę vistiek turės 
netiesa, nedaug vardų turi neigiamas reikšmes. nebent jūs kalbate apie jų sukūrimą. jei jums nepatinka kad žodis kažkurioje kalboje turi neigiamą reikšmę, tai toli gražu nereiškia 'prikibimo'
jums patinka ir gerai, tai nereiškia kad kita kalba yra bloga

QUOTE(Ksesanko @ 2012 04 18, 13:35)
O, jei nori , butinai atrasi kiekvieno vardo neigiama reiksme. Tik reikia noro tureti

netiesa, nedaug vardų turi neigiamas reikšmes. nebent jūs kalbate apie jų sukūrimą. jei jums nepatinka kad žodis kažkurioje kalboje turi neigiamą reikšmę, tai toli gražu nereiškia 'prikibimo'