Įkraunama...
Įkraunama...

Amelija

l'eau is tiesu su jumi kalbeti pr daug sudetinga...ne pirmoje temoje pastebiu jusu idomius postus g.gif pirmoje zinuteje parasyta nuomone yra nuomone ir visi ja priima, bet kai desimtyje rasote ta pati, tai jau brukimas..paskaitykite savo postus sioj temoj..kazkuri nare net i kruva buvo sudejusi biggrin.gif ....man vardas labai grazus, isirasiau i savo megstamiausiu sarasa 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sufle: 18 balandžio 2012 - 13:47
jei argumentuoti postai jums yra įdomūs ir lygu brukimui tai čia jau ne mano valiai ką nors pakeisti, o ir noro tokio tikrai neturiu smile.gif žinau ką rašiau ir tai nebuvo tas pat per tą patį, jei kažkam taip susivaideno kaip ir brukimas man nuo to tikrai ne šilta ir nešalta, tema ne apie mane, o asmeninėms žinutėms skirtos až cool.gif jei jums vardas gražus, kaip jau rašiau, tai ir puiku, rašykit kur patinka, vadinkit kaip patinka nieks niekur to nesmerkia, kiekvieni tėvai tik patys sprendžia kaip vaikus vadinti kad ir ką tie vardai bereikštų rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mus mūsų Amelija jau greitai ateis smile.gif , laukiam nesulaukiam. Žinojau jau prieš pastojant, kad bus Amelija. Ir niekam neleidau kištisis ir siūlyti kt vardus. Manau mamos ir tėčiai jaučia kas geriau jų vaikui. Ir nesvarbu, nes visad bus kam tas vardas patinka, o kam ne. Mano sunui 16 m. vardas Redas. Jis lab patenkintas, kad Redas vardas yra iš retesnių. Mes su vyru abu nelab panašus į lietuvius, beto mano pro pro tikrai buvo prancuzaitė, tai mano Amelijai tikrai jos vardas tiks. Ir niekada netrumpinau ir nekreipinėjau savo vaiko vardo. Man asmeniškai nepatinka. Bet tai tik mano nuomonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lenastar17: 20 balandžio 2012 - 21:07
Oho kokios diskusijos sioj temoj biggrin.gif . Amelija yra super grazus vardas, o komentarai apie begalunyste tai isvis hmhm...gal geriau patylesiu.
Atsakyti
QUOTE(Lenastar17 @ 2012 04 20, 22:07)
Pas mus mūsų Amelija jau greitai ateis smile.gif , laukiam nesulaukiam. Žinojau jau prieš pastojant, kad bus Amelija. Ir niekam neleidau kištisis ir  siūlyti kt vardus. Manau mamos ir tėčiai jaučia kas geriau jų vaikui. Ir nesvarbu, nes visad bus kam tas vardas patinka, o kam ne. Mano sunui 16 m. vardas Redas. Jis lab patenkintas, kad Redas vardas yra iš retesnių. Mes su vyru abu nelab panašus į lietuvius, beto mano pro pro tikrai buvo prancuzaitė, tai mano Amelijai tikrai jos vardas tiks. Ir niekada netrumpinau ir nekreipinėjau savo vaiko vardo. Man asmeniškai nepatinka. Bet tai tik mano nuomonė.

Tuomet gal geriau pasirinkti prancūzišką, o ne vokišką/lotynišką vardą?
Atsakyti
QUOTE(Karikima @ 2012 04 20, 21:32)
gal geriau patylesiu.

ne komentarai, o graikų kalba. ką jau padarysi, kalbos nepakeisi jei reikšmė nepatinka rolleyes.gif nereikia tada taip sureikšminti jei reikšmė nerūpi/yra priimtina, nors kai kurios ir įžeidinėja žinančius ką šis vardas reiškia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 20 balandžio 2012 - 23:07
QUOTE(mamyte ievute @ 2011 10 25, 14:42)
Nuomonė yra ne graikų kalba, o tai, kad šis ypač retas medicininis terminas  susijęs su šiuo vardu. Amelija yra labai senas vardas, populiarus daugybeje šalių- pvz Italijoje, Amerikoje, Anglijoje. Yra istorinių asmenybių - Amelija Erhart - pirmoji perskridusi Atlantą moteris pilotė, Amelija buvo Anglijos karalienė - vargšai turbūt rūmuose nieks graikų kalbos neišmanė... smile.gif
Šiaip beveik visi užsienio vardu reiksmiu zodynai šį vardą kildina iš sen germanų žodžio "darbas", t.y. reikšmė būtų darbšti, nežinau iš kur lietuviški zodynėliai ištraukė "kova", matyt, vienas paraše, kiti nusižiurejo ..O vardai Amalija, Malika , Amelie ir tt yra tik šio vardo variacijos. Taigi, visiskai nepagrįstas šios pagiežingos damos samprotavimas, kad Amelija reiškia liga, o Amalija kova..

štai Jums keletas nuorodų

http://www.thinkbaby...eaning/0/Amelia
http://babynamesworl..._of_Amelia.html
http://www.babynames...name_Amelia.htm
http://www_babynolog...amelia-f11.html

Ir, savaime aišku, apie jokią begalunystę nerasite. Yra vardo reikšme ir kilme, o visai kas kita, kad kažkurioj kalboj tas ar panašus žodis gali turėt kokią kitą reikšmę.. Kalbų yra šimtai ir, gerai paieškojus, neabejoju, kad tokiu būdu galima ir daugiau net labiausiai priimtų vardų iškreipti ir išjuokti..

Žodžiu, visa tai rašau tam, kad moterys, šiuo puikiu vardu pavadinusios ar ketinančios pavadinti savo dukras, neįsiskaudintų dėl šios grubios ir pritvikusios pykčio (neaišku kam) moteriškės komentarų..

O šiaip su ja tikrai neverta ginčytis ar ką nors įrodineti, nes panašu, kad ji is tu žmonių, kuriems tiesa net ir nėra reikalinga..O kam, jei jie turi savo tiesą ..

QUOTE(l'eau @ 2012 04 20, 23:59)
ne komentarai, o graikų kalba. ką jau padarysi, kalbos nepakeisi jei reikšmė nepatinka rolleyes.gif  nereikia tada taip sureikšminti jei reikšmė nerūpi/yra priimtina, nors kai kurios ir įžeidinėja žinančius ką šis vardas reiškia smile.gif

l'eau, štai argumentuotas atsakymas į jūsų postą. Praleidžiate pro akis jums nepatikusius argumentus. Nejaugi visi žmonės kada nors pavadinę savo dukras Amelijom (tarp jų, kaip žinia, buvo kilmingų ir žymių asmenybių) buvo neišmanėliai. Na vienoj kalboj šis VARDAS (nepainiokite su terminu) reiškia darbštumą, o kitoje kalboje jis sutampa su medicininiu terminu, nuo to jis netampa prastesnis ir visos buvusios ir esamos Amelijos kažkokios nepilnavertės, dar baisiau-begalūnės. Tai dabar visiems Lukams belieka verkti, nes svogūnu pavadino. Mat rusų kalboje būtent tą ir reiškia.
Jūsų nuomonė nėra dogma, kad ir kaip norėtumėte senovinį vardą pritempti prie jums patikusios reikšmės tam tikroje kalboje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anndora: 21 balandžio 2012 - 14:46
Net juokas kyla, koks skirtumas ka kokioj kalboj reiskia... Svarbu kad vardas nera is to zodzio kiles! Gal jusu vardas kokioj zulu kalboj reiskia kazka bjauraus, pasidomekit, jei reikia pasikeiskit!
Ir siaip kiekvienas tulas graikas manau yra girdejas varda Amelija, bent jau is garsaus filmo kuris ta varda ispopuliarino, taigi ir jiems tai turetu skambeti kaip normalus vardas o ne kaip diagnoze doh.gif . Bet sakes tai zmogaus noras gincytis doh.gif
Atsakyti
Man gražus vardas.Gražiai skamba.Ir tikrai nemanau kad vardas kilo nuo ligos pavadinimo,juk Lukas nekilo nuo svogūno,o Galina tikrai ne nuo vištos.
Atsakyti
QUOTE(Anndora @ 2012 04 21, 14:42)
Jūsų nuomonė nėra dogma, kad ir kaip norėtumėte senovinį vardą pritempti prie jums patikusios reikšmės tam tikroje kalboje.

graikų kalba nėra mano nuomonė kad ir kaip norėtumėt taip vadinti. aš nieko nepritempinėju, toje kalboje amelija reiškia begalunystę ir tiek. ne aš kalbą sukūriau, todėl galite liautis tą reikšmę adresuoti mano kūrimui ar vadinti mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 04 24, 11:27)
graikų kalba nėra mano nuomonė kad ir kaip norėtumėt taip vadinti. aš nieko nepritempinėju, toje kalboje amelija reiškia begalunystę ir tiek. ne aš kalbą sukūriau, todėl galite liautis tą reikšmę adresuoti mano kūrimui ar vadinti mano nuomone.

Vardas kilo ne iš graikų kalbos, kad ir kaip ši reikšmė jums patiktų. Pasiskaitykite. Buvo pateiktos nuorodos. Vardas Lukas, taip pat ne iš rusų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anndora: 24 balandžio 2012 - 10:54
kad ši reikšmė egzistuoja, nereiškia kad man patinka. gal pati pasiskaitykite prieš kitiems priskirdama kalbos autorystę, kalbą tapatindama su nuomone ar šiaip dėdama savo žodžius kitiems į lūpas. graikų kalboje šis vardas reiškia begalūnystę kad ir kaip jums tai nepatintų ar norėtusi šį faktą vadinti 'nuomone'. nesvarbu iš kur vadas kilęs, reikšmės toje kalboje nepakeisi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 24 balandžio 2012 - 12:39