Įkraunama...
Įkraunama...

Testamentas

Vyras testamentą gali parašyti savo valia kokį nori, jo sąlygoms Jūsų pritarimo nereikia, tačiau jis gali palikti tik savo turto dalį. Pagal klausimo sąlygas tik pusę jūsų statomo namo.
Atsakyti
Mano pirmas vyras mirė prieš 10 metų, po trijų metų mirė jo mama, kurios vardu buvo jų namas.Paveldėjimas nebuvo parašytas. Tame name gyveno uošviai ir jų dukra su šeima. Po anytos mirties buvusio vyro sesuo persirašė namą savo vardu. Ar ji neturėjo gauti mano sutikimo(kaip nepilnamečio sunaus mamos) ir ar dalis turto nepriklauso mano sūnui? Aišku aš negalvoju su ja bilinėtis, bet šiaip įdomu.
Atsakyti
Jei tuo metu Jūsų sūnaus nebuvo įsisūnijes antrasis Jūsų vyras, tai sūnus turėjo teisę į savo tėvo dalį. Jūs turėjote notariškai atsisakyti nuo paveldėjimo.
Dėl galimybių bylinėtis, bus sudėtinga. Tačiau...... kreipkitės į gerą advokatą.
Atsakyti
Mano teta istekejusi, vaiku neturi. Neseniai testamentu paliko visa savo turta man t.y. savo duktereciai. Savo turta ji igijo jau budama susituokus. Parasydama testamenta vyro sutikimo neturejo. Ar jos mirties atveju turtas atiteks man ar jos vyrui? Girdejau, jog teks viska dalintis per puse. Ar galeciau teisme uzgincyti vyro teise i jos turta, jie negyvena kartu gal 15 metu.
Atsakyti
Surašyti savo valią testamente vyro sutikimas ir nereikalingas. Santuokoje įgytas turtas laikomas bendru sutuoktinių turtu ir paptrastai Jūs paveldėtumėt 1/2 bendro turto t.y. tetos dalį. Pagal Jūsų papasakotą situacija manau galėtumėte užginčyti vyro teises, tačiau bus nelengva.
Atsakyti
Sveiki,mano tėtis mirė liepos 11 diena ir nesenai šiomis dienomis buvo gautas laiškas,kad jis yra išsimokėtinai paėmes telefoną.Ir jau auga delspinigiai.Noriu žinoti ar aš su sese turiu apmokėti šią skolą.Ar aplamai mes paveldime jo skolas.Su mama jis išsiskyręs.Nes mes paveldėjimo dokumentus susitvarkėme,liko sodas ir žemės gabaliukas,tai ten parašyta ,kad už žeme visos skolos mums atitenka,bet šiuo atveju ar turime mokėti už tą telefoną.
Atsakyti
Paveldite tiek turtą tiek skolas.
Atsakyti
Sveiki,
Aš turiu tetą,kuri yra 1-os gr. invalidė, jai pripažinta visiška negalia:nekalba,nevaldo kairiosios kūno pusės. Jai reikia,kad ja rūpintųsi ištisą parą. Vaikų ir šeimos neturi, o tik 3 seseris. Situacija yra tokia,kad kažkuri viena iš seserų turi dabar prisiteisti globą ir ją prižiūrėti. Teta yra testamento neparašius. Man yra įdomu,ar tas žmogus,kuris prisiteis globą ir ją prižiūrės turės kokių išskirtinių teisių į tetos (po jos mirties) butą? Ar visoms trims seserims bus vienodos teisės? Nesvarbu bus,kad tik 2 seserys,gyvenančios Kaune bus ją prižiūrėjusios iki invalidumo ir po, o kita gyvena provincijoje ir yra jau daug metų nesimatę. Ir dabar kalbant dėl globos dvi seserys atsisako teistis dėl globos,nes jos senyvo amžiaus ir blogos sveikatos. Jos jau negali jos prižiūrėti. Tai prisiteisti globą ir prižiūrėti ligonį liekai tik vienai iš sesučių. Iš moralinės pusės viskas kaip ir aišku,o kaip iš teisinės?
Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Sveiki,
mano senelis turi du sunus: mano teva ir mano dede. Senelis turi nemazai nekilnojamojo turto (butas, sodyba, garazas). Testamente viska nori palikti mano tevui, nes savo metu ir buta, ir sodyba jau "suorganizavo" mano dedei. Bet mano dede jau dabar reiskia pretenzijas i numatyta perduoti mano tevui turta.
Senelis sako, kad pagal testamenta viska palieka mano tevui, bet mano tevas sako, kad NEPRIKLAUSOMAI KAS PARASYTA TESTAMENTE, VISKAS BUS PADALINTA PAGAL ISTATYMUS, T.Y. 50/50 tarp jo ir mano dedes, todel reikia iforminti dovanojima. Ar tai tiesa? Ka reikia padryti, kad nei mano dede, nei jo seima negaletu pretenduoti i si turta?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 01 vasario 2006 - 00:09
Testatoriaus valia palikti savo turtą kam tik nori (nebūtinai giminaičiui ar net asmeniui, galima bažnyčiai, valstybei ir pan.). Pavelduimas turtas dalinamas pagal įstatymą ( CK ) tik jei nėra testamento. Testamentas turi viršenybę prieš įstatymą. Todėl jei senelis tinkamai iformins testamentą jokių dalybų nebus. Kokiu būdu savininkas "sutvarkys" savo turtą būdamas gyvas yra tik jo reikalas.
Atsakyti
Globėjas neįgauna papildomų teisių į globotinio turtą po pastarojo mirties. Būtinas testamentas ar sutartis, kad žmogus išlaiko kitą asmenį iki jo mirties ir už tai gauna jo turtą (butą).
Atsakyti
1999 m. mire mano mama. Tik 2005 m. buvo sutvarkyti dokumentai apie jos mamos (mano mociutes) po mirties likusi turta - miska, zeme, nama. Yra like gyvi du mamos broliai ir sesuoč taipogi mano tevas, mamos teisetas vyras ir jo vaikai - mes su seseria. Su tevu santykiai nera artimi, tad atsitiktinai suzinojome, jog visi dokumentai jau sutvarkyti ir tevas sekmingai sia zeme kartu su kitais mamos brolkiais ir seseria pa+rsidave. Keista, maniau, jog ir man kazkokia dalis priklauso ir tvarkant dokumentus reikes mano parasu ir sutikimu. Ar as teisi ar ne ir ka galeciau padaryti, jei tevas padare kazka nelegalaus? Id anksto dekoju,
Atsakyti