QUOTE(suntea @ 2007 08 28, 21:54)
Ne. Joms nedaėjo. Jos kažko siekia. Pastoviai. Nuolat galvoja, kaip gyvenimą padaryti prasmingesnį. Jei Jums daėjo, kad gyvenimas beprasmiškas. Kas buvo, tai jau praeitis. O kas bus, tai vienintelis užtikrintas dalykas, yra mirtis ateityje. Tai beprasmiška viskas pasidaro. Ir meilė. Ir norai. Ir jausmai. Koks skirtumas, kas tau po mirties užmerks akis. Morgo darbuotojas ar tavo vyras? Taigi mirusi būsi. Jos to dar nesuprato. Kad beprasmiška viskas. Ir džiaugsmas. Ir skausmas. Nei viena, nei kita, nėra gerai. Tik bereikalingos emocijos.
Gerai, kad Jūs tai supratote. ir žinojote, nuo kur pradėti...
ėėė.. neeee!
matau nesusikalbėjome. Aš labai pritariu šiems žodžiams:
"Bet turbūt kvailos. Va kame šuo pakastas. Kvailos. Jos netgi tikisi. kad tuoj. Tuoj. Kažkas įvyks. Na tarkim, kad ir vyras, viską pakeičiantis jų gyvenime ims ir ateis... Kvailystė."
Bet tikrai nepritariu, kad beprasmiška viskas. Totali nesąmonė. O jei Jūs taip galvojate, tai užuojauta. Prarandate labai daug džiaugsmo gyvenime tuomet.
Apie gyvenimo prasmę čia būtų galima ir visą savaitę rašinėtis. Bet aš prasmę matau. Žmogus, tokia būtybė, kad gali patirti daug nuostabių dalykų. Užplūsta nuostabios emocijos patiriant kažką pirmąjį kartą. O patirti šiame gyvenime oi kiek daug mes dar galime. Tik noro reikia.
Dėl užtikrintumo Jūs teisi, mirtis užtikrinta. Ateitis ne. Bet kam galvoti apie ateitį, jei gali mėgautis šia minute! Čia, dabar, kur esi ir su kuo esi. Štai tą aš ir suvokiau. Ne gyvenimo beprasmybę, o akimirkos laikinumą. Suvokiau, kad beprasmiška laukti kažko. Beprasmiška tikėtis, kad jei neatėjo iki šiol, ateis rytoj. Reikia gyventi ir džiaugtis šia akimirka. Mėgautis. Ragauti. Klausytis. Jausti. Užuosti. Svajoti. Gyventi.
Meilė ateis. Ateis tikėtai ir netikėtai. Tikėtai, nes mes ja tiesiog Tikime. Netikėtai, nes mes ne laukiame jos, o gyvename. Jei gyvenimas pradeda nebepatikti, pati jį ir keičiu. Ne laukiu. O imu ir keičiu. Pakeisiu gyvenimą. Pasikeis žmonės. Vėl nauji pojūčiai.
Taip, tai ratas. Bet jis ne beprasmiškas. Prasmę įžvelgiu žmonių šypsenose. Žmonių prisilietimuose. Žmonių akyse. Prasmės tiek daug.. kad neužtenka man laiko apie ją parašyti. Ją reikia pajausti.