Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba :(

4u.gif mažiui mūsų jau 6 metai, bet šnekėti mes pradėjom irgi vėlai. viskas pasikeitė, kai vaiką išleidau į darželį. jam tada suėjo 3 metai. su juo pradėjo dirbti logopedė, tai po kelių mėnesių pasimatė rezultatas. buvom praėję komisija, kur buvo nustatytas kalbos sutrikimas. kažkaip už darželį mums mokėt nereikėjo iki šių metų. dabar jau įvedė mokestį ir tiems kurie lankosi pas logopedus. dabar jau 6 metai, bet dar yra raidžių, kurių jis neištaria, labai sunkiai atpasakoja tekstus, maišo linksnius.
Atsakyti
QUOTE(Emile @ 2008 02 17, 10:47)
Brolio mama man sako, na paziuresim, kas teisus, pamatysi, kad kai ateis laikas tai ir kalbes ir nieko cia daryti nereikia. Pasakiau, kad as nenoriu gincytis del vaiko sveikatos ir nenoriu buti del to teisi. Tiesiog liudna, kad kai kurie teveliai yra kvaili ir rupinasi tik savo reikalais, na, gal ir amzius toks, ta mamyte uz mane 10 metu jaunesne, pasigimde vaikeli 18 metu, dabar studijuoja ir save tobulina...

kaip cia suprast?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas: 18 vasario 2008 - 23:22
Prissikaiciau cia as ir kazkaip neramu...maniske dar nera tokia didele,kad daug kalbetu,bet man atrodo,kad mazokai sneka,ciulptuka naudojam sad.gif ,aiskiai tariam ate,mama,dok (duok) peeepe (meneselis kepe) daugiau nieko,regis.Kai tuo tarpu darauges dukryte (5 dienom jaunesne) taria tokius zodzius kaip atidok (atoduok) ,mano,oboly (obulys) apyyyyy (aplesinas) ji dar neturedama nei metuko labai aiskiai "ten lele" rodydama i lele tare.Nu,dar tokius zodzius kaip dede,tetute,arbatyte ,pele,gele,labas,ankyte(rankyte)...tai cia tiek atsimenu,o kiek pamirsau arba nezinau...zodziu tikra plepute(beje ciulptuka taip pat naudoja )Maniske kazkaip nenoriai kartoja.Ar tai galetu reiksti,kad jai koks sutrikimas,o gal dar anksti spresti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2008 02 19, 00:21)
kaip cia suprast?

Cia klaida. kalba ejo apie vyro brolio zmona ir mergaites mama, bet koks skirtumas, cia yra painus giminystes rysys, bet paredaguoti nemoku
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2008 02 18, 23:31)
Ar tai galetu reiksti,kad jai koks sutrikimas,o gal dar anksti spresti?  g.gif
O kiek mergaitei metų, mėnesių? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2008 02 19, 16:21)
O kiek mergaitei metų, mėnesių?  blink.gif

Metukas ir beveik 5 menesiai.O siaip tai lyniuote mano parase yra,uz tai ir neuzakcentavau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2008 02 19, 18:27)
lyniuote mano parase yra,uz tai ir neuzakcentavau  mirksiukas.gif
Atsiprašau, nelabai kreipiu dėmesį į tuos "papuošimus", nors ir pati "puošiuosi" doh.gif .

Pusantrų metų vaikui tų kelių žodelių užtenka. Šiuo metu vaikas sparčiai kaupia žodyną, nors daugelio žodžių tiesiog nepajėgus atkartoti. Gali atsirasti 2 žodelių frazė (kad ir "atia lialia!" "kate niau niau" ir pan.) Jei labai rūpi kalbos raida, galite užsirašinėti kiekvieną naują žodį (užsirašyti ir datą). Vėliau bus labai įdomu paanalizuoti stebėjimus mirksiukas.gif .
Susirūpint reiktų, jei, kurį laiką kalbėjus, visiškai "užsičiauptų".
Atsakyti
Mes taip pat turime problemų su kalba. Berniukui 3,5 m. Kalba gan aiskiai tačiau kalbos gramatinė struktura labai netiksli. O didžiausia bėda, jog maišo skirtingas kalbas. Be lietuviu, jam dar tenka mokytis rusų ir portugalų kalbų. Aš pati su sūnumi stengiuosi kalbeti tik lietuviškai, bet jis man dažnai atsako kita kalba arba išvis kalbų mišiniu. verysad.gif Gal kas susidūrėte su panašia situacija ir galėtumete ką patarti.
Atsakyti
QUOTE(Lauroske @ 2008 02 19, 19:28)
didžiausia bėda, jog maišo skirtingas kalbas. Be lietuviu, jam dar tenka mokytis rusų ir portugalų kalbų. Aš pati su sūnumi  stengiuosi kalbeti tik lietuviškai, bet jis man dažnai atsako kita kalba arba išvis kalbų mišiniu.
Jeigu apsisprendėt, kad vaiko gimtoji kalba - lietuvių kalba, tai be jokių išlygų su vaiku namuose bendraukit lietuviškai. Galite vaiko "kalbų faršą" išversti ir atkartoti kai kurias frazes lietuviškai. Tai vaikui garantuos tam tikrą pastovumo ir saugumo jausmą ir formuos lietuvių kalbos suvokimą. Kitų kalbų jis savaime mokysis kitose aplinkose su kitais žmonėmis.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2008 02 19, 19:22)
Atsiprašau, nelabai kreipiu dėmesį į tuos "papuošimus", nors ir pati "puošiuosi"  doh.gif .

Pusantrų metų vaikui tų kelių žodelių užtenka. Šiuo metu vaikas sparčiai kaupia žodyną, nors daugelio žodžių tiesiog nepajėgus atkartoti. Gali atsirasti 2 žodelių frazė (kad ir "atia lialia!" "kate niau niau" ir pan.) Jei labai rūpi kalbos raida, galite užsirašinėti kiekvieną naują žodį (užsirašyti ir datą). Vėliau bus labai įdomu paanalizuoti stebėjimus  mirksiukas.gif .
Susirūpint reiktų, jei, kurį laiką kalbėjus, visiškai "užsičiauptų".

aciu uz atsakyma,belieka apsisarvuoti kantrybe,beje,mes irgi uzsienyje gyvenam...
Atsakyti
Čia yra "Rusų kalba vaikams užsienyje" , tačiau daug ką galima "pritempti" savoms reikmėms mirksiukas.gif . Kas skaito en (aš, deja, ne schmoll.gif ), gali daug info rasti pagal žodį "bilingualism", ypač amerikietiškuose tinklapiuose.
Atsakyti
Maniskiui geguze treji ... sneka, marmaliuoja nemazai... taciau suprasti nieks negali.. tik as kartais ir MB.. doh.gif darzelio nelankes dar..
Atsakyti