Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba :(

QUOTE(skruzdeda @ 2008 04 18, 19:35)
norėjau pasidziaugti, kad mano vaikas pasakė jau gana ilgą sakinį  "aš padėjau šitą sausainį ant stalo". Super!

dziugu 4u.gif
Atsakyti
Grįžom iš ligoninės. Lietuvoj rimtesnių tyrimų jau nebeįmanoma atlikti, atlikom viską viską. Labai džiugu, kad fiziškai galvoje viskas tvarkoj, jokių pakitimų ar patologijų. Tačiau... nu kodėl tas penkiametis nekalba??? verysad.gif
Tiesa, po narkozės kažkaip padaugėjo žodžių g.gif Tą patį vakarą išgirdau gal 5 naujus žodžius bigsmile.gif
Pasakiau daktarei. Sakė, kad jos praktikoje tai būtų antras vaikas, kurio motina sako, jog po narkozės atsirado pagerėjimas tongue.gif
Hmm, gal po savaitės reiktų pakartot "dozę" rolleyes.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 04 19, 10:30)
Tiesa, po narkozės kažkaip padaugėjo žodžių g.gif Tą patį vakarą išgirdau gal 5 naujus žodžius bigsmile.gif
Pasakiau daktarei. Sakė, kad jos praktikoje tai būtų antras vaikas, kurio motina sako, jog po narkozės atsirado pagerėjimas tongue.gif
Hmm, gal po savaitės reiktų pakartot "dozę"  rolleyes.gif  lotuliukas.gif

Tai gerai, kad bent fiziškai sveikas 4u.gif Gal narkozė atpalaidavo tai, kas buvo ''užspausta'' smegenyse ir tie nauji žodžiai ''iššoko'' į paviršių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 04 19, 12:30)
Grįžom iš ligoninės. Lietuvoj rimtesnių tyrimų jau nebeįmanoma atlikti, atlikom viską viską. Labai džiugu, kad fiziškai galvoje viskas tvarkoj, jokių pakitimų ar patologijų. Tačiau... nu kodėl tas penkiametis nekalba???  verysad.gif

Hmm, gal po savaitės reiktų pakartot "dozę"  rolleyes.gif  lotuliukas.gif

neabejoju, kad jis supranta, kad jam dare ta narkoze todel, kad issiaiskinti, kodel nekalba. Gal jis labai issigando, kad daugiau nieko panasaus nedarytu, tai is tos baimes kalbeti pradejo??? lotuliukas.gif

Kai mano vaikui buvo 2 menesiai, jis kazkuria diena nustojo valgyti ir prabuvo gan ilgai nevalges gal kokias 9 valandas ar kazkas tokio. Duodu valgyti - spiegia. Patare daugiau nebelaukti ir kuo greiciau vaziuoti i ligonine. Susiruosem vaiziuoti, dar pries iseidama pabandziau duoti - ismauke gal dvi normas ir uzmigo. Tai darau isvada, kad kazkokiu budu suprato, kad blogai baigsis jeigu nevalgys.

Tai faktas, kad jau 5 metu vaikas 100% viska supranta.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 04 19, 13:30)
Tačiau... nu kodėl tas penkiametis nekalba???  verysad.gif

Mano vyresnysis sūnus kalbėt pradėjo 4,5. Ir ne sakiniais, o tik atskirais žodeliais. Tuo metu antrą kartą gydėsi sanatorijoj Druskininkuos, o grįžęs iš jos pradėjo dainuot: juja, na na na na... thumbup.gif lotuliukas.gif Tai reiškė jūrą blush2.gif Dar tuo pačiu išmoko pasakyti: labas... Iki 4,5 jis net žodį mama ištardavo labiau atsitiktinai, nei sąmoningai. Tai tokia buvo pradžia.
Šiemet jam bus 18. Turiu pasakyt - kalba ir susikalba lotuliukas.gif mirksiukas.gif

Gal bent kiek paguodžiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2008 04 20, 13:08)
Iki 4,5 jis net žodį mama ištardavo labiau atsitiktinai, nei sąmoningai. (...) Šiemet jam bus 18. Turiu pasakyt - kalba ir susikalba lotuliukas.gif  mirksiukas.gif
Be jokios abejonės, tokie žodžiai guodžia. Žmogus išmoks kalbėti ir susikalbėti. Tačiau esu įsitikinus, kad iki tol vaikas mokykloje patirs daugybę sunkumų.

Antra vertus, neturėję vaikystėje kalbos sutrikimų suaugę asmenys dėl įvairių priežasčių gali nesugebėti sklandžiai ir vaizdžiai kalbėti. Gebėjimas kalba išreikšti mintis - didelė Dievo dovana.

Atsiprašau, truputį ne į temą: būtų įdomu, kokie dalykai taviškiui sekasi geriausiai ir ką ketina studijuoti (o gal jau studijuoja?) mirksiukas.gif . Įtariu, kad ką nors, susijusio su "skaičiavimu".
Atsakyti
[COLOR=blue]O MANO VAIKUI JAU 7 METEI,BET VIS DAR SUNKIAI IR NEAISKIAI KALBA,LANKO JIS IR LOGOPEDINI DARZELI,BET LETAI MES JUDAM I PRIEKI,SIEMET EISIM IR I 1KLASE,KURI BUS SUFORMUOTA SPEC TOKIEMS VAIKAMS,JOJE BUS TIK6 VAIKAI IR 2 MOKYTOJOS.ZIURESIM,GAL MOKYKLA ATRIS JAM TA KALBA.SIAIP JIS YRA PROTINGAS VAIKIS,PAZYSTA VISAS RAIDES,SKAICIUS,MASTANTIS,BANDO SKAITYTI SKIEMENIMIS.DAUG KUR TYREMAS,BET NIEKS NIEKO NERADO.
Papildyta:
QUOTE(neringax @ 2008 04 20, 15:26)
[COLOR=blue]O MANO VAIKUI JAU 7 METEI,BET VIS DAR SUNKIAI IR NEAISKIAI KALBA,LANKO JIS IR LOGOPEDINI DARZELI,BET LETAI MES JUDAM I PRIEKI,SIEMET EISIM IR I 1KLASE,KURI BUS SUFORMUOTA SPEC TOKIEMS VAIKAMS,JOJE BUS TIK6 VAIKAI IR 2 MOKYTOJOS.ZIURESIM,GAL MOKYKLA ATRIS JAM TA KALBA.SIAIP JIS YRA PROTINGAS VAIKIS,PAZYSTA VISAS RAIDES,SKAICIUS,MASTANTIS,BANDO SKAITYTI SKIEMENIMIS.DAUG KUR TYREMAS,BET NIEKS NIEKO NERADO.

Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2008 04 20, 13:34)
1. Be jokios abejonės, tokie žodžiai guodžia. Žmogus išmoks kalbėti ir susikalbėti. Tačiau esu įsitikinus, kad iki tol vaikas mokykloje patirs daugybę sunkumų.

2. Antra vertus, neturėję vaikystėje kalbos sutrikimų suaugę asmenys dėl įvairių priežasčių gali nesugebėti sklandžiai ir vaizdžiai kalbėti. Gebėjimas kalba išreikšti mintis - didelė Dievo dovana.

3. Atsiprašau, truputį ne į temą: būtų įdomu, kokie dalykai taviškiui sekasi geriausiai ir ką ketina studijuoti (o gal jau studijuoja?)  mirksiukas.gif . Įtariu, kad ką nors, susijusio su "skaičiavimu".

1. Tikra tiesa. Bandė nurašyt cool.gif Nepasidaviau ax.gif O šiandien galiu pasigirt, mokosi geriau, daug geriau, už kitą mano sūnų, kuris ir kalbėt 1,5 pradėjo, ir jokių sveikatos sutrikimų neturėjo, ir tarška lig šiol lyg užsuktas...

2. Irgi tiesa. Galbūt jo kalba nėra tokia sklandi, kaip galėtų ar turėtų būt, bet jam sekasi kitur, pvz. muzikuot tongue.gif

3. Kad ne, su skaičiavimu jis nelabai sudraugauja ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 20 balandžio 2008 - 17:35
QUOTE(jėga @ 2008 04 20, 18:16)
jam sekasi kitur, pvz. muzikuot tongue.gif
Aha! bigsmile.gif thumbup.gif

Čia tokios "ovacijos" todėl, kad kalbą valdo vieni smegenų centrai, o skaičiavimo, muzikinius ir t.t. - visai kiti. Taigi, nekalbiukas gali būti gabus muzikantas, dalininkas, bankininkas, sportininkas. Juk ne šiaip sau E.Eriksonas išskyrė tiek daug intelekto rūšių mirksiukas.gif .

Iš viso to išplaukia išvada: mamos, stebėkit, kas vaikui sekasi geriausiai! Puoselėkit ir skatinkit tuos gebėjimus: pieškit, dainuokit, skaičiuokit, sportuokit ir džiaukitės vaiko pažanga. Jei vaikas neturi ypatingų kalbinių gebėjimų, nereiškia, kad jis nieko daugiau ir nesugeba. mirksiukas.gif
Atsakyti
Tiksliai, matau, kad mano vaikio stipri puse yra forma, skaiciai, schemos (sakiau bus architektas degustatorius, nes receptai ir konstravimas nuo 1m amziaus idomiausios temos), vaizdine atmintis permusa viska, net skaityti jis nesistengia, o bando pagal vaizda prisiminti, zodi ir spelioja doh.gif taciau, matyt viduje jis vis delto turi kazkoki estetikos kloda, kuri butinai nori isreiksti zodziais (kuo as labai dziaugiuosi), nes pvz. syki mane pamates duse nuoga blush2.gif jis susuko: Mama, taigi tu princese!
Apie savo mergaite jis sako, Ula grazi, ji su kaspineliais ir jos pedkelnes su taskeliais lotuliukas.gif ums kaip matau uzduotis ismokyti teisingai vaika kalbeti.
Neringax, o kokiam mieste ir kokia cia mokykla? labai idomu? Nes Vilniuje zinau tik keleta vietu, kur yra imanoma tokia pagalba vaikams.
naitas, sakoma, kad po ligos maziukai staiga duoda vystymosi suoli, gal ir cia taip organizmas sureagavo ir zodziu padave thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2008 04 20, 13:34)
Be jokios abejonės, tokie žodžiai guodžia. Žmogus išmoks kalbėti ir susikalbėti. Tačiau esu įsitikinus, kad iki tol vaikas mokykloje patirs daugybę sunkumų.

Antra vertus, neturėję vaikystėje kalbos sutrikimų suaugę asmenys dėl įvairių priežasčių gali nesugebėti sklandžiai ir vaizdžiai kalbėti. Gebėjimas kalba išreikšti mintis - didelė Dievo dovana.

Atsiprašau, truputį ne į temą: būtų įdomu, kokie dalykai taviškiui sekasi geriausiai ir ką ketina studijuoti (o gal jau studijuoja?)  mirksiukas.gif . Įtariu, kad ką nors, susijusio su "skaičiavimu".

Mes jau darzelyje patiriame sunkumu: girdejau kaip viena mergaite sake;neimanoma su juo zaisti, viskas jam negerai, cypia kaip laukinis verysad.gif verysad.gif verysad.gif taip man liudna ánt dusios"paliko...bet toks gyvenimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DonaldaB: 21 balandžio 2008 - 09:23
Sveikutes! 4u.gif
Dziaugiuosi,kad mano panelyte lanko sestadienine mokyklele ir jei ne kasdien tai kas antra dienele po zdeli vis isgirstu,veliau ji tarsi juos pamirsta,bet pliusas tas kad ji jau megina drasiai atkartoti mano ar kito zmogaus pasakyta zodi thumbup.gif
Bet va kas idomu,vakar ji pasieme vystykla,susidejo spalvotus stambius rutuliukus(is tokio zaidimo kur karolius verdavome),susidejo i ta vystyla,paprase suristi,kad jie neiskristu ir pareiske kad tgas rysulelis jos kudikelis,ji migde jy,mylavo ir kartu uzmigo,nuzinokit neleidzia to rysulelio net isardyti!nors leliu pilna namiu,gal as ko nesuprantu g.gif Pagelbekit,gal kuri nusimanote sioje situacijoje blush2.gif g.gif doh.gif
Atsakyti