Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba :(

QUOTE(SiDo @ 2007 10 11, 15:33)
Tai normalu, kad nusibosta - maniskiui tas pats buvo. Visgi vaikai ir jiems ta pamokos forma greitai igrista, paskui namie kai geros nuotaikos reikia per zaidimus viska toliau tobulinti. Mes jau baigem VRC uzsiemimus, dabar ziuresiu kaip seksis ikalbeti darzelio logopedes ax.gif

Gal kas patartu kaip ismokinti vaika ivardziu - maniskis nesupranta, kad ant saves reikia sakyti ''as''. Kartais rodo i save nuotraukoj ir sako ''tu'' doh.gif O siaip save vadina ''mane'' rolleyes.gif

Kaip išmokinti vaiką įvardžių...Paprasčiausiai siūlyčiau pasirūpinti, kad aplinka teisingam įvardžių naudojimui būtų palanki tam..Kadangi jau turite tokį tikslą tai su vaiku bendraukite sakydami "tu jonuk",į kitus žmones kreipdamesi tap pat sakykite kaip vaikas girdi..Kai pradės vartoti taisyklingai vieną įvardį pereikite prie kito...sakydamu aš rodykite į save...jis, jie taip pat galite rodyti arba " pasakykite "jis" po pauzės tėtis. Taip pat nebijopkite paprašyti ir aplinkinių, kad tai bendrautų su vaiku...Jei jūsų vaikas daugiau kalbos problemų neturi turėtų padėti... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(logopedė @ 2007 10 12, 11:03)
Kaip išmokinti vaiką įvardžių...Paprasčiausiai siūlyčiau pasirūpinti, kad aplinka teisingam įvardžių naudojimui būtų palanki tam..Kadangi jau turite tokį tikslą tai su vaiku bendraukite sakydami "tu  jonuk",į kitus žmones kreipdamesi tap pat sakykite kaip vaikas girdi..Kai pradės vartoti taisyklingai vieną įvardį pereikite prie kito...sakydamu aš rodykite į save...jis, jie taip pat galite rodyti arba " pasakykite "jis" po pauzės tėtis. Taip pat nebijopkite paprašyti ir aplinkinių, kad tai bendrautų su vaiku...Jei jūsų vaikas daugiau kalbos problemų neturi turėtų padėti... mirksiukas.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif o nuo kokio ivardzio siulytumet pradeti - nuo ''as'' ar nuo ''tu''?
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 10 12, 14:09)
Aciu uz patarimus 4u.gif o nuo kokio ivardzio siulytumet pradeti - nuo ''as'' ar nuo ''tu''?

Gal siūlyčiau pradėti nuo "aš" jei jūsų vaikas nė vieno jų nevartoja taisyklingai :
Atsakyti
Šiandien nupirkau kažkokius lavinamuosius žaidimus. Tai sūniukas taip noriai klausinėjo kas ten pavaizduota ir pats bandė atkartoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(logopedė @ 2007 10 12, 11:12)
Gal siūlyčiau pradėti nuo "aš" jei jūsų vaikas nė vieno jų nevartoja taisyklingai :

Jis ''aš'' sako tik kai vartoja posakį ''aš čia'' (kai žaidžiam slėpynių). Kai mato save nuotraukoj sako ''čia tu'' (matyt mėgdžioja kaip mes sakom). O šiaip tai pas jį aš - tai ''mane'' (pvz. Kas taip padare? - Mane ax.gif , jei nori ka nors padaryti, šaukia ''mane'' (tipo ''aš darysiu'') doh.gif ).
Aš jį nuolat taisau, jis pakartoja, o paskui vėl savo ax.gif

Pastarosiomis dienomis vėl papildė savo paukštiška žodyną dar vienu garsažodžiu - ''vvvuu'' doh.gif (reiškia važiavimą, kad mašina ar kaškas kitas važiuoja).
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 10 12, 14:25)
Pastarosiomis dienomis vėl papildė savo paukštiška žodyną dar vienu garsažodžiu - ''vvvuu'' doh.gif (reiškia važiavimą, kad mašina ar kaškas kitas važiuoja).

Gal gali priminti kiek tavajam metukų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2007 10 12, 11:29)
Gal gali priminti kiek tavajam metukų  mirksiukas.gif

trys metai ir beveik trys menesiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 10 12, 14:33)
trys metai ir beveik trys menesiai 4u.gif

kai skaitau apie tavąjį atrodo kad ten apie mano vaiką parašyta
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2007 10 12, 11:16)
Šiandien nupirkau kažkokius lavinamuosius žaidimus. Tai sūniukas taip noriai klausinėjo kas ten pavaizduota ir pats bandė atkartoti  thumbup.gif

Kokius žaisliukus nupirkai? ax.gif Pas mus jau visas kalnas ir knygeliu ir visokiu zaidimu, delioniu, kad nors kas nors padėtų doh.gif

QUOTE(*Širdelė* @ 2007 10 12, 11:46)
kai skaitau apie tavąjį atrodo kad ten apie mano vaiką parašyta

Man irgi daznai buna toks jausmas kai skaitau apie kitus nekalbancius vaikus. Pvz. skruzdėda kai aprasė savo vaika - galvojau tip top viskas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 10 12, 14:57)
Kokius žaisliukus nupirkai? ax.gif Pas mus jau visas kalnas ir knygeliu ir visokiu zaidimu, delioniu, kad nors kas nors padėtų doh.gif
Man irgi daznai buna toks jausmas kai skaitau apie kitus nekalbancius vaikus. Pvz. skruzdėda kai aprasė savo vaika - galvojau tip top viskas doh.gif

Mums daržely logopedė buvo parodžiusi maždaug kokio tipo pirkti. kai grįš MB paprašysiu kad nufotkintų ir įkelsiu nuotraukas. ten yra visiokios lentelės su gyvūnais, juos tikrai labai įdomu ir pačiai pavartyti, dar nupirkau mini afrikos gyvūnų, ir taip pat knygutę.Ji tokiu kietu viršeliu, dar visai mažiukams skirta
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 10 12, 14:25)
Jis ''aš'' sako tik kai vartoja posakį ''aš čia'' (kai žaidžiam slėpynių). Kai mato save nuotraukoj sako ''čia tu'' (matyt mėgdžioja kaip mes sakom). O šiaip tai pas jį aš - tai ''mane'' (pvz. Kas taip padare? - Mane ax.gif , jei nori ka nors padaryti, šaukia ''mane'' (tipo ''aš darysiu'') doh.gif ).
Aš jį nuolat taisau, jis pakartoja, o paskui vėl savo ax.gif

Na jūsų mažylis dar nesupranta įvardžių prasmės, todėl ir patariau taip mokyti-rodant,nuolat kartojant..o jūs sakote paukštišką žodyną..kodėl taip manote?Ar netaisyklingai taria žodžoius, ar sugalvoja daiktams kitus pavadinimus?
Atsakyti
QUOTE(logopedė @ 2007 10 12, 13:19)
Na jūsų mažylis dar nesupranta įvardžių prasmės, todėl ir patariau taip mokyti-rodant,nuolat kartojant..o jūs sakote paukštišką žodyną..kodėl taip manote?Ar netaisyklingai taria žodžoius, ar sugalvoja daiktams kitus pavadinimus?

Jis kalba iš esmės garsažodžiais, žodžiu pas jį nedaug - mama, tėtė, dėdė, teta, baba...tik paskutini šį mėnesį pas logopedę išmoko žodžių: pupa, dedu, dega, pilu, imu, abu (aišku ne visus gerai taria). O visi kiti - garsazodziai: dria, ba, eln, nen, miau, au, mū, bė....... ir t.t. Tų garsažodžių pagalba šiaip ne taip susišnekam, kartais rolleyes.gif
Atsakyti