mano trimetė tai šiaip šneka labai daug,čiauška beveik neužsičiaupdama,bet va sunkiai sekasi aplinkiniam suprasti ką ji sako.logopedė sako,kad pas ją labai daug kalboje ''tetizmo'',kai vietoj kitų raižių pastoviai taria''t''.nu pvz.ji sako einam i leutą,tai reiškia į lauką.arba noriu tito(šito).nu ir dar problema ta,kad aš pati labai greitakalbė,tai galbūt ir ji greitai klauso ir greitai šneka,tai sunkiau taisyklingai ištart.
QUOTE(SiDo @ 2007 10 12, 17:39)
Jis kalba iš esmės garsažodžiais, žodžiu pas jį nedaug - mama, tėtė, dėdė, teta, baba...tik paskutini šį mėnesį pas logopedę išmoko žodžių: pupa, dedu, dega, pilu, imu, abu (aišku ne visus gerai taria). O visi kiti - garsazodziai: dria, ba, eln, nen, miau, au, mū, bė....... ir t.t. Tų garsažodžių pagalba šiaip ne taip susišnekam, kartais 

Na tuomet manau reikėtų palaukti kad vaikas pradės kalboje vartoti daugiau žodžių(savaime ar su logopedo paalba) ir jau ryškės kalbos rišlumas..tuomet ir pradėti mokyti įvardžius.
SiDo, pas mus lygiai tokia pati situacija. Mokam beveik tuos pacius zodzius, o kitu tariame tik pirmuosius skiemenis. Zaisti tai zai..., eiti tai eit...arba ei... ir pan..., o ka jums pasake raidos centre? ar rado kazkokiu sutrikimu? skaiciau, kad toks pirmuju skiemenu kalbejimas budingas autizmo spektro sutrikimams, nes vaikas turi prasta girdejimo atminti, tai pamirsta sekancius skiemenis.
O kaip jums sekasi darzelyje? Ar vaikas zaidzia su kitais? Ar anie ji priima i savo buri?
O kaip jums sekasi darzelyje? Ar vaikas zaidzia su kitais? Ar anie ji priima i savo buri?
QUOTE(skruzdeda @ 2007 10 13, 15:45)
SiDo, pas mus lygiai tokia pati situacija. Mokam beveik tuos pacius zodzius, o kitu tariame tik pirmuosius skiemenis. Zaisti tai zai..., eiti tai eit...arba ei... ir pan..., o ka jums pasake raidos centre? ar rado kazkokiu sutrikimu? skaiciau, kad toks pirmuju skiemenu kalbejimas budingas autizmo spektro sutrikimams, nes vaikas turi prasta girdejimo atminti, tai pamirsta sekancius skiemenis.
Israso as dar nepasiemiau, todel kaip ten skamba moksliskai ju isvada, nezinau. Zodziu per israsyma man nepasake, kad autizmas ar koks nors kitoks raidos sutrikimas. Sake, kad suletejusi kalbos raida. Kodel - neaišku. Taip, akcentavo, kad nustatytas silpnas girdimasis demesys ir ji reikia labai lavinti. Kaip supratau, tai labai susije su kalbejimu - kai lavinsim sita demesi, tai turi laveti ir kalba ir atvirksciai. Dar nustate, kad regimasis demesys yra labai isvystytas. Na paziuresiu, kas bus rastu isdestyta, bet kol kas apie autizma man niekas raidos centre net neuzsimine

Darzelis mums idomiai sekasi. Kiek klausdavau aukletoju, visos man tvirtindavo, kad jis gerai jauciasi grupeje, siek tiek gal savininkiskas - nesidalina zaislais. Keleta dienu vedziojau ji pratintis ir stebejau - tai nera taip, kad jis visai su kitais vaikais nebendrautu. Pavyzdziui sedejo ir suposi su vienu berniuku ant supyniu ir buvo labai patenkintas. Begiojo su jais kartu, gaude juos. Kartais kazka jiems net aiskino savo pauksciu kalba. Bet jis kitoks. Jis kazkoks labai i save susikoncentraves, o gal man taip tik atrodo, nes jis gi zmoniskai nekalba, daugumoj tyli prie vaiku

O kiti vaikai pastebejau megsta ji - daug mas visi prieina ir pabendrauja. Tik kad jis pats gal nuosaliau laikosi.
Siaip as isitikinus, kad jam darzelis patinka tik tada, kai as jame bunu, o kai manes nera, jis ten nesijaucia saugus. Visada grizus po darzelio bunai baisios isterijos namuose. Ir dabar jau kai pasakau, kad eisim i darzeli, tai butinai jis man kartoja - ''i mama. Mama ne dria?''

Kita savaite bus musu israsas, tai jei ten kas idomesnio bus, galesiu parasyti

QUOTE(Karolinos Mama @ 2007 08 27, 11:47)
maniskei tuoj bus 3, o vis savo kalba tik kalba. manau ir man reikia jau i darzeli leisti, tai gal prakalbes 

QUOTE(skruzdeda @ 2007 10 14, 07:29)
Pas mus niekad nebuvo nauju rubu baimes

QUOTE(SiDo @ 2007 10 13, 19:40)
Israso as dar nepasiemiau, todel kaip ten skamba moksliskai ju isvada, nezinau. Zodziu per israsyma man nepasake, kad autizmas ar koks nors kitoks raidos sutrikimas. Sake, kad suletejusi kalbos raida. Kodel - neaišku. Taip, akcentavo, kad nustatytas silpnas girdimasis demesys ir ji reikia labai lavinti. Kaip supratau, tai labai susije su kalbejimu - kai lavinsim sita demesi, tai turi laveti ir kalba ir atvirksciai. Dar nustate, kad regimasis demesys yra labai isvystytas. Na paziuresiu, kas bus rastu isdestyta, bet kol kas apie autizma man niekas raidos centre net neuzsimine
Israsant dar liepe daryti tokius pratimus, skatinancius zmogaus tariamu garsu atpazinima (nes ne zmoniu, aplinkos garsus (masinos, saliutai...), maniskis labai gerai atpazista). Manau jums taip pat lieps kazka panasaus daryti, tuo labiau, kad pas ta pacia logopede pakliuvot
Darzelis mums idomiai sekasi. Kiek klausdavau aukletoju, visos man tvirtindavo, kad jis gerai jauciasi grupeje, siek tiek gal savininkiskas - nesidalina zaislais. Keleta dienu vedziojau ji pratintis ir stebejau - tai nera taip, kad jis visai su kitais vaikais nebendrautu. Pavyzdziui sedejo ir suposi su vienu berniuku ant supyniu ir buvo labai patenkintas. Begiojo su jais kartu, gaude juos. Kartais kazka jiems net aiskino savo pauksciu kalba. Bet jis kitoks. Jis kazkoks labai i save susikoncentraves, o gal man taip tik atrodo, nes jis gi zmoniskai nekalba, daugumoj tyli prie vaiku
Taip pat atsimenu ir toki vaizda is grupes - susirades kazkoki zaislini kompiuteri prie stalo ji tyrineja, atejo aukletoja ir garsiai susuko ''ateikit vaikai, ka jums parodysiu'' tai visi vaikai palike savo zaidimus suguzejo pas ja, o maniskis - ne krust, net akiu nepakele, kaip sedejo isigilines, taip ir liko. Tada ir man dingtelejo, kad atrodo is salies kaip autistas
O kiti vaikai pastebejau megsta ji - daug mas visi prieina ir pabendrauja. Tik kad jis pats gal nuosaliau laikosi.
Siaip as isitikinus, kad jam darzelis patinka tik tada, kai as jame bunu, o kai manes nera, jis ten nesijaucia saugus. Visada grizus po darzelio bunai baisios isterijos namuose. Ir dabar jau kai pasakau, kad eisim i darzeli, tai butinai jis man kartoja - ''i mama. Mama ne dria?''

Na Sido, dar tikrai nesibauginkite dėl to autizmo..Man labai įdomu dėl jūsų vaikučio.Lauksiu ką jums parašys..
Mano vaikui irgi nezymus kalbnos neisivystymas. Uzsidega kokia veikla ir neistrauksi, bet tikrai ne autistas. Tiesiog daznai autistai yra nerangus, kliunantys, blogos koordinacijos ir dar visokiu pozymiu. Geriau nesigasdink ir neklijuok vaikui negalios. Su kalba reikes daug dirbti, tai sunku ir vaikui turi didziuli poveiki, tiek jos suletejimas, tiek jos islavinimas, bet viska sbus gerai, svarbu gautumete gera logopeda
Čia vėl aš
na mes niekur neįsiprašom pas logopedus, gal kas žinote gerą privatų logopedą Panevėžyje?
Ačiū už pagalbą

na mes niekur neįsiprašom pas logopedus, gal kas žinote gerą privatų logopedą Panevėžyje?

Ačiū už pagalbą

QUOTE(Waida26 @ 2007 10 19, 07:10)
Čia vėl aš
Ačiū už pagalbą

Ačiū už pagalbą

Nueik i Logo kluba, kur logopedes bendrauja, gal ten tau pades

QUOTE(Alchemie @ 2007 10 15, 10:26)
autistai yra nerangus, kliunantys, blogos koordinacijos ir dar visokiu pozymiu. Geriau nesigasdink ir neklijuok vaikui negalios.
tai nera tiesa. jie gali buti puikios koordinacijos ir labai vikrus. pagrindiniai juos iskiriantys bruozai yra socialinis bendravimas ir kalba.