Įkraunama...
Įkraunama...

Velti šaliai, šalikai, skaros

Sveikos dar kart, o netiesa, kad veliant ant medžiagos reikia dėti vilną iš abiejų pusių, kad ji tarpusavy susijungtų? Ta parasme man išeis dėliojant iš vienos? rolleyes.gif

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Nesapnuok @ 2008 10 26, 11:25)
sveiko visos,
Gražu nors tu ka biggrin.gif  thumbup.gif  Aš irgi jau vieną nusivėliau - labai patiko .  Tik gal galiu sužinot kur perkate šilką į kurį velete?

gali uzsisakyti is cia mirksiukas.gif
http://vilnosfabrikas.googlepages.com/
Papildyta:
Liucija,aš tai kraštelius delioju iš abiejų pusiu,kad atsiulejimas nesimatytų,bet raštą tai tikrai pakanka iš vienos,nelabai isivaizduoju,kaip išdeliosi iš abiejų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blansyte: 26 spalio 2008 - 14:06
na ir gražumas visų šalikėlių... o as noriu saviem sulaukt patarimu....
1? jeigu rūžavajį šalikėlį perkirpsiu pusiau arba gal galimakraštus apkarpyt?
o šitą oranžinį gal dar pavelt reiktų? ir jeigu dar pavelsiu tai gal susitrauks atsiradusios skylutės?

user posted image

user posted image
Atsakyti
Oranžinis atrodo per storai suklotas rolleyes.gif
Šeip reiktų išlyginti ir patampyti.
O dėl kito, o kam jį kirpti g.gif
Atsakyti
Malonu gauti Doseth patarimus ax.gif
oranžiniam klojau tik 2 sluoknius vilnos o ružavas gavosi labai platus va kaip atrodo sulenktas
user posted image
tik dar nesugalvojau kaip užsegti ar užtvirtinti nes toks jis pas man platus ir gan trumpas blush2.gif
Atsakyti
na man va irgi pasidarė įdomu kiek sluoksnių reiktų klot šaliui? aišku sluoksnis sluoksniui nelygu........ atsimenu kai pirmą kartą klojau tapkutėm tai 4, bet tokius ploniukus paklojau tai gavos kaip kojinytės, bet skylučių nebuvo biggrin.gif kiek supratau iš patyrusių tai sluoksniai turėtų būti ploniukai ir tik jokiu būdu nepersistengti ir nepervelti per daug viso šito grožio ax.gif
Papildyta:
ir bandau ieškot internetinėse parduotuvėse kokybiškos vilnos. Gal patarsit kas daugiau išbandę? nes buvau ABC tai uiiiiiiii spalvų nulis, šaliui tai jau tokios fui netiktų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 10 23, 15:49)
Sluoksna yra švelni (bent jau kiek teko susidurt), todėl tokiam daiktui, kaip šalikas labiau tinka. Karšinys būna šiurkštus ir prie kūno nelabai malonus. Be to dėliojant sluoksną ant šaliko galima šiek tiek reguliuoti , kaip jis trauksis, nes daugiausiai traukiasi išilgai plauko.

jei karsinys 16 mic merino, kasmyras, kupranugario vilna, tai ir jie bus svelnus ir galima apvelt smile.gif ir dar ziurint koks tas karsinys, jei kaip vata gumbais, tai sunkiai vienodu storiu isklosi, jei i tvarkinga sluoksni plona sukarsta, tai ok. o siaip su sluoksna patogiau varijuot, zaidziant kuriom kryptim reikia, kad sutrauktu, kur reik valanus padaryt ir t.t smile.gif

QUOTE(Oksyte @ 2008 10 25, 22:04)
Ir dar noreciau paklaust  4u.gif  . O tas fainas gelytes is vilnos is abeju salio pusiu deliojat, ar tik is vienos  g.gif . Nes as savo salio krastams vilna is abeju pusiu deliojau (norejau paslept audinio siulelius), o vidury rastas tik is geros puses. Bet kita kart noreciau isbandyt is abeju pusiu vilna sudeliot (jei tai apskritai imanoma  smile.gif ) ax.gif

o kokia praasme deliott is 2 pusiu gelytes? nebent dvipusio salio nori smile.gif o siaip galima velt kaip tik nori - vilna ant audinio, vilna is abieju pusiu audinio, vilna tarp audiniu, vilna persidengianciom plokstumom su audiniais ir pan. biggrin.gif

QUOTE(-Liucija- @ 2008 10 26, 14:26)
Sveikos dar kart, o netiesa, kad veliant ant medžiagos reikia dėti vilną iš abiejų pusių, kad ji tarpusavy susijungtų? Ta parasme man išeis dėliojant iš vienos?  rolleyes.gif

Ačiū.

vilna susijungia pati su savim taip surisdama audini, jai nereikia, kad is kitos puses vilna ja suristu, jei norisi sukllot ja tik tam, kad atliktu risimo funkcija smile.gif

QUOTE(gugile @ 2008 10 27, 21:30)
na ir gražumas visų šalikėlių... o as noriu saviem sulaukt patarimu....
1? jeigu rūžavajį šalikėlį perkirpsiu pusiau arba gal galimakraštus apkarpyt?
o šitą oranžinį gal dar pavelt reiktų? ir jeigu dar pavelsiu tai gal susitrauks atsiradusios skylutės?
oranžiniam klojau tik 2 sluoknius vilnos o ružavas gavosi labai platus va kaip atrodo sulenktas
tik dar nesugalvojau kaip užsegti ar užtvirtinti nes toks jis pas man platus ir gan trumpas blush2.gif

sluoksnis sluoksniui nelygu smile.gif gal tik reikejo ta oranzini daugiau pakociot priies pakeliant. nors ir vel, ziurint kokio vaizdo norejai neaisku ax.gif o skylutes reik suziuuret pradiniuose etapuose ax.gif
tai su sulenktu dar silciau bus, broske isek linksma ir bus gerai - ir gazu, ir uzsegimas smile.gif

QUOTE(Avijacija @ 2008 10 28, 14:44)
na man va irgi pasidarė įdomu kiek sluoksnių reiktų klot šaliui? aišku sluoksnis sluoksniui nelygu.....
ir bandau ieškot internetinėse parduotuvėse kokybiškos vilnos. Gal patarsit kas daugiau išbandę? nes buvau ABC tai uiiiiiiii spalvų nulis, šaliui tai jau tokios fui netiktų  unsure.gif

sali gali velt ir is 1, ir is 2 sluoksniu, ziurint kokia technika, ko nori. bet daugiau sluoksniu tikrai nereikia, na nebent papildoma sluoksni del sutraukimo kuria nors kryptim reik, jei forma kokia ketini formuot
http://www.vilnosfabrikas.lt
Atsakyti
Sveikos, rodau vieną parodos prisiminimą biggrin.gif
dėjau dažytą marlę-vilną-marlę.Merino vilnos sluoksna, laminuota iš abiejų pusių marle. Bet minkštumas išliko .
user posted image
Atsakyti
Dar kart ačiū, regis mano klausimai išsisėmė blush2.gif

Oho gražuolis paskutinis mirksiukas.gif Mačiau ir parodoje, ten tai viskas nuostabu buvo wub.gif
P.S Aš tai iš viso nesuprantu, kaip galima sluoksniais vilnos klojimą matuoti...Pasidarau mažutį bandymėlį ir aišku kaip ir kiek wink.gif
Atsakyti
Sveikutes, esu dar naujoke, viena salikele jau suveliau ,visai neblogai gavosi, tik gal man truputi per storas. dabar noreciau dar viena susivelt su garbanotais krastais, gal galit patart kaip sudelioti ta vilna, kad gautusi garbanota?
Atsakyti
QUOTE(SAULYTE5 @ 2008 10 29, 13:41)
kaip sudelioti ta vilna, kad gautusi garbanota?

garbanojasi del to, kad vilna dedama is krastu vertikaliai salikeliui, o paskui viskas priklauso nuo patampymo ir pan. Ben jau as taip darau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedona @ 2008 10 28, 23:13)
Sveikos, rodau vieną parodos prisiminimą  biggrin.gif
dėjau dažytą marlę-vilną-marlę.Merino vilnos sluoksna, laminuota iš abiejų pusių marle. Bet  minkštumas išliko .
user posted image

Super nerealus dirbinys.... as tokio noreciau.... blush2.gif
Atsakyti