QUOTE(Kerpena @ 2008 10 23, 15:49)
Sluoksna yra švelni (bent jau kiek teko susidurt), todėl tokiam daiktui, kaip šalikas labiau tinka. Karšinys būna šiurkštus ir prie kūno nelabai malonus. Be to dėliojant sluoksną ant šaliko galima šiek tiek reguliuoti , kaip jis trauksis, nes daugiausiai traukiasi išilgai plauko.
jei karsinys 16 mic merino, kasmyras, kupranugario vilna, tai ir jie bus svelnus ir galima apvelt

ir dar ziurint koks tas karsinys, jei kaip vata gumbais, tai sunkiai vienodu storiu isklosi, jei i tvarkinga sluoksni plona sukarsta, tai ok. o siaip su sluoksna patogiau varijuot, zaidziant kuriom kryptim reikia, kad sutrauktu, kur reik valanus padaryt ir t.t
QUOTE(Oksyte @ 2008 10 25, 22:04)
Ir dar noreciau paklaust

. O tas fainas gelytes is vilnos is abeju salio pusiu deliojat, ar tik is vienos

. Nes as savo salio krastams vilna is abeju pusiu deliojau (norejau paslept audinio siulelius), o vidury rastas tik is geros puses. Bet kita kart noreciau isbandyt is abeju pusiu vilna sudeliot (jei tai apskritai imanoma

)
o kokia praasme deliott is 2 pusiu gelytes? nebent dvipusio salio nori

o siaip galima velt kaip tik nori - vilna ant audinio, vilna is abieju pusiu audinio, vilna tarp audiniu, vilna persidengianciom plokstumom su audiniais ir pan.
QUOTE(-Liucija- @ 2008 10 26, 14:26)
Sveikos dar kart, o netiesa, kad veliant ant medžiagos reikia dėti vilną iš abiejų pusių, kad ji tarpusavy susijungtų? Ta parasme man išeis dėliojant iš vienos?
Ačiū.
vilna susijungia pati su savim taip surisdama audini, jai nereikia, kad is kitos puses vilna ja suristu, jei norisi sukllot ja tik tam, kad atliktu risimo funkcija
QUOTE(gugile @ 2008 10 27, 21:30)
na ir gražumas visų šalikėlių... o as noriu saviem sulaukt patarimu....
1? jeigu rūžavajį šalikėlį perkirpsiu pusiau arba gal galimakraštus apkarpyt?
o šitą oranžinį gal dar pavelt reiktų? ir jeigu dar pavelsiu tai gal susitrauks atsiradusios skylutės?
oranžiniam klojau tik 2 sluoknius vilnos o ružavas gavosi labai platus va kaip atrodo sulenktas
tik dar nesugalvojau kaip užsegti ar užtvirtinti nes toks jis pas man platus ir gan trumpas
sluoksnis sluoksniui nelygu

gal tik reikejo ta oranzini daugiau pakociot priies pakeliant. nors ir vel, ziurint kokio vaizdo norejai neaisku

o skylutes reik suziuuret pradiniuose etapuose
tai su sulenktu dar silciau bus, broske isek linksma ir bus gerai - ir gazu, ir uzsegimas
QUOTE(Avijacija @ 2008 10 28, 14:44)
na man va irgi pasidarė įdomu kiek sluoksnių reiktų klot šaliui? aišku sluoksnis sluoksniui nelygu.....
ir bandau ieškot internetinėse parduotuvėse kokybiškos vilnos. Gal patarsit kas daugiau išbandę? nes buvau ABC tai uiiiiiiii spalvų nulis, šaliui tai jau tokios fui netiktų
sali gali velt ir is 1, ir is 2 sluoksniu, ziurint kokia technika, ko nori. bet daugiau sluoksniu tikrai nereikia, na nebent papildoma sluoksni del sutraukimo kuria nors kryptim reik, jei forma kokia ketini formuot
http://www.vilnosfabrikas.lt