QUOTE(juperi @ 2009 01 03, 20:38)
ievuschka, gal pedagoge???

nu taip sklanziai,aiskiai viska paaiskina...
Na taip-pedagogė aš pagal išsilavinimą, nors mokykloj niekada ir nedirbau
Stengiausi, kad suprantama būtų...
QUOTE(jurgita21 @ 2009 01 03, 22:39)
Labai labai aciu ievuschka, juperi uz patarimus

Blansyte , tavo saliai labai grazus, o oksyte tai tokia isradinga, nesugalvociau, kad galima velti ant pedkelnes.
Dar apie tai kas man rupi - silko dejau tikrai nestorai, dar galvoju gal per mazai muilo ir per daug vandens, tai del to ir nekimba

na net nezinau. Dar noriu issiaiskinti kaip jus veliat kazkokios formos daikta, turiu omeny kai krastai nera lygus, pvz servetele banguotais krasciukais, juk neina taip vilnos sudeti. as tai nusiveliu kilimeli, tada iskerpu ka noriu, bet tada spura krasciukai, tai tada dar truputi paveliu, bet papesus krasciukai vistiek spura, gali imt ir traukiot. Tai nesumastau kame reikalas, gal irgi mazai velimo
Tikiuosi, kad neikiresiu su savo klausimais, bet kuo daugiau veliu tuo daugiau klausimu kyla.
Nežinau, kiek ten to muilo iš tikrųjų reikia, kiek vandens, tiesiog kai veli, žiūrėk-jei nekimba, pamuiluok (aš tai su visu gabalu muilo patrinu, paskui rankom paglostau, kad muilas pasiskirstytų, suputotų), jei per daug tiršta to muilo, pilk daugiau vandens, viskas pagal situaciją.
Dėl servetėlės kraštų labai gerai Jumi paaiškino. Pritarsiu jai, kad iš sluoksnos gražesni kraštai išeina,tik kaip jau minėjo-nekirpk per anksti, pavelk, kol vilna gerai sukibs ir šiek tiek apsivels. O nukirpus ne truputį pavelk, o gerokai, ypač pačius kraščiukus pirštais išglostyk, "pazulink". Aš tai dar suėmus tuo kraštus į bambukinį kilimėlį patrinu, po to rankom apglostau, ir vėl į kilimėlį, ir vėl pirščiukais, kol jau mane tenkina tų kraščiukų kokybė.
Va, radau kažkada anksčiau veltų servetėlių nuotraukas,kur matosi kraščiukas, tai lyg ir normaliai susivėlęs, nespūra, toks net užapvalintas:
QUOTE(blansyte @ 2009 01 04, 12:23)
Tik Jumi,ziurint kokia sluoksna.Is ABC parduotuves tai tikrai tinka bet kam,ir veliasi labai gerai,bet merino sluoksna gerokai svelnesne ir geles man is jos zymiai sunkiau velti ,o pradedanciajam juolab.
Aš visas gėles veliu tik iš sluoksnos, ne iš tos plonosios, kiek ten tų mikronų-nesusigaudau

bet iš tos standartinės. Pabandžiau čia kažkada iš karšinio-tai likau nepatenkinta rezultatu-kažkokia pasišiaušusiu paviršium,gruboka, nors ir tikrai plonai klojau. Ir kraštai-stori, nors ir tryniau, zulinau pirščiukais

Bet čia gal irgi-skonio reikalas

Gal kai kam būtent tokios ir patinka