Įkraunama...
Įkraunama...

Valgiaraštis VI

Spalio 3d.
7:00 Du sumuštiniai - sviestas 126 + Toste batonas 151 + jautienos kumpis 67, arbata su cukrum 20
10:30 Arbata su cukrum 20, 3 karūnos saldainiai 165, 2 ryžių paplotėliai 60
13:00 trečdalis pagamintos kėdainių konservų burokėlių sriubos 227 su grietinė 55, orkaitėj keptas lašišinis upėtakis130g. 168kcal su keptom bulvėm 100g - 161kcal, aliejus 10g-83kcal
17:00 bananas 80, grūdėta varškė 215, arbata su pienu 85, džiūvėsiai 30g-108

Viso 1790 smile.gif
P.s. keičiu cukrų saldikliu bo žiūriu, kad per diena papildomai iki 200 kcal bereikalingų gaunu doh.gif o nesaldintos visai arbatos negaliu gert, ne viena kart bandžiau verysad.gif tada išeina taip, kad imu mažiau gert jos apskritai
Atsakyti
Labas rytas,va ir mano vakarykštis:

Pusryčiai: grudėta varškė (220 ) + kava + 1 sausainis (50 ) -
Pietūs: aštri kinietiška jūros gėrybių sriuba (120 ) + 50 g brendžio ( 170 ) + balta kava ( 50 )
Pavakariai: jogurtinis desertas fantazija (180 ) + maža kekė naminių vynuogių ( 80 ) -
Vakarienė: 2 pomidorai (60 ) virtas kiaulienos liežuvis be padažo ( 240 )
Naktipiečiai: kava (20 ) + 3 pmsiniai sausainiai (150 ) + kekė vynuogių ....

Viso: apie 1420 cal ....

kas kad be alaus - bet su brenžiu per pietus doh.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif pries metus lankiausi cia, rasydavau taip pat, ka valgau ir nesupykit,mergaites, bet si tema labai suprastejusi. kiek skaiciau valgiarasciu, tai pasirode tik aklas kaloriju skaiciavimas, sveikos mitybos tik pedsakai. nei viena nekomentuoja, nepataria, gal bijo taves Ciocia Polia g.gif
Pilnaverte mityba, tai cia paskaicius - kugeliai, saldainiai, vafliai, tesloj kepta zuvis, fit batoneliai, pyragai, misraines, saldziausi jogurtai, saslai ir tt. koks tikslas tada cia skelbti tokius "pavyzdinius" valgiarascius. idomu, kur dingo Ole? 4u.gif 4u.gif su ja buvo linksma, visos bendraudavom, o cia dabar tik keli pikti komentarai blink.gif skaitau jusu valgiarascius ir mastau, jei dienos norma nevirsija 1500 kcal, tai kiek jus suvalgot viso sito nesveiko maisto blink.gif tai taip ir rasykit, kasnis kugelio pietums, kasnis korbonado, tai gal tada ir tilpsit i tas normas, kurias rasot. nepykit, juk pacios norit keisti mitybos iprocius i sveikesnius, ar ne taip? mirksiukas.gif nesakau, kad nepstebejau ir teigiamu dalyku, na pavyzdziui saldumynu ribojimas biggrin.gif vienas vaflis, pyrago gabalelis, pagirtina, kad kiekiai nedideli. turbut kai kurios ir tai jau yra didelis pasiekimas... tik nepagalvokit, kad saipaus, tiesiog reikia judeti i prieki, labai pasigendu jusu valgiarasciuose sveikesnio maisto. o sios savaites super patiekalas, kuri cia perskaiciau - tai sausainiai "gaidelis" su sviestu blink.gif biggrin.gif man tai primine vaikyste, nes anksciau kitokiu sausainiu ir nebuvo, o sviesta irgi labai megau, nes tetis dirbo pieno kombinate. tai va, deka jusu valgiarasciu, vakar prisikirtau tu sausainiu su storu sviesto sluoksniu, uzgeriau riebiu pienu ir dar atemiau 100 gr kugelio is vyro doh.gif
ar toliau taip viena kita palaikysit kirsdamos nesveika maista??? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(evuka24 @ 2007 10 04, 11:35)
sveikutes 4u.gif pries metus lankiausi cia, rasydavau taip pat, ka valgau ir nesupykit,mergaites, bet si tema labai suprastejusi. kiek skaiciau valgiarasciu, tai pasirode tik aklas kaloriju skaiciavimas, sveikos mitybos tik pedsakai. nei viena nekomentuoja, nepataria, gal bijo taves Ciocia Polia  g.gif

Sveika, evuka, aš tave pamenu (gal tu mane irgi prisimeni, tada mano nickas buvo Giliuke23 mirksiukas.gif), sutinku su tavo mintim, bet ką padarysi... Viskas keičiasi, ole, kiek žinau, ne LT dabar ir seniai iš jos girdėjom... unsure.gif
Ir dar: ar aš kažko nesupratau, ar tikrai dabar vienu iš šios temos reikalavimų pasidarė kcal kiekio nurodymas? blink.gif Nu o jei aš neskaičiuoju tų kcal, nu neskaičiuoju, nes nesu tiksliukė, nemėgstu, galiu nugrybauti į lankas, tai ką man daryti? Gal kitą temą sukurti, kur valgiaraščius rašytų tos, kurios kcal neskaičiuoja, bet stengiasi sveikai lieknėti? g.gif
Čia tik mano asmeninė nuomonė, būčiau dėkinga, jei ją išklausysit ir neištrinsit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(betite @ 2007 10 04, 11:10)
o koks kiekis to kugelio?

Kugelio kiekis pas mane ~140g.
Atsakyti
QUOTE(evuka24 @ 2007 10 04, 10:35)
o sios savaites super patiekalas, kuri cia perskaiciau - tai sausainiai "gaidelis" su sviestu blink.gif  biggrin.gif man tai primine vaikyste,

tai dabar mane kaltini, kad blogo pavyzdžio paveikta, pati prisikimšai sausainių?? lotuliukas.gif oi negaliu, man tai juokas... lotuliukas.gif aš tavo vietoj padėkočiau, kad vaikystę tau priminiau... lotuliukas.gif 4u.gif manau, kad ir vien sveikai maitinantis nenumirsi gi jei suvalgysi kažką griešno, juk tame - sveiko lieknėjimo esmė - mano manymu - jei visko atsisakai - tai jau laikaisi dietos, kurios žinom kuo baigiasi.. schmoll.gif

QUOTE(Fleurette @ 2007 10 04, 10:45)
Nu o jei aš neskaičiuoju tų kcal, nu neskaičiuoju, nes nesu tiksliukė, nemėgstu, galiu nugrybauti į lankas, tai ką man daryti?

aš irgi neskaičiavau neskaičiavau kol sumąsčiau, kad reikia pabandyt. Pirma kart nieko iš to gero nebuvo, nes esmės nesupratau, o šis antras ir esmę kol kas labai gerai įžvelgiu. pabandžiau surašyt ką valgau, paskaičiuot ir greit supratau - kodel svoris stovi ar net auga. Visą diena šlamšti nežinia ką, o po to klausi? - nu kas darosi? gal pms gal organizmas stresuoja... doh.gif Sau sakai - valgiau TIK ta ar aną, o paskaičiuoji - žiūrėk ir 500 ir 1000 susidaro blink.gif nekalbu apie sausainiius, bet kad ir miusliai - mano supratimu sveikas maistas, dubenelis su pienu ir 800 jau blink.gif , o juk taip sveika, taip skanu... Mano supratimu valgiaraštis yra skirtas besikūdinančioms IR besistengiančioms sveikai maitintis, o ne tik besistengiančioms sveikai maitintis. Bent jau aš galiu imt ir pradėt valgyt tik sveiką maistą, bet kadangi jis dažniausiai turi ir mažiau kalorijų, tai suryčiau daug didesnes porcijas ir nesukčiau sau dėl to galvos (jei neskaičiuočiau) plius stresas greit padarytų savo dėl tokio staigaus mitybos posūkio, ir visas tas džiaugsmas greit baigtųsi, o jei "valgiaraštyje" vyrautų tik sveiko maisto propaganda, tai bijotum ir parašyt "saldainis". Gi pačios suprantam, kad nieko gero tas saldainis, manau nė viena valgydama negalvoja - oi kaip sveika mano kūnui! biggrin.gif Neižnau kiek moterų čia rašytų, jei būtų galima skelbti tik pavyzdinius valgiaraščius g.gif
Bent man jis labai padeda, nes stengiuosi sveikai maitintis ir dažniau pagalvoju - kaip čia daugiau "normalaus" maisto įtraukt, t.y. mėsos, žuvies, sojos, daržovių, nes gaminti nelabai mėgau o ir laiko trūksta, dabar kažkaip pačiai malonu, kad pvz vakar lašišą valgiau biggrin.gif net vyras nustebo, kad maistas įvairesnis tapo ir kad vakarienę randa padarytą, o tai jau manau irgi šį tą reiškia.

O del malonaus paplepejimo yra kitos temos, todel manau diskusiju cia mazai ir dalyves kitur išsiplepa mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo as mamyte: 04 spalio 2007 - 13:36
QUOTE(Fleurette @ 2007 10 04, 12:45)
Sveika, evuka, aš tave pamenu (gal tu mane irgi prisimeni, tada mano nickas buvo Giliuke23 mirksiukas.gif), sutinku su tavo mintim, bet ką padarysi... Viskas keičiasi, ole, kiek žinau, ne LT dabar ir seniai iš jos girdėjom... unsure.gif
Ir dar: ar aš kažko nesupratau, ar tikrai dabar vienu iš šios temos reikalavimų pasidarė kcal kiekio nurodymas? blink.gif Nu o jei aš neskaičiuoju tų kcal, nu neskaičiuoju, nes nesu tiksliukė, nemėgstu, galiu nugrybauti į lankas, tai ką man daryti? Gal kitą temą sukurti, kur valgiaraščius rašytų tos, kurios kcal neskaičiuoja, bet stengiasi sveikai lieknėti? g.gif
Čia tik mano asmeninė nuomonė, būčiau dėkinga, jei ją išklausysit ir neištrinsit 4u.gif  4u.gif  4u.gif

ir as pasisakau uz sveika mityba ir nebutinai skaiciavima kaloriju...ateinu cia paskaitinet pavyzduku ir nerandu is ko pasiskolint meniu...alus...brendis, pyragai...vaje...
Atsakyti
QUOTE(organizatore @ 2007 10 04, 14:36)
ir as pasisakau uz sveika mityba ir nebutinai skaiciavima kaloriju...ateinu cia paskaitinet pavyzduku ir nerandu is ko pasiskolint meniu...alus...brendis, pyragai...vaje...

na, jei ieškai pavyzduko, tai gali pradėti va nuo šito mirksiukas.gif savaitės valgiaraščio pavyzdys tik pasikoreguok kalorijų kiekį - pridėk dar kokį vieną užkandį, kad būtų 1400kcal per dieną ir žygiuok mirksiukas.gif o kitą savaitę jau, žiūrėk, ir pati kažką panašaus susikurpsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(organizatore @ 2007 10 04, 14:36)
ateinu cia paskaitinet pavyzduku ir nerandu is ko pasiskolint meniu...alus...brendis, pyragai...vaje...

Aišku ir aš labai norėčiau kad mano valgiaraščiouse nebutų nei alaus , nei brendžio, nei sausainių bet tik va mano kalorijų kiekis nuo to tikrai nesumažės , jei aš to neįrašysiu - paprasčiausiai stengiuosi būti sąžininga visų pirma prieš save . Ir sąžiningai pavydžiu jei kam išeina išvengti panašių pagundų .
Atsakyti
as mamyte 4u.gif na ta ir norejau pasakyti, kad labai jau cia jus piktos ir labai reaguojate i komentarus, o esme ir buvo valgiarascio, kad dalintis sveikesniais ir skaniais receptukais, kad butu ne tik sveika, bet ir skanu. ir juoku nesuprantat visai, negi manai, kad taip emiau ir prikisau tu sausainuku ir dar kugeliu uzsikandau, tiesiog manau ne viena senbuve man pritartu, kad anksciau valgirastis visai kitoks buvo. pati sakai, va lasisa valgiau, o paskaitytum ankstesnius valgiarascius, tai ten zuvis ir visa kita buvo iprasta, o dabar rimtai tik alus, kugeliai ir belekas. g.gif reikia rodyti pavyzdi kitiems, o rasyt ka valgai galima ir i sasiuvinuka. na o as tikrai ne pries saldainius, tik kad pas dauguma saldainiai jau ir pusryciuose atsirado ir priespieciuose ir po sociu pietu... sveikesne mityba tai ne dieta, o gyvenimo budas, o jei jus norite mazinti porcijas tik, tai jau cia gaunasi chazano ar kokia ten dieta, kur galima ir balta misraine ir sumustinis su desra, tik labai mazai. tai cia turbut pilnaverte mityba? as noriu tik padeti jums mirksiukas.gif aciu uz priminta vaikyste, nes nezinojau ir kam padekoti, sausainiukus tik kaip pavyzdi prisiminiau rasydama, o kas juos valge neatkreipiau demesio lotuliukas.gif
sveika giliuke! 4u.gif pamenu tave, o kaipgi biggrin.gif pasikeite cia labai viskas, tikrai tik kaloriju skaiciavimas liko lotuliukas.gif
Atsakyti
Kuo tas mano vargšas kugelis taip stringa? unsure.gif Nėra aišku pats sveikiausias patiekalas, bet ir ne pats blogiausias? Jis pas mane toks liesas, be riebalo jokio, bulvikės su svogūnu, pienu užplikytos, dar kiaušinėlis mažas... unsure.gif Stengiamės tą maistą sveikesnį vartot, stegiamės...Ale va ne visada išeina, arba persistengiam į kitą pusę rolleyes.gif Atrodo, kad normaliai pavalgai, o va čia pateiki valgiaraštį, ir gauni velnių doh.gif Tai ir pati pasimokai, ir kitas iš tavo klaidų pasimokyt gali. Manyčiau taip...
Atsakyti
ir šiaip, kiek suprantu, čia realios moterys pateikia realius valgiaraščius. galėčiau prikurti visai savaitei valgiaraščių, bet jei jų nesilaikysiu - tai bus bergždžias darbas. O parašydama savo "nuodėmes" ir už jas atraudonavę kitą kartą pagalvosime prieš atsikąsdamos pyrago, o ne prieš parašydamos teisybę ax.gif

Tai mano nuomonė. Nors pati, jei valgiaraštis buvo labai tragiškas, jo net neskelbiu čia ax.gif
Atsakyti