Įkraunama...
Įkraunama...

Valgiaraštis VI

QUOTE(as mamyte @ 2007 10 04, 10:15)
P.s. keičiu cukrų saldikliu

Ar pasidomėjai, kiek suderinamas saldiklis su žindymu? Aš nerizikuočiau...

QUOTE(Fleurette @ 2007 10 04, 10:45)

Ir dar: ar aš kažko nesupratau, ar tikrai dabar vienu iš šios temos reikalavimų pasidarė kcal kiekio nurodymas? blink.gif

O viešpatie...Kažkada kažkas paprašė, kad, jei nesunku, nurodyt patiekalo ne tik apimtis, bet ir kaloringumą (mokėsi žmogus kcal skaičiuot). Negi sunku? Dabar vos ne kriminalas padarytas- ojei ojei, liepia kcal skaičiuot...Nieks neliepia. Neskaičiuojat- ir nerašykit. Rašykit kiekius, juk tai ne itin varginantis prašymas? Juk "vištiena su ananasais" gražiai skamba, o jei tos vištienos buvo sukapota pusė pačios vištos ir indelis ananasų?

Man patinka, kad sulėkė pakritikuot žmonės, kurie arba neskelbia valgiaraščių, arba tai buvo labai seniai. Juk yra žmonių, kurie tik mokosi. Negi išsyk turi valgiaraštis blizgėti?

O dėl pastabų, evuka24...Aš, asmeniškai, pavargau komentuot ir kažką patart, nes visvien nėra jokios reakcijos...Jei turi noro ir žinių- pirmyn, lauksim komentarų mirksiukas.gif

Nu va, paputojau, o daba maniškis šiandieninis cool.gif
Pusryčiai: kava su pienu (25), 50g j.duonos (125), 60g dešros (200), pomidoras (10)
Priešpiečiai: kriaušė (55)
Pietūs: riekė netikr.zuikio (200), agurkų/pomidorų salotos su aliejum (130)
Pavakariai: kava su pienu (25), obuolys (110)
Vakarienė: 250g rūkytos višt.krūtinėlės (300), 300g vynuogių (220)
Atsakyti
QUOTE(evuka24 @ 2007 10 04, 14:04)
1.as mamyte 4u.gif na ta ir norejau pasakyti, kad labai jau cia jus piktos ir labai reaguojate i komentarus,
2. esme ir buvo valgiarascio, kad dalintis sveikesniais ir skaniais receptukais,
3. ir juoku nesuprantat visai, negi manai, kad taip emiau ir prikisau tu sausainuku ir dar kugeliu uzsikandau,
4. pati sakai, va lasisa valgiau, o paskaitytum ankstesnius valgiarascius, tai ten zuvis ir visa kita buvo iprasta,
5. reikia rodyti pavyzdi kitiems,
6. o rasyt ka valgai galima ir i sasiuvinuka.
7. sveikesne mityba tai ne dieta, o gyvenimo budas,
8. aciu uz priminta vaikyste, nes nezinojau ir kam padekoti, sausainiukus tik kaip pavyzdi prisiminiau rasydama, o kas juos valge neatkreipiau demesio lotuliukas.gif

1. kas čia tokios piktos? g.gif CP? Aš asmeniškai su visais jos komentarais sutinku ir laikyčiau tai sveika kritika.
2. tam dabar yra atskira tema
3. na, aš tavęs nepažįstu, pilnai tikiu, kad toks "scenarijus galimas" lotuliukas.gif
4. man tai pažanga ir aš tuom džiaugiuos didis.gif
5. pirmiausia, manau, reikia rodyti pavyzdį sau, juk garbės "obuolių pyragas" nedaro, užtat savaime (bent mane) verčia daryti taip, kad kitą kart jo iš vis nebūtų, pasikartosiu - kažin kiek tų pavyzdinių valgiaraščių čia būtų, jei būtų leista dėti tik juos... gal reiktų naujos temos - "Tik "pavyzdiniai" valgiaraščiai"" g.gif
6. tai visų pirma ten, o po to čia, kad a) protingesni žmonės pataisytų, pakritikuotų, į užpakalį įspirtų reikalui esant cool.gif jei jau esi nerealus pavyzdys - kiti imtų iš tavęs pvz. c) kad pačiai gėda pasidarytų d) kad susiprastum, kame "šaknys" (kodėl svoris stovi, nekrinta, kodėl savijauta bloga ar pan.) e) kad kiti suprastų f) CP temos pradžioj parašius - kiekviena čia - pagrindinė veikėja, mano supratimu, - kad matytųsi pažanga. Manau kiekviena turi savo priežastį, papildykit 4u.gif gal tada valgiaraštis išsiskaidys į keletą dalių.
7. sutinku, bet gyvenimo būdo nepakeisi per dieną, ar mėnesį - tai dar viena priežastis valgiaraščiui
8. toks jausmas, kad galvoji, kad perskaičiau tavo postą ir įsižeidžiau bigsmile.gif hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo as mamyte: 04 spalio 2007 - 15:16
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 10 04, 15:01)
1.Ar pasidomėjai, kiek suderinamas saldiklis su žindymu? Aš nerizikuočiau...
2.O dėl pastabų, evuka24...Aš, asmeniškai, pavargau komentuot ir kažką patart, nes visvien nėra jokios reakcijos...Jei turi noro ir žinių- pirmyn, lauksim komentarų mirksiukas.gif

1. nugi specialiai domėjausi ir nieko blogo neradau g.gif
2. laukiam laukiam smile.gif MN, gal ne nulis? gal tik nieko neatrašo atgal, bet galvon tai paima? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 10 04, 16:01)
Dabar vos ne kriminalas padarytas- ojei ojei, liepia kcal skaičiuot...Nieks neliepia.

Aš labai atsiprašau, pyktis nenoriu, kritikuoti irgi, bet kodėl tada laikas nuo laiko pasigirsta tokia kritika:
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 03, 19:47)
Tavo rašyme nematau anei prasmės, anei kokios naudos- kcal. neskaičiuoji, kiekiai nenurodyti <...>

Mano galva, taip žmonių nereikėtų užsipulti, ir tiek... unsure.gif
PEACE 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(as mamyte @ 2007 10 04, 16:29)
gal tik nieko neatrašo atgal, bet galvon tai paima?  mirksiukas.gif

Mamka, manau, MN kalbėjo apie tas, kurioms detaliai ir papunkčiui išaiškinama, ką kuo derėtų keisti, ko atsisakyti, kas sveikiau ir pan., o jos- šast tokį pat ar netgi "pagerintą" valgiaraštį. Ir taip savaitė po savaitės. Ne vienai nusvyra rankos ir pradingsta noras ką nors aiškint, kai po pusvalandžio geranoriškų paaiškinimų rašymo tau netiesiogine prasme spjaunama į akinius.
kodėl tada laikas nuo laiko pasigirsta tokia kritika

Todėl, kad:
pacios norit keisti mitybos iprocius i sveikesnius, ar ne taip? ... labai pasigendu jusu valgiarasciuose sveikesnio maisto.

Mano galva, taip žmonių nereikėtų užsipulti, ir tiek... unsure.gif

Nesiruošiu apsimetinėti kokia tai pūkuotaja ir seilėtis.
Atsakyti
QUOTE(Fleurette @ 2007 10 04, 15:41)
Aš labai atsiprašau, pyktis nenoriu, kritikuoti irgi, bet kodėl tada laikas nuo laiko pasigirsta tokia kritika:

Įsižiūrėk į kritiką ir pamatysi, kad nėra nei kcal, nei "kiekiai nenurodyti". Čia būtent tai, apie ką kalbėjau, kur vištiena su ananasais...

Šiaip ir aš nenoriu pyktis, bet jei jau puolama už kugelius (carvalho, tu ne vieniša šiuo klausimu friends.gif ) ar kitas negeroves- aš pasiaiškinu. O kad niūrus valgiaraštis- kas kaltas? Nugi praskaidrinkit jį, o ne tik gedėkit ole...
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 04, 15:43)

Vat man iskilo klausimas g.gif
Kodel gi tau paciai nepateikus savuju valgiarasciu? Butu tikrai labai idomu bigsmile.gif daug kas galetu pasimokinti
Atsakyti
QUOTE(pakasiukas @ 2007 10 04, 16:54)
Kodel gi tau paciai nepateikus savuju valgiarasciu? Butu tikrai labai idomu  bigsmile.gif daug kas galetu pasimokinti

Ar tik ne tamsta ponička kažkada labai sėkmingai nusirašinėjote mano valgiaraščius? laugh.gif Nagi atsiversk tuos pačius talmudus ir rasi. Galų gale, juk yra visos senosios "Valgiaraščio" temos mirksiukas.gif
O kodėl neberašau, žinai pati- paprasčiausiai nebeturiu tam laiko
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 10 04, 15:48)
ir šiaip, kiek suprantu, čia realios moterys pateikia realius valgiaraščius. galėčiau prikurti visai savaitei valgiaraščių, bet jei jų nesilaikysiu - tai bus bergždžias darbas. O parašydama savo "nuodėmes" ir už jas atraudonavę kitą kartą pagalvosime prieš atsikąsdamos pyrago, o ne prieš parašydamos teisybę ax.gif

Tai mano nuomonė. Nors pati, jei valgiaraštis buvo labai tragiškas, jo net neskelbiu čia ax.gif

tai va, ka noriu pasakyti, visos raso, bet nelabai raudonuoja biggrin.gif , nes daugmaz visos nelabai ir ziuri ka valgo, nelabai komentuoja viena kitos valgiarasti, na taip tik pabandyk pakomentuoti blink.gif
kaip saunu, parasiau ir uzvire diskusija, o tai jau merdejo valgiarastis, turbut nelabai mergaites cia skaito, ka kitos valgo, tik savo paraso, o jei paskaito, tai turbut pagalvoja, na va ne as viena cia taip griesiju tongue.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(evuka24 @ 2007 10 04, 16:59)
- Nes daugmaz visos nelabai ir ziuri ka valgo,nelabai komentuoja viena kitos valgiarasti, - na taip tik pabandyk pakomentuoti blink.gif

- Apie tai viską pasakė MN- kadangi niekas į komentarus nereaguoja, tai niekas ir nekomentuoja. O kam- dėl savęs? g.gif
-Nusikalbėjai. Smarkiai cool.gif
Atsakyti
"nusikalbejai, nusisnekejai... ir panasiai... " nemalonu kazkaip skaityti, ir nemandagu atrodo, bet tiek to, visokiu zmoniu buna g.gif taigi tiesiog nekreipsiu demesio 4u.gif
kas del saldikliu, tai is tiesu nesciom, maitinanciom ir vaikuciams jie tikrai nerekomenduojami, daug apie juos yra rasyta. yra toks saldiklis Splenda, jo sudetis - sukraloze, naturalus produktas, raso, kad galima ir vaikuciams, ir nescioms, taigi ir maitinancioms. Bet gali buti, kad taip skelbia tie, kam naudinga... nors as pati ja vartoju. daznai bunu uzsieny, stokholme, tai ten jau nemazai produktu su sukraloze, pvz jogurtai, tai jie daug brangesni uz tuos su kitais saldikliais ar cukrum. net atsirado kokakola su sukraloze, atseit, va pirkit, nes nuo siol ja gerti sveika doh.gif nors visi gerai zino, kad ne del cukraus ji tokia kenksminga.
dar kas del tu miusliu, nezinau kokius As mamyte valgo, bet ju kaloringumas svyruoja nuo 350 iki 450 100 gramu, tai kyla klausimas, kiek ju ant karto suvalgai, jei gaunasi 800 kcal blink.gif siaip normali porcija yra apie 40 gramu, taigi nesiekia nei 200, na plus pienas ar jogurtas irgi nera daug, o siaip sveiku miusli nera labai jau didelis pasirinkimas, tik tie, kurie be cukraus, tik su riesutais ir dziovintais vaisiais. mirksiukas.gif cia tik reklama, kad jie labai jau sveika.
mergaites, kas del kugelio, daryto namie, be riebalo, tikrai neturiu nieko pries, netgi priesingai, saunu, kad sugalvojat ji pagaminti sveikuoliskai, taip neatsisakydamos savo megstamo maisto. thumbup.gif man del to anksciau ir patiko valgiarastis, kad pavyzdziui mergaites rasydavo - sveikuoliskas plovas, ar lengvas varskes apkepas, kitos iskart susidomedavo, ir tada receptelis atsidurdavo kitoj temoj. viena is kitos mokemes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evuka24: 04 spalio 2007 - 18:30
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 04, 16:43)
kai po pusvalandžio geranoriškų paaiškinimų rašymo tau netiesiogine prasme spjaunama į akinius.

lotuliukas.gif įdomu kaip skambėtų, jei kritikuotum?

Paaiškinkit man kas tas MN, jau nebe pirmą kartą matau, ačiū 4u.gif

Pritariu tai nuomonei, kad valgiaraštis padeda tiesiog atsakingiau žiūrėti į mitybą, nesinori prisikimšti bet ko schmoll.gif O valgiaraščiai pas mane skurdūs, iš manęs mokytis nereikia cool.gif Kad ir šiandien:

pusryčiai - mažas kampelis naminio varškės sūrio, didelis šaukštas obuolienės, obuoliukai
priešpiečiai - kotletukas, mažas dubenėlis mišrainės su vištiena (valgyklos meniu...)
pietūs - obuoliukai, košė
vakare - obuoliukai

Seniai pamiršau "griešnų" patiekalų skonį... Bet, kaip ir sakiau, neįdomūs tie mano valgiaraščiai ir nėra kitiems prasmės juos nagrinėti, mokytis iš jų... Todėl tikrai galima sakyti, kad rašausi "dėl savęs". Jei rašau juos SM, man tarsi sąžinė ramesnė cool.gif
Atsakyti