Įkraunama...
Įkraunama...

Valgiaraštis VI

QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 10, 20:35)
- Problemos- netinkama, vienpusiška, monotoniška mityba ir neretai per mažas dienos kaloražas.

jei tas liečia mane, tai mano kalorijų kiekis ne per mažas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paloma:) @ 2007 10 10, 20:06)
Pietus : Manu kose su morkomis ir didelis puodas kopustiniu salotu .Net nezinau
Įdomu, įdomu, ir dar kaip įdomu g.gif manų kruopos su morkomis.....O koks tiksliai receptukas?

10 10 valgiaraštis:
Pusryčiai:200-avižiniai sausainiai su kava;
Darbe: 60-1 šokoladinis saldainis;
Pietūs: 50-duonos kampas; 100-kotletas; 50-nedidelis obuolys;
Pavakariai: 150-3 nedideli obuoliai;
Vakarienė: 200- kotletai; 100-padažas; 40-garinta morka; 50-salotos; 200-bulvių košė;
Povakarienė: 40-2 čiulpinukai; 60-1 saldainis šokoladinis; 50-naminės braškių uogienės arbata; 300-2 riekėks saldžios bulkos.

VISO: ~1700kcal.

Fantastika, sugebėjau sutilpti į normą thumbup.gif Šiaip pas mane visas maistas yra daug maž naminis. Na, šiandien išskyrus tuos saldainius ir bulką.

Aš pakeičiau darbą prieš dvi dienas. Tai dabar dirbsiu visą diena, ir bijau, kad mano maitinimasis pasidarys labai chaotiškas. Nes darbo metu absoliučiai negalėsiu, arba tik minimaliai galėsiu valgyti. Tad bus pagrinde pusryčiai ir soti vakariėnė, o dienos metu tik tas, kad tinka greitai perkasti.

Bet pliusas tas, kad galbūt pagaliau išsiukdysiu sveiką įprotį valgyti pusryčius mirksiukas.gif

Dėl ginčo ape chololoves meniu. Na, aš iš tų žmonių, kurie valgo. Tad man labai sunku suprasti (na, aš suprantu, bet aš valgyti noriu), kad galima maitintis tokias mažais kiekiais, ir tokiu "šaltu" maistu. Nežinau kaip kitoms merginoms, bet aš galiu suvalgyti kokius 4 sumuštinius ir nebūsiu soti. O vat nuo nedidellio dubenėlio troškintų daržovių - būsiu. Maitinantis kiekvienas turi vadovautis savo galva, ir reikia priimti tai, kad kiekvienam individualiai tinka.
CP, labai jau griežta. bet! ir teisi. Ir jos patarimai ir komentarai yra naudingi, tai gera ir patikima informacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobite: 10 spalio 2007 - 19:51
Pakasiuko pageidavimu cool.gif - mano šiandiena:

Pusryčiai: kava 3 in 1 (50), 100 gr.grūdėtos varškės (120).
Priešpiečiai: nektarinas (100).
Pietūs: guliašas (300), grikiai (100), kopūstų salotos (80).
Pavakariai: varškės sūrelis (150), arbata.
Vakarienė: kepta jūros lydeka su trošk.daržovėmis (300), duona (120).
Naktipiečiai: sluoksniuotos tešlos pyragaitis su varške ir aviečių uogiene (180). MažYYYtis. Pati kepiau user posted image

Iš viso: 1500
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 10, 20:48)
Pakasiuko pageidavimu  cool.gif - mano šiandiena:

Vakarienė:  kepta jūros lydeka su trošk.daržovėmis (300), duona (120).
Naktipiečiai: sluoksniuotos tešlos pyragaitis su varške ir aviečių uogiene (180). MažYYYtis. Pati kepiau user posted image

pavydžiu, kad gali valgyt nektarinus, grūdėtas varškes, keptą žuvį... Man lieka rinktis tik iš to, kas yra namuose sveiko unsure.gif kiti namiškiai dažniau bulves šutina su kotletais iš kiaulienos (vakare), arba kokią vištieną, būna, kepa, tas storas dešreles verda... Nu netinka man tokie maistai schmoll.gif Gaila, kad šitaip verysad.gif Kartais būna vakarienei plovas, sriuba, virta vištiena, tai kodėl gi ne? rolleyes.gif bet šiaip... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chocolove: 10 spalio 2007 - 20:02
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 10, 20:48)
Pakasiuko pageidavimu  cool.gif - mano šiandiena:

Vakarienė:  kepta jūros lydeka su trošk.daržovėmis (300), duona (120).

OHO ponia CP, kodel tiek nedaug kcal? bje, kyla klausimas kokia cia kava 3in 1, pacios gaminta? o siaip labai skanus ponios valgiarastis thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(chocolove @ 2007 10 10, 20:42)
jei tas liečia mane, tai mano kalorijų kiekis ne per mažas  smile.gif

Nagi paskaičiuokim cool.gif
pusryčiai - 2 obuoliai, konservuota burokėlių mišrainė su pupelėm, j. duonos riekelė
priešpiečiai - kotletukas, saldinta arbata
pietūs - 2 obuoliai, grikių košė su sėlenom
vakarienė - naminė varškė, didelis pomidoras
+1,5 l vandens, 20 min bodyflexo

Obuoliai (ne mažiukai)- 120; mišrainė- na, sakykim, 200 (bet sakei, kad jos pas tave su mažai aliejaus- tai realiai kcal. dar mažiau); duona- 120;
Kotletas (skaičiuoju kotleto, ne kotletuko kcal.)- 200; arbata- 80 (jei 2 š.cukraus);
Obuoliai- 120; košė- 200 (kiek didesnė nei standartinė porcija);
Varškė- 300 (riebi, standartinė porcija); pomidoras- 50.

Suskaičiuoju apie 1400 kcal. Tiek valgau aš su savo ūgiu ir svoriu, kai metu viršsvorį. O dar atimkim tavo sportus, tai kas belieka? g.gif
Bet iš esmės labiau man kliūna ne kaloražas, o tai, kad nėra šilto maisto, sriubos, šviežių daržovių. Nagi, pati pažiūrėk- konservuotos mišrainės, obuoliai, na, dar koks kotletas ar dribsniai. Viskas unsure.gif
QUOTE(chocolove @ 2007 10 10, 20:52)
pavydžiu, kad gali valgyt nektarinus, grūdėtas varškes, keptą žuvį...

Kodėl negali? Finansai neleidžia ar kita kokia priežastis? unsure.gif
QUOTE(Ruduoke @ 2007 10 10, 20:52)
- OHO ponia CP
- kodel tiek nedaug kcal?
- kyla klausimas kokia cia kava 3in 1, pacios gaminta? 

- Panele user posted image
- Todėl, kad man dar reikia numesti apie 7- 8 kg. ax.gif
- O kava tai 2 in 1 buvo- iš įpratimo parašiau tą 3, pirktinę belekokią iš pokelių taip vadinam tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 10, 21:01)
Nagi paskaičiuokim  cool.gif

Obuoliai (ne mažiukai)- 120; mišrainė- na, sakykim, 200 (bet sakei, kad jos pas tave su mažai aliejaus- tai realiai kcal. dar mažiau); duona- 120;
Kotletas (skaičiuoju kotleto, ne kotletuko kcal.)- 200; arbata- 80 (jei 2 š.cukraus);
Obuoliai- 120; košė- 200 (kiek didesnė nei standartinė porcija);
Varškė- 300 (riebi, standartinė porcija); pomidoras- 50.

Suskaičiuoju apie 1400 kcal. Tiek valgau aš su savo ūgiu ir svoriu, kai metu viršsvorį. O dar atimkim tavo sportus, tai kas belieka?  g.gif

-mišrainei su pupelėm aš 100g duočiau 200kcal. O ten kokie 150g...
-kotletas tikrai mažiau turi, gal 150... Koks gali būti kotletas už 71ct? hihihi.gif bet + šaukštas bulvių košės ir tiek pat salotų, taigi išeina koks 200kcal (teisi tada dėl kotleto buvai smile.gif )
-arbata mažiau... gal pusė šaukštelio cukraus g.gif
pomidorui mažai 50kcal, net nežinau, didelis jis tikrai g.gif gal 300 g sveria
o košės tikrai daugiau nei už 200 kcal. vien grikiai koks 300 blink.gif o dar nepilnas puodukas naminio pieno +100.

Ir šiaip, kai nebeskaičiuoju, sunku tuos kiekius atgaminti dabar tiksliai... unsure.gif
Dabar paskaičiavau, tai vėl galva sukasi blink.gif smile.gif

Bet ačiū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 10, 21:07)

Kodėl negali? Finansai neleidžia ar kita kokia priežastis?  unsure.gif

Taip, neleidžia finansai cool.gif kaip čia bus, jei aš atskirai sau valgyt pirksiu? blink.gif namiškiai sveikesnio maisto nelabai pripažįsta... Daug ką gaunam iš kaimo, patys perkam tik miltus, cukrų, aliejų ir pan...

Tiesiog tokia tvarka pas mus ir ne man ją pakeisti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chocolove: 10 spalio 2007 - 20:10
QUOTE(chocolove @ 2007 10 10, 21:07)
... šaukštas bulvių košės ir tiek pat salotų  ... arbata mažiau... gal pusė šaukštelio cukraus g.gif  ...  o dar nepilnas puodukas naminio pieno +100.

Na va, matai- kotletas su garnyru. Arbatoj ne 80, o viso labo 20kcal... Košė, pasirodo, su pienu buvo...Būtent todėl ir prašom tikslumo- patiekalo sudėties, kaloringumo arba bent apytikslių kiekių.
Atsakyti
kiekių nerašysiu, sakiau, ne man kalorijų skaičiavimas schmoll.gif o daugiau parašysiu, ar man sunku blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chocolove: 10 spalio 2007 - 20:22
Taip, neleidžia finansai cool.gif kaip čia bus, jei aš atskirai sau valgyt pirksiu? blink.gif namiškiai sveikesnio maisto nelabai pripažįsta... Daug ką gaunam iš kaimo, patys perkam tik miltus, cukrų, aliejų ir pan...

Na, jei sėdi tėvų kišenėje, smarkiai nepasišakosi. Bet prisimink, kad tu- ne šiukšlių dėžė ir dėl to, kad kažkam skaniau taukais varvantys virtiniai, kentėti neprivalai. O tavo skrandis- juo labiau. Iš kaimiškų produktų gali pasigaminti labai daug gėrio: virk sriubas, gamink troškinius- paprašyk, kad riebalus ar kokius spirgus dėtų prieš baigiant gaminti (tu atsidėk sau porciją be), kepk, virk, troškink mėsytę. Paprašyk, kad nors retkarčiais vietoj dviejų sintetinių dešrelių tau nupirktų mažyyytį gabalėlį žuvies. O namiškiai įpras- tikriausiai daugumos mūsų skersai pradžioj žiūrėjo į "išsidirbinėjimus", ale nepasiuto, priprato irnesakyk.gif
kiekių nerašysiu, sakiau, ne man kalorijų skaičiavimas schmoll.gif o daugiau parašysiu, ar man sunku blush2.gif

Na, neskaičiuok tu tų kalorijų, bet rašyk- "delno dydžio kotletas, stiklinė pieno, du šaukštai bulvių košės' ir pan. Merginos bent susidarys vaizdą. Susitarėm? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 10, 21:30)
Na, jei sėdi tėvų kišenėje, smarkiai nepasišakosi. Bet prisimink, kad tu- ne šiukšlių dėžė ir dėl to, kad kažkam skaniau taukais varvantys virtiniai, kentėti neprivalai. O tavo skrandis- juo labiau.  Iš kaimiškų produktų gali pasigaminti labai daug gėrio: virk sriubas, gamink troškinius- paprašyk, kad riebalus ar kokius spirgus dėtų prieš baigiant gaminti (tu atsidėk sau porciją be), kepk, virk, troškink mėsytę.  Paprašyk, kad nors retkarčiais vietoj dviejų sintetinių dešrelių tau nupirktų mažyyytį gabalėlį žuvies. O namiškiai įpras- tikriausiai daugumos mūsų skersai pradžioj žiūrėjo į "išsidirbinėjimus", ale nepasiuto, priprato  irnesakyk.gif

Na, neskaičiuok tu tų kalorijų, bet rašyk- "delno dydžio kotletas, stiklinė pieno, du šaukštai bulvių košės' ir pan. Merginos bent susidarys vaizdą. Susitarėm?  mirksiukas.gif

-Aš būtent taip ir elgiuosi - nevalgau nesveiko maisto, kai galiu, gaminu ką nors sveiko, o sau būdavo atsidedu ką nors be padažų smile.gif

- drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2007 10 10, 20:45)
Nežinau kaip kitoms merginoms, bet aš galiu suvalgyti kokius 4 sumuštinius ir nebūsiu soti. O vat nuo nedidellio dubenėlio troškintų daržovių - būsiu. Maitinantis kiekvienas turi vadovautis savo galva, ir reikia priimti tai, kad kiekvienam individualiai tinka.

Aha, man irgi labai svarbu siltas maistas. Nes as ir siaip salcmire esu po to kai atsikraciau dalies lasiniu, o jei dar nepavalgyciau silto maisto, tai isvis susitirciau tikriausiai... unsure.gif

Ka gi, pradedu ir as vel skelbt savuosius valgiarascius, noriu grieztos kontroles pati ir pries save ir is jusu ax.gif nes kitaip panasu, kad nepabegt man nuo savuju 73 kg. Na, bet bus matyt...

Taigis, vakarykstis:
6.30 Pusryciai:
2 crispai su kumpiu ir salotos lapais (200), mazuliukas ryziu pyragelis (100) ir kava su pienu(50)
10.00 Priespieciai:
Obuoliukas + bananas (150)
12.00 Pietus:
Noodlai, darzoviu (cukinija, pomidorai) ir vistienos troskinys (350)
2 obuoliai (110)
14.30 Pavakariai:
Obuoliukas (55)
18.00 Vakariene:
Grilinta vistiena + rieke sviesios (bet ne baltos) duonos (400) del sito abejoju siek tiek, patikslinkit kas nors kiek duotumet grilintos vistienos 100gr. g.gif
19.00 Povakarieniai biggrin.gif
2 puodeliai zalios arbatos+Digestive sausainis(70)
Viso: 1485 kcal.

Tik vat nesupratau kodel siandien atsikeliau baisulingai uztinus... g.gif nuo arbatos? unsure.gif
Atsakyti