Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiėmėme vaikelį iš vaikų namų

QUOTE (exKara @ 2004 01 05, 15:37)

O paskutine akimirka mamyte i teisma neatsvirduliavo su visa mamishka meile ir pareiskimu, kad nori vaikuti pasilikti... arba susitarti su busimais iteviais del moralines kompensacijos? wink.gif biggrin.gif

Pirmame teismo posedyje mamyte atejo, pasedejo, bet, kadangi ji nerastinga, ji su viskuo sutiko, ka jai sake VTAT atstove. O i antra teismo posedi mamyte "neatvyko", taciau VTAT atstove turejo jos rastiska wink.gif sutikima, kad jai butu atimtos teises i vaikus ir vaikai nebutu isskirti, o gyventu kartu.

O jeigu mes butume su mama susitare, a... ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE (ely @ 2004 01 05, 15:43)
Kažkoks siaubas blink.gif ph34r.gif

Reikia tik nusiteikti. Dabar mes mergyte kol kas globojame, nes vel eiti i teisma, rasyti prasyma, atsiprasineti is daro... sad.gif
Be to galvojame, kad valstybe siam vaikui ir mums siek tiek skolinga uz tas kancias, kurias patyreme, nes nors ji dar ir maza, bet smarkiai pasikeite, po to, kai mes laimejome byla. Dabar visus pinigus uz globa isleidziame jai - ortopediniai batukai, nauji rubeliai, zaislai (jau kalnas), keliones, vitaminai. Be to vasara kelsimes i nauja nama, todel vaiko kambariui tikrai reikia baldeliu.

Po metu kitu, jei Dievas neduos savo, imsim dar viena vaikeli - rimtai...
Atsakyti
QUOTE (Masa @ 2004 01 05, 15:38)
[/QUOTE]
Nu košmaras blink.gif mad.gif O tai ką tada daryti? Bylinėtis? Nešti kyšį?

Bylinetis teko. Teko isklausyti grasinimu, kadangi vaikas jau buvo pasmus be VTAT sutikimo. Taciau kysio jie nesulauke. Uz tuos pinigus po visko pripirkome sliauztu ir visokiu rubeliu ir nuvezeme tiems kudykiu namas. Ir dar nuvesime, nes jiem tikrai labiau reikia...
Atsakyti
Na ir šaunuoliai jūs, Sauliau, kad dauguma taip žmonių galvotų, tai, matyt, ir vaikų namų nebereiktų rolleyes.gif
Negaliu, kaip man tų vaikelių gaila sad.gif
Atsakyti
Kai buvau jau visiskai prarandanti vilti, kad istekesiu, masciau apie galimybe isivaikinti vaikuti ir taip tureti savo seima.
Galvojau galvojau ir taip begalvojant "atplasnojo" princas ant balto zirgo ir atsirado musu vaikutis.
Nezinau, ar dabar jau galeciau isivaikinti vaikuti, nes kankintu sazine, kad negaliu tiek daug demesio skirti, nes irgi esu nuomones, kad tiems vaikuciams reikia 5-gubos meiles, nei palyginti savam. O tie darbai begalinei! Norisi dabar ir sau daugiau demesio skirti, nes atsirandancios raukles & Co. irgi reikalauja demesio... Sorry, kad taip savanaudiskai skambu, bet tikrai netureciau dabar jau tiek meiles, kaip anksciau galvojau ta tema. Gal nelaiku "princas" pasimaise, o gal Dievas pakoregavo mano planus, nes gal nebuciau buvusi gera viengunge mama tam vaikeliui.
Atsakyti
QUOTE (Saulius @ 2004 01 05, 15:58)

Be to galvojame, kad valstybe siam vaikui ir mums siek tiek skolinga uz tas kancias, kurias patyreme, nes nors ji dar ir maza,

valstybe tam vaikui nieko neskolinga, nes jinai nemoka mokesciu...
Va tuo man globejai nepatinka...
Nori auginti vaika, tai ir islaikyk ji, o ne galvok, kad visi tau yra skolingi uz tai, kad paemei ji auginti.

Taip galvojant valstybe yra man daug labiau skolinga - as savo vaika auginu ir islaikau pati su vyru. Nereikia nei globejams po 500lt i men moketi, nei daugiau lesu vaiku namams skirti
Atsakyti

lenkiu galva pries jus nuostabus zmones esate, jusu sprendimas tikrai pagirtinas,o del oziuku jie isaugami ,pamatysim jusu mergaite padovanos jums tokia didele meile jums , bet dabar ji mazyte , globokite ja,o del genu nesijaudinkite viska lemia auklejimas.as pavyzdziui pagimdziau vaika ir jis i mane visai nepanasus vyro tik virsutine lupa. kazkas yra is seneliu gal dar giliau i ka jis atsigime, neaisku, vaike kaip sakoma yra 7gimines . bet tai nesumazino mano ir vyro meiles jam. nesvarbu ,kad jusu zmona neisnesiojo to vaiko. vaikas priklauso ateiciai , musu vaikas nera musu nuosavybe. mums gyvenimas dave ji ,kaip dovana. kuria kazkada reikes atiduoti moteriai kuri ji myles . su kuria jis bus laimingas. kiekviena minute su juo ,tai tarsi stebuklas ,stebuklas gyvenimo. dievas mums dave ji. jums dave kitu budu,bet dave. auklekite ir auginkite ja apsupta meiles supratimo ,cia juk taip svarbu. o del oziuku bus ir musu ir jusu gyvenime, vaikas yra vaikas,nutieskite jai nuostabu pilna meiles gyvenima,supratimo,paramos ir tiesos. manau ji bus laiminga su jumis ir ji ir dievas atsilygins jums tuo paciu. nezmoniskai myliu jus uz toki sprendima , ir nesvarbu kad jusu visai nepazistu. augint ja tarsi deimanta ir rodykite savo seima pavyzdziu, kad dar daugelis zmoniu priimtu toki sprendima kaip jus .kad neisigastu ir nesvyruotu .
Atsakyti
Sauliau, jus saunuoliai! As labai gerai zinau, su kokiomis kliutimis susiduria zmones, nusprende isivaikinti vaika. Mano artimi giminaiciai labai norejo auginti vaikuti nuo pat gimimo, matyti kiekviena judesi, kiekviena sypsena ir t.t. Kai atsirado vaikelis, jie ji lanke nuo 8 gyvenimo dienos. Nuo 1 menesio parsiveze namo. Bet tai tikras stebuklas, nes paprastai tokio amziaus vaiko isivaikinti negalima. Reikia sutvarkyti galybe popieriu, praeiti visus patikrinimus ir galop teismas, kur biologine motuse turi atsisakyti vaikelio. O jeigu ji pajaucia pinigus ir prasideda santazas? Vnz tasymasis be galo. Man keista, kad istatymai taip uoliai gina biologiniu motinu teises, kurios net i teisma dazniausiai ateina gerai neissipagirioje, bet pamirsta zmones, nuosirdziai trokstancius suteikti vaikui meile ir geri.
Galiu pasakyti tik tiek , kad mano giminaiciams tai kainavo daug nervu ir gera buta.
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 01 27, 08:49)

valstybe tam vaikui nieko neskolinga, nes jinai nemoka mokesciu...
Va tuo man globejai nepatinka...
Nori auginti vaika, tai ir islaikyk ji, o ne galvok, kad visi tau yra skolingi uz tai, kad paemei ji auginti.

Taip galvojant valstybe yra man daug labiau skolinga - as savo vaika auginu ir islaikau pati su vyru. Nereikia nei globejams po 500lt i men moketi, nei daugiau lesu vaiku namams skirti

Silvute, suprantu, kad tai atrodo savanaudiska, taciau mes tikrai nesiruosiame jos globoti amzinai ir "melzti" valstybe. mad.gif Mokescius mes taip pat mokame, o kad savo vaiku neturime mes tikrai nekalti. Kiek zinau EU visi tevai, auginantis vaikus yra duotuojami valstybes, taciau ne Lietuvoje.
O is situ pinigu sau nesame isleide nei cento - visi jie skiriami vaikui. Be to, Balandzio menesi ivyks teismo posedis, kuriame (tikiuosi) mes busime paskelbti tevais. Taigi, valstybes tikrai labai nenuskurdinsime. Be to valstybe daug labiau skurdina savo biudzeta ir genu fonda, leisdama tokioms "mamytems" gimdyti vaikus ir pamesti juos vos gavus vienkartine pasalpa.
Ir kodel, velniai griebtu, mes negalime leisti savo vaikui nupirkti daugiau, negu isgaletume is savo atlyginimu. Tegul supasi vaikas ant arkliuko uz 200 Lt - kodel ne! As juk tokio neturejau cool.gif Ir tegul zaidzia leliu namelyje - visiskai nesuku galvos, kiek jis kainuoja.
Nereikia kaltinti globeju uz tai, kad jie gauna pinigus uz vaika, o kiti ne - jus patyrete gimimo dziaugsma...
Mes, deja jo niekada nepatirsime sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Saulius @ 2004 01 28, 15:38)

Nereikia kaltinti globeju uz tai, kad jie gauna pinigus uz vaika, o kiti ne - jus patyrete gimimo dziaugsma...
Mes, deja jo niekada nepatirsime sad.gif

bet del to jus nesate isskirtiniai, kad jums dar butu uz tai mokama. Galejote patenkinti savo egoistiskus norus tureti toki vaika koki norite - rinktis ko labiau norite: berniuko ar mergaite, kokio amziaus norite, galu gale zinoti ar jisai gime sveikas. Naturaliai susilaukiantys vaiku tokios galimybes neturi.
Beje, as irgi moku mokescius, bet kadangi auginu savo pasigimdytus vaikus, man pinigai is valstybes pagal tavo logika nepriklauso - ir visai nesvarbu, kad as irgi tuos pinigus skirciau vaikui. Ir kodel "velniai griebtu" as negaliu nupirkti vaikui arkliuko uz 200
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 28 sausio 2004 - 16:32
niekaip negaliu jumis atsigeret jus patys nuostabiausi zmones ir visai nesvarbu kad jus jos nepagimdete , tai visai nesvarbu ir kas ja pagimde. ji yra pas jus ir yra ji yra jusu vaikas, jums duotas ,kaip ir mums duotas is dangaus. jus suteiksite ir isidukrinsite ja , ji bus jusu nesios jusu pavarde ir visai nesvarbu kad joje teka ne jusu kraujas. as turiu pora draugiu su jomis nesieja joks giminystes rysys ,bet joms man yra kaip seses , mes net vadiname viena kita seserimis . ir kaip jusu dukra yra jusu dukra jus ja mylite ir ji jusu . duotas jums gyvenime begalinis dziaugsmas jums
Atsakyti
Silvute, nepyk. Aisku, labai bjauru, kad negali savo vaikui leisti visko, bet manau geriau tegu vaikas auga seimoje, o ne vaiku namuose. Turetu sutvarkyit gimdancias ir pametancias, tada visiems vaikams galetu skirti.
O pasiimti svetima vaika - manau, baisiai sunku, ir girdeti jo kaprizus, vistiek priprasti reikia, ant savo uzreki, nors zinai, kad pati islepinai, o svetimas... juk dazniau kaltinsi genus, vaikyste ar kazka, bet turesi suvaldyti savo pykti. ezinau, bet man tai butu per sunku, tai tik tegu buna zmoniu, kurie gali prisiimti tokia atsakomybe.
Atsakyti